Celestron CPC
Celestron CPC
Buď si je nechat někde vyrobit a nebo se dají objednat např. zde:
http://www.bobsknobs.com/Celestron/Celestron.htm
Podle mě je to ale zbytečnost. Na občasnou kontrolu kolimace (cca 1-2x ročně) si holt ten křížovej šroubováček vezmu. Vozím ho s sebou v kufříku s příslušenstvím.
http://www.bobsknobs.com/Celestron/Celestron.htm
Podle mě je to ale zbytečnost. Na občasnou kontrolu kolimace (cca 1-2x ročně) si holt ten křížovej šroubováček vezmu. Vozím ho s sebou v kufříku s příslušenstvím.
Celestron CPC 1100; LUNT H-alfa 35mm; Megrez 72; Triedr KOWA Genesis 8x33, okuláry Vixen LVW 41, Hyperion Aspheric 31, Hyperion 24,Hyperion 13,Morpheus 17,5 Morpheus 9.
Celestron CPC
SCT se kolimuje jednou za uherskej rok, radši bych do toho být tebou nešťoural a nechal to jak to je. A pokud budeš chtít, kolimaci ti někdo udělá...
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
Celestron CPC
Ja len ze pri mojej sikovnosti a hlavne po tme by som mohol poskrabat korekcnu dosku. Tak som zvazoval ze .... Skoda ze nebudem moct byt pri tom cisteni a posudeni tej mojej korekcnej dosky (p.Kamenicky). Bude to robit doma,asi cez vikend. Ked mam pravdu povedat tak kolimacia je moja "nocna mora". Aspon dake video keby bolo na Google. Je pravdou ze p.Kamenicky mi ho skolimuje ale co dalej o rok-dva. Na okoli Martina som asi sam a astronomicky klub co je tu tak sa este nestretol s SCT-ckom.
Dik za radu.
Dik za radu.
Celestron CPC
Ja len ze pri mojej sikovnosti a hlavne po tme by som mohol poskrabat korekcnu dosku.To si nemyslím ale největší "nebezpečí" je spíše to, že při přílišném uvolnění kolimačních šroubů může spadnou sekundární zrcátko dovnitř na primár... (což v případě těch "ručních" šroubů hrozí daleko více)
Proto na kolimaci radši nesahej (spíše si nastuduj, jak poznáš, že je rozhozená) a pokud bude potřeba (jako že nebude), tak to někomu svěř. 8-)
Proto na kolimaci radši nesahej (spíše si nastuduj, jak poznáš, že je rozhozená) a pokud bude potřeba (jako že nebude), tak to někomu svěř. 8-)
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
Celestron CPC
A to som si myslel ze pri" rucnych sroboch" bude vecsia istota a bezpecnost. Zas som o "neco blbjejsi" ;D
Celestron CPC
Radostna sprava!!!
Najprv sa chcem podakovat vsetkym co mi pomahali pri mojom strastiplnom opisovani mojej korekcnej dosky na CPC 800. Dnes mi volal p.Kamenicky a velmi ma potesil. Korekcna doska je okrem flakov po mojom nervackom cisteni v poriadku!!! Tie katastrofalne podania z mojej strany sa nepotvrdili co som velmi rad. Vsetkym sa Vam ospravedlnujem za chaos ktory nastal z mojej strany zial som niekedy prchky a riesim situacie dost bezhlavo. A uz poskulujem po CPC 925 zo Supry Praha a idem predat 800-vku.
Este raz Vam ako aj Josemu dakujem!!! ::)
Najprv sa chcem podakovat vsetkym co mi pomahali pri mojom strastiplnom opisovani mojej korekcnej dosky na CPC 800. Dnes mi volal p.Kamenicky a velmi ma potesil. Korekcna doska je okrem flakov po mojom nervackom cisteni v poriadku!!! Tie katastrofalne podania z mojej strany sa nepotvrdili co som velmi rad. Vsetkym sa Vam ospravedlnujem za chaos ktory nastal z mojej strany zial som niekedy prchky a riesim situacie dost bezhlavo. A uz poskulujem po CPC 925 zo Supry Praha a idem predat 800-vku.
Este raz Vam ako aj Josemu dakujem!!! ::)
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
- biker.fm
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
Celestron CPC
A uz poskulujem po CPC 925 zo Supry Praha a idem predat 800-vku.No to uz radeji tu CPC-1100 at to stoji za to Ono asi moc velky rozdil mezi 203 a 235 nebude. Vyplati se vubec takovy "upgrade" ?
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
Celestron CPC
Este raz Vam ako aj Josemu dakujem!!!Neďakuj kámo,bude Ťa to niečo stáť.Chcel by som si niekedy zbehnúť s Teamom také 2-3 kúsky. 
Celestron CPC
to biker.fm.
Mam tak znicenu chrbticu ze mi to akorat moze pes (Astor) pomahat dvihat, Takze mi 925-ka pripada este v norme. Zial som uz davnejsie musel odskocit od Meade LX 200 ACF 12". Je to dan za zle sedenie za bicimi. :-[
Mam tak znicenu chrbticu ze mi to akorat moze pes (Astor) pomahat dvihat, Takze mi 925-ka pripada este v norme. Zial som uz davnejsie musel odskocit od Meade LX 200 ACF 12". Je to dan za zle sedenie za bicimi. :-[
- MMys
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
Celestron CPC
Ten 1 a čtvrt palce ale fakt nemá význam, to prakticky nepoznáš. To si klidně ponech ten osmipalcový, co máš, a raději si dokup nějaké příslušenství. Třeba UHC a OIII filtr, sluneční filtr, pokud nevíš co s penězi ;), tak i třeba chromosférický filtr, ať rozšíříš využitelnost přístroje i na denní objekty...
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Celestron CPC
Na nejakom fóre som čítal o veľkom kvalitatívnom skoku medzi 8´´ SCT a 9,25´´ SCT Celestron. Myslím že tam písali že 9,25´´ je najmenší priemer kde sa opracováva korekčná doska z oboch strán. Mohla by to byť pravda? Donedávno tomu nasvedčovala aj cena u p. Zahajského, bola takmer dvojnásobná.
Alebo som čítal nejaký blud?
mitovka
Alebo som čítal nejaký blud?
mitovka
mitovka
Celestron CPC
Cena byla nižší z důvodu celkově méně precizního provedení.
Mě taky přijde jít na 9,25 jako nesmysl. To CPC 925 je takový kočkopes - vnější rozměry stejné jako u 1100 ale menší tubus...
Jak říká MMys, pořiď si filtry, vyhřívání, atd.
Mě taky přijde jít na 9,25 jako nesmysl. To CPC 925 je takový kočkopes - vnější rozměry stejné jako u 1100 ale menší tubus...
Jak říká MMys, pořiď si filtry, vyhřívání, atd.
Celestron CPC
UF-uf Pani!!!
Tak to ste mi dali! Drzim v ruke meter s ang.palcami a......cumim. Tak teda ozaj mate pravdu!!! Tak dalsi moj preslap na obzore. Este dobre ze toto forum ma odbornikov ako ste Vy! Volam miestnemu manikovi ze rusim predaj 800-vky. Uz vydim ako nastane v jeho rodine smutok a hlavne u jeho manzelky. Ta mu to odklepla a s radostou suhlasila. Su to vynimky ked manzelky Nam schvaluju Nase hobby ;D. Radsej ho vyzbrojim doplnkami leho ozaj okrem hmlovinoveho filtra(1,1/4) ktory mi je aj tak na prd nemam nic!
Dakujem za Vas profesionalny nazor,presvedcily sta ma.
Tak to ste mi dali! Drzim v ruke meter s ang.palcami a......cumim. Tak teda ozaj mate pravdu!!! Tak dalsi moj preslap na obzore. Este dobre ze toto forum ma odbornikov ako ste Vy! Volam miestnemu manikovi ze rusim predaj 800-vky. Uz vydim ako nastane v jeho rodine smutok a hlavne u jeho manzelky. Ta mu to odklepla a s radostou suhlasila. Su to vynimky ked manzelky Nam schvaluju Nase hobby ;D. Radsej ho vyzbrojim doplnkami leho ozaj okrem hmlovinoveho filtra(1,1/4) ktory mi je aj tak na prd nemam nic!
Dakujem za Vas profesionalny nazor,presvedcily sta ma.