doporucuju k nastudovani:
http://phobos.physics.uiowa.edu/intro/intro.html
tady maji teleskop ktery ma chybu pod 30"
to uz je myslim celkem prijemne
cim mensi ta chyba bude tim mene musi zabirat autopointer (nebo nemusi byt pouzity)
a doufam ze semnou kazdy souhlasi ze kdyz uz zabere autopointer - tak uz ta chyba musi byt viditelna tedy i vyfotografovana a tudiz fotka mirne nekvalitni
co se tyce tech cidel mam takovou myslenku jak se k tomu dostat a to zadarmo jen vlastni praci
otazka je nakolik to bude makat
ale teorie rika ze by nemel byt problem dostat 4 miliony bitu na otacku
v praxi jic tam bude asi i vic
tuhle vecicku zkusim odmerit v nejblizsi dobe a az bude snimac hotovy a vyresene vsechny nectnosti ktere vyresit pujdou velice rad zverejnim navod na stavbu coz jiste oceni spousta amateru
pro zajimavost jeste jedna mozna schudna cesta ktera by stala za to overit
heidenhain snima nejen v TTL ale soucasne ma vyvedene jeste jine stopy ktere diky castecnemu zastineni sterbiny vytvareji sinusovy prubeh ktery se pak nasledne digitalizuje tim padem treba pri 10 000 sterbinach je mozne rozdelit sterbinu na spoustu dalsich poloh
problem je spis uplne nekde jinde a to ze ty snimace nemaji uz dostatecne kvalitni loziska
pro zajimavost ten snimace se dvemi setinami vteriny co jsem videl mel loziska obrovska a cele to bylo prez metr velike
ja bych to rad resil vylozene prisroubovanim onoho rotujiciho kusu primo ke hrideli a az pote nasledne skalibrovani pomoci hvezd
s tim ze predpokladam ze na hrideli bude alespon z casti vyresen problem pomoci kvalitnich lozisek
odpadnou obri chyby vytvorene nesouososti hrideli a dalsimi lozisky o hridelove spojce radsi nemluvim
myslim si totiz ze kdyz budu dodrzovat takoveto zdanlive drobnosti
mohu se dostat mnohem dale nez kdybych to proste jen pridelam jako kazdej dalsi konstrukter