Pozvání na astronomická pozorování v okolí Svitav

Pozvánky na star-party, zážitky, pozorování.
Odpovědět
hawk

Příspěvek od hawk »

Ahoj,zdravím všechny příznivce astronomického pozorování v okolí Svitav i odjinud.Často pozoruji v okolí Hřebečských vrchů,mezi Kamennou Horkou a boršovským lesem.Chtěl bych dát dohromady skupinu lidí amatérů i profíků s dalekohledy i bez přístrojů,se zájmem o astronomii,pozorování a přístrojové vybavení.Byla by možnost pořádání akcí dle možnosti všech zúčastněných,přístrojovém vybavení a též mobilitě.Děkuji za jakýkoliv návrh,dotaz či připomínku.Pokud by se našel někdo se stejným zájmem a chtěl by se přidat je vítán.E-mail:krsnakm@email.cz nebo vlákno zde,děkuji Astrofóru. 8-)
Daja

Příspěvek od Daja »

Zdravím,
to bychom se mohli někdy domluvit. Hraničky (Vranová Lhota) jsou asi stejně daleko od Moravské Třebové na východ, jako Svitavy na západ.
Jestli jsi mobilní, můžeme to i vtipně střídat.
Ještě jezdíme pozorovat do Prostějova ke kolegovi Staňovi. To by mohly být vždycky jeden, dva týdny v měsíci našlapané úžasnými toulkami po hvězdné obloze. :)
hawk

Příspěvek od hawk »

Zdravím,
jistě domluvíme se,je to pár minut cesty,bude nás víc a múžeme měnit stanoviště dle potřeby.Mobilní jsem,termín a místo setkání po dohodě všech,a počtu účastněných ještě upřesníme.A jeden nebo dva týdny nabyté astropozorováním O.K. super.
grajda

Příspěvek od grajda »

Taktéž zdravím a ahojuji! Pokud mě tam kolegyně daja vezme s sebou, nevidím problém. Mám dvojkilo s bohatým vybavením (viz. profil) a taky počítač+ měnič+ mobilní internet. Času mám, zatím, celkem dostatek, pak se uvidí, kdyžtak vás všechny s astronomií pošlu do nejvýrazněji symetricky rozdělené části těla.

Jinak by jsem (bych) počkal až do příštího novu, tj. až za měsíc. Takhle blízko slunovratu nestojí za to, vytahovat dalekohledy mimo menší města- o "LP" se nám pečlivě postará sluničko nízko pod obzorem...
SW planetary 58°-2,5/400/8,7 (f/zv/zp')
SW 1,25/2''-70°-3,5/286/15+5/200/21+8/125/34+13/77/55
SW 2''-80°-20/50/96
Hyperion zoom-24-8/42-130/72-33
Filtry:ATC-všechny barevné+FX2,polarizační OMEGON
hawk

Příspěvek od hawk »

Zdravím,díky za tak výstižnou odezvu.Solidní vybavení,bezva humor co víc si přát.O tom slunovratu,nemohu jinak než souhlasit.Bude to zde asi samý profík...
zdenek
Věk: 55

Příspěvek od zdenek »

Zdravim na Svitavsko. Protoze z MT pochazim a dodnes tam zije velka cast me rodiny, tak to kolem dobre znam.  :)  Prilezitostne tam dokonce i pozoruji. Takze se urcite muzeme na nekdy domluvit. Jinak v MT je mala hvezdarna. Neni sice permanentne otevrena, mohu ale zprostredkovat pristup, popr. pozorovani z ni.

Pokud mohu poradit jeste jedno misto: nad MT je areal Srnci. Nad nim je na kopci palouk s hezky otevrenym obzorem na J a V (jen Z je o trochu horsi, aspon nerusi Svitavy).Je to relativne vysoko nad okolnimi nerovnostmi, takze okolni vesnicky prakticky nevadi. Smerem na J jsou pak nejblizsi vetsi mesto az Boskovice. Obcas sem popr. sem dodnes zajedu pozorovat.  Ze strany od Svitav pak je relativne slusne misto kouske od vysilace Kamenna horka, resp. planina mezi Kamenou horkou a Sklenym.
hawk

Příspěvek od hawk »

Zdravím,tak to je dobré v MT mám také příbuzné,dokonce jsem tam i krátce bydlel.Jinak jsem se podílel,i když malou částí na budování té hvězdárny s odsuvnou střechou a Cassegrainem.Hvězdárna by měla nést jméno Boleslava Tecla,ten se zasloužil převážně o vybudování.Areál Srnčí je také místo s krásným výhledem,opodál se staví rozhledna snad je v provozu.O té planině kde se pohybuji převážně v zimě mezi Kamennou Horkou a Skleným také vím,občas tam jezdím pozorovat.Tak asi bude o čem diskutovat...
grajda

Příspěvek od grajda »

a je tam hospoda s plzeňským pivem?
SW planetary 58°-2,5/400/8,7 (f/zv/zp')
SW 1,25/2''-70°-3,5/286/15+5/200/21+8/125/34+13/77/55
SW 2''-80°-20/50/96
Hyperion zoom-24-8/42-130/72-33
Filtry:ATC-všechny barevné+FX2,polarizační OMEGON
Daja

Příspěvek od Daja »

a je tam hospoda s plzeňským pivem?
Grajdo!!!!! ;)

Začíná se to slibně vyvíjet. Už se moc těšíme.
Odpovědět