EOS 450D, zelený pruh při zapnutém Live View
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Jelikož cituješ mne, tak odpovídám. Já žádný nepoužívám pouze jsem u pár kolegů viděl, že to jde. Když fotím na DSLR, notebook nepoužívám.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
Pro ovládání se mi nejlépe osvědčil placený SW DSLR Focus, bohužel přes USB nelze dělat dlouhé expozice a je nutné použít další kabel (což u nových DSLR není potřeba).
-
-karneades-
DSLR Focus ale neumí živý náhled, ideální SW jsou utility od Canonu dodávané s novými DSLR --jak to vyzerá je zde http://ghonis2.ho8.com/rebelmod450d13.html
bohužel se dají použít pouze pro zaostření(jinak vzniká ten flek v levém dolním rohu), potom vypnout živý náhled a použít programovou spoušt v těchto utilitách-po USB chodí skvěle, je možno nastavit natahování snímků do PC duplicitně s pamětovou kartou v DSLR, noo a samozřejmě po určitém počtu snímků zapnout živý náhled a překontrolovat zaostření, to co píšu ale souvisí pouze s objektivy a AF, u astrografu je to stejné, pouze s tím rozdílem, že musím ručně kroutit ostřením výtahu, znovu opakuji-aby nenastávala ta elektroluminiscence (nebo co to je), tak musí být vyplý režim živého náhledu !!
bohužel se dají použít pouze pro zaostření(jinak vzniká ten flek v levém dolním rohu), potom vypnout živý náhled a použít programovou spoušt v těchto utilitách-po USB chodí skvěle, je možno nastavit natahování snímků do PC duplicitně s pamětovou kartou v DSLR, noo a samozřejmě po určitém počtu snímků zapnout živý náhled a překontrolovat zaostření, to co píšu ale souvisí pouze s objektivy a AF, u astrografu je to stejné, pouze s tím rozdílem, že musím ručně kroutit ostřením výtahu, znovu opakuji-aby nenastávala ta elektroluminiscence (nebo co to je), tak musí být vyplý režim živého náhledu !!
Tak jsem si byl vyzvednout foťák. Na servisním listě bylo napsáno, že závada se neprojevila i přes opakované zkoušení. To už mě prodejce předem informoval, že mluvil se servisem. Ty mu řekli, že se čip zahřívá a to způsobuje uvedený problém. Ale nechápu, proč na servisním listu je, že se závada neprojevila. To mě fakt nakrklo a musel jsem do AWH servisu zavolat. Technik mě sdělil, co bych chtěl od amatérského foťáku při takovém extrémním focení, a že nemají čas a peníze na nějaké výzkumy. Zvláštní přísup, co? U prodejce v Nymburku, který byl naopak velice ochotný, jsme vyzkoušeli jiný EOS 450D se stejným výsledkem. Takže jsem se mírně zchladil a neměl jsem už chuť AWH prudit.
Myslel jsem, že výsledkem bude nějaké smysluplné vyjádření co to způsobuje. A nechápu proč mě nezavolali, jak závadu navodit, i když měli přesný popis. Stejně si myslím, že to není zahříváním, protože některé fotky z LV jsou v pohodě i po 5ti minutách. No nic, s vlastností LV jsem se již smíříl a se svojí "amatérskou" 450desátkou budu s radostí fotit dál.
Myslel jsem, že výsledkem bude nějaké smysluplné vyjádření co to způsobuje. A nechápu proč mě nezavolali, jak závadu navodit, i když měli přesný popis. Stejně si myslím, že to není zahříváním, protože některé fotky z LV jsou v pohodě i po 5ti minutách. No nic, s vlastností LV jsem se již smíříl a se svojí "amatérskou" 450desátkou budu s radostí fotit dál.
NWT 14", TS804 Triplet APO, SW70/500, AD800, EOS450Dm, EQ8, турист-4 10x30, ASI220MM Mini, ASI462MM, ASI662MC, C1-3000, Atik460EXm
- biker.fm
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
Ale nechápu, proč na servisním listu je, že se závada neprojevila. To mě fakt nakrklo a musel jsem do AWH servisu zavolat. Technik mě sdělil, co bych chtěl od amatérského foťáku při takovém extrémním focení, a že nemají čas a peníze na nějaké výzkumy.Zde je vyjadreni od lidi, co resili opravy pres AWH servis http://forum.grafika.cz/read.php?47,2477929,2477929
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
tak už se mi taky projevil ten samej problém na včerejších fotkách m13 dole na fotce zelenej pruh jak prase :-[ no nic prostě nebudu livewiev používat stejně mi ani moc nepomáha akorát to do fotek přenáší vady
MY TELESCOPES & MONTAGE: TS Newton gso 750/150mm / Skywatcher 80/400mm / HEQ-5-Synscan
EYEPIECES: Plössl 20 mm /University Optics Ortho 9mm /Zeiss Genuine Ortho 5mm
FILTERS: UHC / Moon / Yellow / UV/IR block
CAMERAS: Canon 450D / QHY5 autoguider
EYEPIECES: Plössl 20 mm /University Optics Ortho 9mm /Zeiss Genuine Ortho 5mm
FILTERS: UHC / Moon / Yellow / UV/IR block
CAMERAS: Canon 450D / QHY5 autoguider
Ahoj,
toto tema jsem nasel nahodou, protoze je uz starsi. Ale chci podekovat autorum, protoze se mi take nahodne objevoval zeleny pruh pres velkou cast snimlku a po vypnuti LV zmizel.
Proc jsem mel LV zapnuty? No ja pres nej ostrim a pak jsem ho proste nevypnul. Nenapadlo me, ze to muze souviset s nejakou vadou.
Zdravi
toto tema jsem nasel nahodou, protoze je uz starsi. Ale chci podekovat autorum, protoze se mi take nahodne objevoval zeleny pruh pres velkou cast snimlku a po vypnuti LV zmizel.
Proc jsem mel LV zapnuty? No ja pres nej ostrim a pak jsem ho proste nevypnul. Nenapadlo me, ze to muze souviset s nejakou vadou.
Zdravi
EQ8-R, Hypergraph6, Canon 6Da modifikace MMys, Star Adventurer na cesty.
kk
kk