astrofotky.cz - Váš průvodce krásami vesmíru

O astrofotografii všeobecně, metody, postupy zpracování snímků, odkazy na stránky s astrofoto tematikou, rady pro začátečníky...
Odpovědět
MMys
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMys »

Osobně, kdyby ses v tom chtěl porejpat víc, by tomu mohl slušet design se základním menu (to co je teď nahoře mezi čarami) vlevo, a s těmi věcmi co jsou na konci stránky, jako rychlá navigace, hledání, statistika ve sloupci vpravo. Ty dva sloupce fixní šířky, a to, co zbyde, nechat "gumové" na zobrazování fotek, které se tam přesypou podle aktuální šířky, podobně jako teď. A nahoře pouze zúžené logo.  

Netuším, jak to máš udělané, jestli přes nějakou šablonu dynamicky plněnou z databáze v PHP, nebo jestli to celé generuješ dynamicky.

Myslím si, že jde o tak povedený projekt, že by se vyplatilo na design použít služeb někoho z nás, kdo se tím živí profesionálně a má na to cit (a klidně i za poplatek, rád přispěju a myslím že nebudu sám).

Ta jednoduchá textová verze se mi líbila. Ale tohle s tím logem mi prostě moc nesedí. Vůbec by mi nevadilo, kdybys to vrátil do verze bez loga, a v klidu bychom dali do kupy nějaký finální design.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konihlav »

MaG: prave ze ten maly napis se mi libi pod a ne nad... proto

Ale tohle s tím logem mi prostě moc nesedí.  me se to z pocatku libilo...

nicmene aniz by MMys napsal svuj posledni prispevek, dal jsem tam verzi, ktera tam ted bude a basta. Komu se to nelibi at mi pozadi polibi se rika. Proste ted uz nemam chut a naladu neco tvorit...

az budu mit za 2 mesice kus casu, tak se pokusim jeste mrtvolu ozivit (mam v planu to co jsem z pocatku odmital, ale je to asi jedina cesta, jak web zachranit). Sice netrpim na pocet uzivatelu a prichozich, ale na hlavni stranku ted uz nikdo nechodi a celkove to stoji za starou backoru... no a kdyz to nevyjde, tak pujdu delat do tech vcel ci zacnu delat zas nejaky sport (ale tentokrat nekolektivni, individualni a pro stredni generaci)...
MMys
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMys »

No, aspoň tak, to už je o moc lepší (i když - ještě nižší by bylo lepší ale už radši :-X ). A nečerti se přeci hned. Co se to s tebou v poslední době děje, kašlu na asrofoto, kašlu na astrofotky, máš snad nějakej splín ??? Klid, to se zase srovná, taky mejvám občas takový stavy a chuť se na všchno vybodnout, ale naštěstí to rychle přejde.

Nepřipadá mi, že by na astrofotky nikdo nechodil, nebo tam nic nedával. Teď se asi ptáš, proč jsem tam ještě nedal ty moje poslední - jednoduše proto, že jsem na to ještě neměl čas, neměl jsem ještě ani čas updatovat svůj web a to už si tejden říkám, že by to fakt chtělo...

No, půjdu je tam konečně nahrát ;)
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
FunTomas

Příspěvek od FunTomas »

...Co se to s tebou  v poslední době děje, kašlu na asrofoto, kašlu na astrofotky, máš snad nějakej splín ???..."Jen ho nechte, ať si plká" 8-)
Snáď Konihlavovým rečiam niekto neverí. Nakúpi si techniku za stotisíce a o mesiac to chce zavesiť na klinec? Je to opäť len forma nejakej provokácie ako vyburcovať okolie do aktivity. Ono to prejde, ak už to dokonca neprešlo. ;)
mail to:fun2mas(at)gmail.com
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konihlav »

v posledni dobe se mi nic nedari, vse na me pada, mam milion ukolu, trvaji mi 20 let a komplet nic nestiham. A jestli nestihnu svuj pracovni projekt, tak budu muset nekde sehnat prachy na zaplaceni dluhu a to budu muset nekde splasit vic jak pul mega a to jeste v tom lepsim pripade, spis dvojnasobek... takze zadne ruzove vyhlidky. No ale tesim se na pocatek rijna, snad se nic nepokazi... nutne potrebuji nejaky elixir, protoze v zivote se neda porad jen prohravat, chce to taky obcas nejakou tu vyhru.
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konihlav »

FunTomas: snad prvne s Tebou musim bez vyhrad souhlasit. Mnohdy me mistni neaktivita rozciluje, ze se snazim to trochu ozivit, rozproudit... ale jinak jsem ted momentalne tezce v pip... takze uz mlcim a odchazim zdechnout do housti...

-----
edit: ad technika a nakupy. Zeny si obvykle na bolistky kupuji treba boty nebo nejake hadry. Ja dalekohledy. Chvilku to jako lek ucinkuje, ale bohuzel pomerne kratce... takze nedoporucuji!
Prazan
Věk: 49

Příspěvek od Prazan »

Pavle, při pomyšlení na úmrtí astrofotek mi přešel mráz po zádech. Vím prdlačku, co prožíváš, tak nebudu prázdně plkat. Drž se ...
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/
Vejr

Příspěvek od Vejr »

Fuj, ted to se mnou malem seklo :(
Astrofotky jsou uzasny projekt a musim rici, ze je mi i jedno, co tam bude za hlavicku. Proc? Protoze funguje!!!! Moc se mi libi, jak je usporadany a ze jsou u vseho podrobne popisky. To jinde nenajdu.
Samozrejme, ze je vzdy co zlepsovat. Jenze pokud vse lezi na jednom cloveku, je toho moc... Doporucuji nasledny postup - ted se na jakekoliv upravy a predevsim kritiky vykasli, at mas klid na to, co musis. No a jakmile se to zklidni, tak by byla docela dobra porada, co dal, co by se komu libilo, kdo by jak mohl pomoct atd. Co treba v Hodkovicich?
Myslim, ze resitelne je leccos, ne?
Jsem zacatecnik, ale lecim se :-)
Psion
Věk: 62
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psion »

Mnohdy me mistni neaktivita rozciluje, ze se snazim to trochu ozivit, rozproudit
To znám, je to celé léta stejné, naplká se toho tady na bibli, ale článek nenapíše nikdo. Já jsem alespoň dal logo na stránky POSEC ;)
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konihlav »

diky za podporu (ted ji psychicky potrebuji).

Za 2 mesice, az budu mit moznost (snad) neco pozitivniho pro web udelat, oslovim mailem vsechny registrovane uzivatele a pozadam je o nazor. Protoze astro-forum bohuzel cte tak 1/2 lidi a z toho se zde verejne projevi tak 5% a to je malo na jakoukoli zpetnou vazbu. Protoze je smutne zkouset vylepsit neco, o co nema nikdo zajem...

-----
edit: Psion: je to sice OT, tak to vsunu sem - ja uz jsem dokonce uvazoval, ze bych cast svych nabitych zkusenosti s focenim (od uplneho zelenace po, ted, mirne pokrocileho) treba napsal nekam na web, jak treba pouzivat HEQ-5 pro foceni s co nejlepsim vysledkem, ci jiny clanek na tema HST ci tak podobne, ale neni kde na to vzit cas a hlavne - clovek se stejne nikomu nezavdeci, at dela co dela. A pripravovat si sam sobe dalsi zklamani je noseni drivi do lesa.
Psion
Věk: 62
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psion »

Vím přesně o čem mluvíš, měl jsem taky takový stav, POSEC je také moje dítě a s kolegou jsme praktický jediní (až na vyjímky, které jsem donutil), kdo tam napsal ty desítky článků. Nečekej žádné pozitivní ohlasy u nás nic takového až na vyjímky není, ale věř, že spousta lidí to vidí velmi pozitivně, ale nikdy je nedonutíš se k tomu vyjádřit.
Vejr

Příspěvek od Vejr »

clovek se stejne nikomu nezavdeci, at dela co delaS tim si dovolim nesouhlasit! Pro mne osobne ma treba jakakoliv rada cenu zlata Problem internetu je ten, ze je relativne anonymni a chybi ta zpetna vazba. Proto si myslim, ze treba predavani zkusenosti je mnohem vdecnejsi na ruznych srazech - tam vidis, ze zajem je a hlavne to predavas konkretnim osobam. Nemas pocit, ze to hazis jen nekam na stenu... A to ze pomuzes desitkam lidi se treba ani nedozvis (zato kdyz se ozve jeden blbec....)

Panove - verejne prohlasuji, JSEM VAM NESKUTECNE VDECNY!!! ;)
Jsem zacatecnik, ale lecim se :-)
Cztwerec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cztwerec »

Problem internetu je ten, ze je relativne anonymni a chybi ta zpetna vazba. Proto si myslim, ze treba predavani zkusenosti je mnohem vdecnejsi na ruznych srazech - tam vidis, ze zajem je a hlavne to predavas konkretnim osobam. Nemas pocit, ze to hazis jen nekam na stenu... A to ze pomuzes desitkam lidi se treba ani nedozvis (zato kdyz se ozve jeden blbec....)
Souhlas a to naprostý, ikdyž jsem ti říkal Honzo a ty jsi Lukáš asi jsem byl zblblej z přehršle Martinů;D naše povídání na jednom nejmenovaném srazu mi bylo sympatické, ikdyž to byl z mé strany spíše monolog ;D Internet není to zhouba?

Život je boj...
Lectorem iustus...
Ondra.P

Příspěvek od Ondra.P »

Ja uz si astro-forum bez astrofotek nedokazu vubec predstavit, podle mne je to genialni pocin a nemam co bych astrofotkam vytknul i to nove logo se mi libi ;)
Mozna by se mi casem libilo, kdyby si clovek mohl vytvorit nejaky svuj mini profil, kde by mohl napsat neco o sobe, o vybaveni, nebo si vybrat osobni TOP fotky z galerie atp.  ;)
Dobson 400/2000, Borg 101ED F4, Walimex 90/500, EQ6, MII G2-8300, Watec 120n+, TV Guider
http://astrofotky.cz/~Ondra.P/
ogami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ogami »

tak pripojim taky svuj nazor, at nejsem pocitan do te mlcici vetsiny.

tento web se mi libi prave svou jednoduchosti a funkcnosti. to logo mi tam nijak neprekazi, ale kdyby tam nebylo, tak se taky zlobit nebudu. ja osobne tento web navstevuju denne a to vcetne hlavni stranky. informace ke kazde fotce jsou vycerpavajici, coz mi hodne pomohlo v zacatcich. proste nemam tomu webu co vytknout ... to jestli je menu nahore, vlevo nebo v pravo je podle me celkem jedno. doma i v praci mam widescreen monitory, ale nikdy mi to nevadilo.

dekuji Pavlovi za tento web. moc dobre vim, jake to je ve svem volnem case neco tvorit zadarmo a proto si toho opravdu vazim.
Ondřej Kozáčik
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
Odpovědět