QHY5
QHY5
Jo je to ta s vetsim chipem.
Pointer je klasicky skywatcher hledacek. Tu chybu je samozrejme treba videt v souvislostech (ohnisko, pixel size).
Jinak plne nalozena eq6, tricitkou, chlazenym fotakem a 4x5.5kg zavazimi.
Taky je potreba to brat trosku s rezervou protoze to je blizko polu a tam jsou vysledky lepsi nez treba nekde nad jihem. Tohle zavisi na tom kde clovek pointuje. Davam to sem spise pro to ze v porovani s webkou ve stejnych mistech je vysledek o dost lepsi.
Pointer je klasicky skywatcher hledacek. Tu chybu je samozrejme treba videt v souvislostech (ohnisko, pixel size).
Jinak plne nalozena eq6, tricitkou, chlazenym fotakem a 4x5.5kg zavazimi.
Taky je potreba to brat trosku s rezervou protoze to je blizko polu a tam jsou vysledky lepsi nez treba nekde nad jihem. Tohle zavisi na tom kde clovek pointuje. Davam to sem spise pro to ze v porovani s webkou ve stejnych mistech je vysledek o dost lepsi.
newton 30 cm, eq6
QHY5
No neda mi to a jeste se pochlubim s timhleTongue Nechapu jak jsem doted moh pouzivat webku. S qhy5 nejen ze to vidi mnohem slabsi hvezdy, ale cela pointace je mnohem klidnejsi.
Opravdu zajímavý graf. Až podezřelé dobrý na to, co tam je naložený. V takovém případě bych se, jak se znám, snažil nalézt chybu, proč je to tak vynikající
.
Proč máš ale nastavený Dec guide mode na "South" ?
Opravdu zajímavý graf. Až podezřelé dobrý na to, co tam je naložený. V takovém případě bych se, jak se znám, snažil nalézt chybu, proč je to tak vynikající
Proč máš ale nastavený Dec guide mode na "South" ?
QHY5
ja si ted objednavam na pointaci (a prilezitostne planety/mesic) tuto:
KAMERA QHY CCD QHY-5L II MONO
puvodne jsem premyslel jeste o teto (je trochu levnejsi a ma mensi QE):
KAMERA QHY CCD QHY-5 II CCD GUIDER MONO
KAMERA QHY CCD QHY-5L II MONO
puvodne jsem premyslel jeste o teto (je trochu levnejsi a ma mensi QE):
KAMERA QHY CCD QHY-5 II CCD GUIDER MONO
SW ED-80, WO Fluorostar 110, WO Megrez 72, Canon EOS 450D,40D, ASI 1600MM Pro mono, tr. 10x50, Fornax LighTrack, SW EQ6, Sigma 50/1.4, Canon 300/4L, Sigma 150/2.8 DG APO, Samyang 14/2.8
QHY5
ja si tuhle neporidil jen proto, ze je do okularoveho vytahu kdezto ta starsi jde primo nasroubovat na hledacek.
Jo, jo - taky jsem uvažoval o výměně. Ale na pointování mi přijde sešroubování výrazně lepší. Škoda, že to nedělají i v tom starém provedení.
Bill
Jo, jo - taky jsem uvažoval o výměně. Ale na pointování mi přijde sešroubování výrazně lepší. Škoda, že to nedělají i v tom starém provedení.
Bill
M:736 750 113
QHY5
Snažil jsem se nainstalovat QHY5 na starý IBM noťas (Win XP, 512MB RAM, USB 1.1) a při použití kamerky (buď při spuštění načítání v PHD nebo QGVideo) to jde do modré smrti. Zkoušel jsem drivery 2.3 + update a starší verzi 2.1. Neřešili jste někdo něco podobného?
Noťas má osvětlenou klávesnici a chtěl jsem ho na to vyhradit. Díky za nějaký tip.
Bill
====================================================
Edit: Also make sure your using a USB 2.0 port and cable. It doesnt work USB1.1
Hmm. Neprovozujete někdo QHY5 na USB1.1?
---------------------------------------------------------------------------------------------
Edit2: I have an old Dell CPi Pentium 166 MMX with 128 MB ram and a 2 GB hard drive. As you have found out it is only USB1.1, no point in buying a USB2 card because the chipset will not support it and it will default to USB1 (I have tried), I also run a very cut down version of XP.
I currently use it to guide with and it just about copes with the QHY5 @ 2-3 Sec per frame, goes to 100% CPU useage then drops to around 30% then back to 100% as the next frame is captured but works ok.
Tak někomu to funguje i s horší plečkou, já mám Pentium Mobile 1.8 GHz
Noťas má osvětlenou klávesnici a chtěl jsem ho na to vyhradit. Díky za nějaký tip.
Bill
====================================================
Edit: Also make sure your using a USB 2.0 port and cable. It doesnt work USB1.1
Hmm. Neprovozujete někdo QHY5 na USB1.1?
---------------------------------------------------------------------------------------------
Edit2: I have an old Dell CPi Pentium 166 MMX with 128 MB ram and a 2 GB hard drive. As you have found out it is only USB1.1, no point in buying a USB2 card because the chipset will not support it and it will default to USB1 (I have tried), I also run a very cut down version of XP.
I currently use it to guide with and it just about copes with the QHY5 @ 2-3 Sec per frame, goes to 100% CPU useage then drops to around 30% then back to 100% as the next frame is captured but works ok.
Tak někomu to funguje i s horší plečkou, já mám Pentium Mobile 1.8 GHz
M:736 750 113
QHY5
u qhy5 je to uplne normalni ja mam to same s napojenim na hledacku, ale na kvalitu pointace to nema vliv. Dokonce je lepsi, kdyz je hvezda neco malo neostra.
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek
montaz: EQ6R
QHY5
dobre dekuji,jeste jedna otazka, da se nejak sledovat i priroda s touhle kamerou?QHY5L-II prez pdh je to moc svetli a a EZplanetary to sami.JE jeste nejaky jiny program popripade,kde se da stahnout.Dekuji
TS astrograf TS 8" UNC, Mergez 72,HEQ-5 Pro Synscan - GoTo,Lacerta MII ,EOS1000Dm,QHY 5L-II
QHY5
v podstate ano, jen se musis pohrat trochu s gain a expozici. Mozna se da zkusit Q-video. Nezkousel jsem to, jenom si pres den "rovnam" pointer s dalekohledem Ale na denni pozorovani mas proste jine nastroje, nez tuhle kamerku.
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek