Přistání na Měsíci
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Přistání na měsíci
Pravděpodobně jsi neviděl, co se dělo před zamčením a promazáním. Ale to je jedno, tady by to chtělo také pročistit od O.T. příspěvků, co jsme vyrobili díky tomu, že Vlado se pouze přesunul do nezamčeného vlákna...
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Přistání na měsíci
Zdravim vsechny, sem tu poprve a mam jen jednu otazku na nekoho kdo se tomuhle trochu venuje.
Trapi me jen jedna vec a to ta ze v posledni dobe a dneska je to aktualni, se mluvi zda americane pristali na mesici...
Abych se priznal tak astronomii a vubec vsemu co se toci kolem hvezd vubec nerozumim tak prosim hned me nekamenujte.
Jde o to ze sem to na netu nikde nenasel a tak tohle forum mi to snad objasni...
A teda me trapi to ze v dnesni dobe kdy dalekohledy dohlednou az do vzdalenych galaxii a satelity muzou precist noviny cloveka na zemi se nikde nedaj najit aktualni snimky mesice kde museli zustat nejake stopy po tom pristani? pokud se nepletu tak by tam mela bejt videt ta zapichnuta vlajka a i to vozitko co tam nechali ne?
A zjistit aktualni polohu udajneho pristani by taky nemel byt zadny problem.
Dekuji za objasneni a pripominam ze sem naprostej lajk a jen me tohle vrta hlavou...
Našel jsem jasnou odpověď, asi trochu pozdě. :-/
Ale je to tak skvělá ukázka, že to sem prosě patří.
http://www.astro.cz/apod/ap020628.html
Trapi me jen jedna vec a to ta ze v posledni dobe a dneska je to aktualni, se mluvi zda americane pristali na mesici...
Abych se priznal tak astronomii a vubec vsemu co se toci kolem hvezd vubec nerozumim tak prosim hned me nekamenujte.
Jde o to ze sem to na netu nikde nenasel a tak tohle forum mi to snad objasni...
A teda me trapi to ze v dnesni dobe kdy dalekohledy dohlednou az do vzdalenych galaxii a satelity muzou precist noviny cloveka na zemi se nikde nedaj najit aktualni snimky mesice kde museli zustat nejake stopy po tom pristani? pokud se nepletu tak by tam mela bejt videt ta zapichnuta vlajka a i to vozitko co tam nechali ne?
A zjistit aktualni polohu udajneho pristani by taky nemel byt zadny problem.
Dekuji za objasneni a pripominam ze sem naprostej lajk a jen me tohle vrta hlavou...
Našel jsem jasnou odpověď, asi trochu pozdě. :-/
Ale je to tak skvělá ukázka, že to sem prosě patří.
http://www.astro.cz/apod/ap020628.html
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Přistání na měsíci
Sonda LRO poskytla ostřejší snímky míst přistání výprav Apollo.
větší na klik
Je úžasné porovnat skutečnou trasu astronautů s dobovým plánkem vycházky.
Další snímky jsou zde: http://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/n ... sites.html
větší na klik
Je úžasné porovnat skutečnou trasu astronautů s dobovým plánkem vycházky.
Další snímky jsou zde: http://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/n ... sites.html
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Přistání na měsíci
Nedá sa nejak nastaviť aby mi pri prezeraní "recent" príspevkov nezobrazovalo toto vlákno? A podobné nezmyselné vlákna?
mitovka
Přistání na měsíci
Žádného nechci naštvat ale připravit na velký šok.Velký šok pro všechny bude, když připustíš, že po Měsíci chodili lidé. ;D
Přistání na měsíci
ad snímek http://www.nasa.gov/images/content/5843 ... 2_area.jpg
- může mi někdo z fotografů vysvětlit proč jsou stíny mikrokráterů na snímku mnohem světlejší než je stín modulu? Jakým způsobem vznikají na měsící polostíny?
- může mi někdo z fotografů vysvětlit proč jsou stíny mikrokráterů na snímku mnohem světlejší než je stín modulu? Jakým způsobem vznikají na měsící polostíny?
Triedr 12x60, MAK90 na EQ2
Přistání na měsíci
Nevím co přesně myslíš těmi mikrokrátery. Na tom snímku stíny jako takové v kráterech prakticky nejsou, jen tak akorát za vyčnívajícímy kameny. Odrazivost povrchu je zavislá na úhlu dopadajících paprsků. Krátery jsou prohlubně, a tak zatím co na jednom svahu kráteru dopadá světlo pod malým úhlem, tak na druhé pod větším úhlem. Proto jsou krátery uvnitř na jedné srtaně tmavší a na druhé světlejší.
Lunární modul vrhá normálně stín jako cokoli jiného stojícího kolmo na okolní terén.
Pokut myslíš polostín od slunce, tak ten vzniká asi stejně jako na Zemi.
Nebo myslíš to, že je vidět třeba astronaut, když stojí ve stínu lunárního modulu?
Lunární modul vrhá normálně stín jako cokoli jiného stojícího kolmo na okolní terén.
Pokut myslíš polostín od slunce, tak ten vzniká asi stejně jako na Zemi.
Nebo myslíš to, že je vidět třeba astronaut, když stojí ve stínu lunárního modulu?
- Honza Ebr (honza42)
Přistání na měsíci
mitovka: takovou funkci by asi bylo treba napsat. hodne lidi vcetne me by to uvitalo. hlasis se?:)
ostatni: proc mu porad musite odpovidat? ja bych to nemazal, je to jeho nazor a jeste by rval, ze sme v tom spiknuti taky. ale kdybyste se konecne premohli a zacali ho ignorovat, tak nam da pokoj
ostatni: proc mu porad musite odpovidat? ja bych to nemazal, je to jeho nazor a jeste by rval, ze sme v tom spiknuti taky. ale kdybyste se konecne premohli a zacali ho ignorovat, tak nam da pokoj
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
Přistání na měsíci
ad snímek http://www.nasa.gov/images/content/5843 ... 2_area.jpg
- může mi někdo z fotografů vysvětlit proč jsou stíny mikrokráterů na snímku mnohem světlejší než je stín modulu? Jakým způsobem vznikají na měsící polostíny?Tady svítí slunce po uhlem 45 st. Svahy kráterů mají menší uhel a proto jsou jen nerovnoměrně osvětleny. Viz.popis níže. O sypném uhlu a erozi se dá ještě hodně diskutovat.
- může mi někdo z fotografů vysvětlit proč jsou stíny mikrokráterů na snímku mnohem světlejší než je stín modulu? Jakým způsobem vznikají na měsící polostíny?Tady svítí slunce po uhlem 45 st. Svahy kráterů mají menší uhel a proto jsou jen nerovnoměrně osvětleny. Viz.popis níže. O sypném uhlu a erozi se dá ještě hodně diskutovat.
Přistání na měsíci
Myslím že je daleko silnější argument než nějaká vlajka. Vždyť šlo přeci o zápas mezi rusy a američany. A vysílání z Měsíce k Zemi nemůže být tak směrová, aby ho rusové nemohli zachytit. Věřím, že veškerou komunikaci odposlouchávali. Pokud by něco nesedělo, okamžitě by vše patřičně rozmázli.
Naprosto souhlasím. Mohl to kontrolovat celý svět.
Naprosto souhlasím. Mohl to kontrolovat celý svět.
SW 305/1500, 200/1000 Celestron 102/1000, Bresser 60/800, TS 25x100UHC triedr 20x60
Přistání na měsíci
Myslím že je daleko silnější argument než nějaká vlajka. Vždyť šlo přeci o zápas mezi rusy a američany. A vysílání z Měsíce k Zemi nemůže být tak směrová, aby ho rusové nemohli zachytit. Věřím, že veškerou komunikaci odposlouchávali. Pokud by něco nesedělo, okamžitě by vše patřičně rozmázli.
Naprosto souhlasím. Mohl to kontrolovat celý svět. Byl to zastírací manévr. Přijímal a vysílal z Měsíce orbiter a lander. Dolary na to byli . Rusy s toho vynechej
Naprosto souhlasím. Mohl to kontrolovat celý svět. Byl to zastírací manévr. Přijímal a vysílal z Měsíce orbiter a lander. Dolary na to byli . Rusy s toho vynechej
Přistání na měsíci
Byl to zastírací manévr. Přijímal a vysílal z Měsíce orbiter a lander. Dolary na to byli . Rusy s toho vynechej
Proč mám vynechat Rusy? Další důkaz z Austrálie
Australští odborníci dokázali vypátrat ztracený záznam z přistání posáky Apolla 11. Až doposud se používaly záběry od Američanů, kteří ale měli v prvních minutách problémy se signálem. Austrálie měla v té době čistý příjem a navíc data archivovala jiným způsobem. Na nahrávku se zapomnělo, ale tým okolo Johna Sarkissiana ji po mnoha letech objevil a pustil se do detailního remasteringu, tedy čištění, obnovování a dolaďování detailů snímek po snímku. Výsledkem je video, které je mnohem čistější než všechna doposud prezentované záznamy.http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... C52-lHnapA
SW 305/1500, 200/1000 Celestron 102/1000, Bresser 60/800, TS 25x100UHC triedr 20x60
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Přistání na měsíci
Promazal jsem OT nebo jiným způsobem pravidla porušující příspěvky. Prosím uživatele Vlada o zdržení se osobních útoků. Pokud někdo žádáte vysvětlení, napište soukromou zprávu. Děkuji.
Přistání na měsíci
Nedávno sem prohlížel fotografie astronautů z Měsíce a v souvislosti s tímto článkem mě napadlo, že se dá velmi snadno podívat, jak to ve skutečnosti je. 
Podle této konspirační teorie jsou prý snímky pořízeny způsobem zadní projekce, což znamená, že se scéna skládá ze studiové trochy terénu z herci v popředí a plátnem napozadí, kam se promitá krajina do dáli.
Astronauti mnohdy udělaly prakticky stejný záběr, jenže s trochu jiné pozice. Zkrátka trochu popošli. Takových snímků je mnoho.
Když takové dva snímky vystředíme na jeden bod a budeme je mezi sebou přepínat, tak se nám projeví i do hloubky.
Vybral sem snímky AS17-134-20378HR a AS17-134-20379HR a udělal z nich animovaný gif.
plné rozlišení na klik 6.7MB
Já tam žádnou zadní projekci nevidím. ;)
Podle této konspirační teorie jsou prý snímky pořízeny způsobem zadní projekce, což znamená, že se scéna skládá ze studiové trochy terénu z herci v popředí a plátnem napozadí, kam se promitá krajina do dáli.
Astronauti mnohdy udělaly prakticky stejný záběr, jenže s trochu jiné pozice. Zkrátka trochu popošli. Takových snímků je mnoho.
Když takové dva snímky vystředíme na jeden bod a budeme je mezi sebou přepínat, tak se nám projeví i do hloubky.
Vybral sem snímky AS17-134-20378HR a AS17-134-20379HR a udělal z nich animovaný gif.
plné rozlišení na klik 6.7MB
Já tam žádnou zadní projekci nevidím. ;)