Teleskop 1000-114 Star Sheriff + Motor
- cz--cOREYs--cz
Max.Road - já si taky myslim, času je dost a čím déle vydržím, tím víc financí 

Max.Road - já si taky myslim, času je dost a čím déle vydržím, tím víc financí Skoč co do nejlepšího kukru a přeskoč nějaké hračky..V konečném důsledku ušetříš.. 

Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Koukam, ze ucitele naseho jazyka na to ve skole pekne ser .....
OMC300, SCT8
Coreis:
Jeste je dulezite si ujasnit zpusob vyuziti dalekohledu. Pro ciste vizualni plati jednoduse cim vetsi tim lepsi (na dobsonu).
Pro fotograficke vyuziti je treba brat jeste ohled na pripadnou nosnost montaze. V amaterskych podminkach je pak prakticky nejvetsi pouzitelnou velikosti Newtona neco okolo 200/1000mm.
Pak uz se nedoplatis za montaz, pripadne budes potrebovat pevnou pozorovatelnu s pilirem...
Jeste je dulezite si ujasnit zpusob vyuziti dalekohledu. Pro ciste vizualni plati jednoduse cim vetsi tim lepsi (na dobsonu).
Pro fotograficke vyuziti je treba brat jeste ohled na pripadnou nosnost montaze. V amaterskych podminkach je pak prakticky nejvetsi pouzitelnou velikosti Newtona neco okolo 200/1000mm.
Pak uz se nedoplatis za montaz, pripadne budes potrebovat pevnou pozorovatelnu s pilirem...
Pavel Vabrousek
- cz--cOREYs--cz
Největší problémem jsou samosebou ty peníze. Chodim ještě do školy a tolik peněz nemám. Z brigády budu mít něco kolem 14-15 tisíc jenž mohu investovat do astronomie. Proto se ohlížím po něčem v této kategorii...
Mě láká obojí jak vizuální tak fotografování.
Na fotografování to vyžaduje nějaký stativ který také není za menší peníz...Takže se aspíše budu momentálně přiklánět pouze na vizuální
Mě láká obojí jak vizuální tak fotografování.
Na fotografování to vyžaduje nějaký stativ který také není za menší peníz...Takže se aspíše budu momentálně přiklánět pouze na vizuální