Sakura 60x70 z Aukra
- David Svatoš
Sakura 60x70 z Aukra
No, kdybych si měl ze všech triedrů vybrat jen jeden jedinej, a úplně na všechno, byl by ro 8x40. Ještě rozumná velikost a váha na turistiku, ještě docela velký ZP, zvětšení 8x je krásně udržitelný a pupila má 5mm. I na noční obloze už je s tím docela dost vidět. Je to podle mýho ideální kompromis na jakýkoli použití.
Triedr: BPC 7x35, 8x40, 20x60, Zeiss 8x30, 7x50, 10x50; Celestron 25x70
Dobson SW 200/1200, Refra ED-80 na EQ3-2, Lídlskop 70/700 na Astro-3,
Dobson SW 200/1200, Refra ED-80 na EQ3-2, Lídlskop 70/700 na Astro-3,
Sakura 60x70 z Aukra
O.K. Já jen, že před kvalitní a nepředraženou optikou jsem v úctě, jináč v lepším případě ji nekoupím a v horším ji hodím do popelnice... >:( 
Mám jen jedny nervy a dvě voči...
Dobson 300 má kliku, že se mi do popelnice nevleze...
/Byl vtip...
/
Mám jen jedny nervy a dvě voči...
Dobson 300 má kliku, že se mi do popelnice nevleze...
/Byl vtip...
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Sakura 60x70 z Aukra
Ok díky ještě to strávím Jen takový malý detail, jak se sakra nakupuje na strankach Supry? Sortiment mají dobrý ale teda stránky šílené 
Sakura 60x70 z Aukra
Ok díky ještě to strávím Jen takový malý detail, jak se sakra nakupuje na strankach Supry? Sortiment mají dobrý ale teda stránky šílené 
P.S. Máš tam kontaktní telefon...
A většinou to zvedne pan Zahajský a odpoví ti na všechny otázky..
P.S. Máš tam kontaktní telefon...
A většinou to zvedne pan Zahajský a odpoví ti na všechny otázky..
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Sakura 60x70 z Aukra
Ok díky ještě to strávím Jen takový malý detail, jak se sakra nakupuje na strankach Supry? Sortiment mají dobrý ale teda stránky šílené :)Naopak, jsou to nejlepší stránky prodejce astrotechniky u nás. Jinak vlevo máš menu a tam kontakty, co chceš víc ???
- Martin Vyskočil
- Věk: 44
Sakura 60x70 z Aukra
Ok beru 15x70 doufám že neprohloupím
Lukemon má tedy celestron, ale zdá se mi že v supře mají i nějaký TS http://www.celestron.cz/dalekohledy/tri ... redni.html tak nevím který je lepší/kvalitnější.
A mezi těmi montáži taky nemám jasno nevidím tam rozdíl http://www.celestron.cz/dalekohledy/pri ... ativy.html tak kdybyste mi mohli pomoci ještě s tímto prosím.
Už dám pokoj ;) Děkuji
TS 15x70 mam zase ja. Jsou tam nejake drobne rozdily, ale myslim si, ze vsechno stejne vyrabi jedna fabrika. Vyber si proste ten, ktery ti je pohodlnejsi a ktery subjektivne lepe kouka. Tech stativu maji take dva druhy, jsou temer identicke, je tam nejaky rozdil v konstrukcnich detailech. Taky to nejlip posoudis na miste, ktery z nich ti bude vic vyhovovat.
Jeste dodam, ze ten triedr na planety moc neni, na to ma male zvetseni. Ale k tomu ani neni urcen. Od toho si pak poridis neco vetsiho.
Doporucuji se do prodejny vydat osobne, pan Zahajsky ti rad poradi. A je taky mozne, ze si odneses uplne neco jineho :)
A jeste upozornim na to, ze od 15.7. do 15.8. tam nebudou, takze vyraz bud hned nebo az v pulce srpna.
Lukemon má tedy celestron, ale zdá se mi že v supře mají i nějaký TS http://www.celestron.cz/dalekohledy/tri ... redni.html tak nevím který je lepší/kvalitnější.
A mezi těmi montáži taky nemám jasno nevidím tam rozdíl http://www.celestron.cz/dalekohledy/pri ... ativy.html tak kdybyste mi mohli pomoci ještě s tímto prosím.
Už dám pokoj ;) Děkuji
TS 15x70 mam zase ja. Jsou tam nejake drobne rozdily, ale myslim si, ze vsechno stejne vyrabi jedna fabrika. Vyber si proste ten, ktery ti je pohodlnejsi a ktery subjektivne lepe kouka. Tech stativu maji take dva druhy, jsou temer identicke, je tam nejaky rozdil v konstrukcnich detailech. Taky to nejlip posoudis na miste, ktery z nich ti bude vic vyhovovat.
Jeste dodam, ze ten triedr na planety moc neni, na to ma male zvetseni. Ale k tomu ani neni urcen. Od toho si pak poridis neco vetsiho.
Doporucuji se do prodejny vydat osobne, pan Zahajsky ti rad poradi. A je taky mozne, ze si odneses uplne neco jineho :)
A jeste upozornim na to, ze od 15.7. do 15.8. tam nebudou, takze vyraz bud hned nebo az v pulce srpna.
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
Sakura 60x70 z Aukra
15x70 TS má lepší antireflexní vrstvy a to FMC,ale Celestron jen MC,jaký je v tom rozdíl jsem neměl možnost vyskoušet.
Myslím že Celestron vyhoví,stejně si pak koupíš dobsona v kterém uvidíš víc.
Myslím že Celestron vyhoví,stejně si pak koupíš dobsona v kterém uvidíš víc.
Dobson SW 250/1200, N 150/750, ED80/600 na AZ-4, TELE VUE Paracorr, Panoptic 24mm 68°, Nagler 13,9,7,5, 3.5mm 82°, SW Planetary 8,7,6,5,4mm UWA-58°, 2"SW/SWA 38mm 70°, Celestron 15x70, UHC Lumicon, UHC-S BDP, CLS Astronomik, 2x Polarizační BDP
Sakura 60x70 z Aukra
Ahoj,jak psal Martin Vyskočil.Doporučuji 15x70 a ten stativ BDP nebo W optics.Pokud bys mohl obětovat 6 tisíc,pak je to hodně dobrý.Naučíš se objekty,užiješ si pěkné pokoukání a časem můžeš jít do toho Dobsona.Pak tu sestavu triedr stativ ještě slušně prodáš,pokud bude v dobrém stavu.Já jsem triedrista,má to taky svoje kouzlo,dle vkusu každéko soudruha...
Triedr TS 20x80Triplet na stativu BDP,Triedr 7x50 sovětský,Lídlák 70-700 deluxe na Astro3.
- Martin Vyskočil
- Věk: 44
Sakura 60x70 z Aukra
15x70 TS má lepší antireflexní vrstvy a to FMC,ale Celestron jen MC,jaký je v tom rozdíl jsem neměl možnost vyskoušet.Ja jsem to mohl vyzkouset a nepoznal jsem rozdil. Nejvetsi poznatelny rozdil je asi v ergonomii, jak se komu ktery dalekohled lip drzi. Na stativu to je jedno. A myslim, ze k tomu Celestronu davaji jeste ten plastovy drzak, ktery je stejne pro tento pristroj k nicemu (ale 10x50 uz udrzi lip).
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)