pomoc pro syny
pomoc pro syny
EQ1 a myslím že i některé další jednoduché paralaktiky se dají používat jako azimutálky, dokonce s možností jemných pohybů. Stačí správně sklonit polární osu (namířit ji vzhůru do zenitu).
pomoc pro syny
další off-topic příspěvky vymazány.
upozorňuji, že téma zní, jak by měl začít 9-letý kluk s astronomií...
shodam
upozorňuji, že téma zní, jak by měl začít 9-letý kluk s astronomií...
shodam
pomoc pro syny
EQ1 a myslím že i některé další jednoduché paralaktiky se dají používat jako azimutálky, dokonce s možností jemných pohybů. Stačí správně sklonit polární osu (namířit ji vzhůru do zenitu).taky bych řekl ale na druhou stranu pro 9 -letého kluka bude asi lepší ten binokuk (který v případě, příp.nezájmu využije rodina)a pár knížek
Newton 114/900
pomoc pro syny
Já mám vždycky největší radost, když se ve fóru pro zelenáče ke konci vlákna ozve ten, kdo ho založil a napíše, jak se teda rozhodnul. Je to odměna za celou tu diskuzi kolem a potvrzení, že měla nějaký smysl. A vlastně úplně nejradši by jsem byl, kdyby se rovnou přihlásil ten jeho syn a sám si zjistil, o co vlastně stojí. Ale nevím, nevím. Když jsem tak četl poslední příspěvky, znovu jsem si potvrdil, že AF je jen pro silné nátury a nevím, zdali by mu taková věc prospěla. Nazývat někoho zakomplexovaným a vyzívat, aby z AF odešel jen proto, že má jiný názor, to je...
Stejně tak, pokud to tady Karlos.35 a jeho syn četl. Jen jsem předhodil myšlenku, která není až tolik běžná, ale rozhodně není ani neužitečná, nebo nepravdivá. Jen plnila svůj původní účel vyváženosti diskuze. (Která musela už od začátkýu být hodně všeobecná, protože dotaz byl obzvlášť všeobecný, nebo se tak dal chápat) A Karlos.35 se asi nestačil divit.
To: Karlos.35: Tak jak jste se rozhodnuli, pánové?
Stejně tak, pokud to tady Karlos.35 a jeho syn četl. Jen jsem předhodil myšlenku, která není až tolik běžná, ale rozhodně není ani neužitečná, nebo nepravdivá. Jen plnila svůj původní účel vyváženosti diskuze. (Která musela už od začátkýu být hodně všeobecná, protože dotaz byl obzvlášť všeobecný, nebo se tak dal chápat) A Karlos.35 se asi nestačil divit.
To: Karlos.35: Tak jak jste se rozhodnuli, pánové?
SW planetary 58°-2,5/400/8,7 (f/zv/zp')
SW 1,25/2''-70°-3,5/286/15+5/200/21+8/125/34+13/77/55
SW 2''-80°-20/50/96
Hyperion zoom-24-8/42-130/72-33
Filtry:ATC-všechny barevné+FX2,polarizační OMEGON
SW 1,25/2''-70°-3,5/286/15+5/200/21+8/125/34+13/77/55
SW 2''-80°-20/50/96
Hyperion zoom-24-8/42-130/72-33
Filtry:ATC-všechny barevné+FX2,polarizační OMEGON
pomoc pro syny
zdravím,tak po dlouhém rozmlouvání se synkem to zatím zkončilo u knížek,pokud ho to uchvátí na tolik,že se tomu bude chtít věnovat i nadále,využiju některou z vašich rad,moc díky za pomoc