MEADE za 6000,-
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
MEADE za 6000,-
Pavuk_ napsal:
z manualu mi nie je jasne ci umi aj ekvatorealne teda RA/DEC rezim (ked ho naklonis) alebo iba ALT/AZ ? koli foteniu
Ten meade soft sa dodava spolu s kablom na prepojenie do PC myslim
Dalekohledy Meade zvládají Alt i Polar režim (neboli azimutální i ekvatoreální)
Přesně tak, CdC je zadarmo, Autostar + kabel u nás bude stát tak třetinu ceny dalekohledu. Nedá se totiž použít klacký RS232, ale kabel obsahuje spec. redukci, která je myslím nevyrobitelná a obsahuje mimo jiné Atmel naprogramovaný chip a spoustu dalších IO.
z manualu mi nie je jasne ci umi aj ekvatorealne teda RA/DEC rezim (ked ho naklonis) alebo iba ALT/AZ ? koli foteniu
Ten meade soft sa dodava spolu s kablom na prepojenie do PC myslim
Dalekohledy Meade zvládají Alt i Polar režim (neboli azimutální i ekvatoreální)
Přesně tak, CdC je zadarmo, Autostar + kabel u nás bude stát tak třetinu ceny dalekohledu. Nedá se totiž použít klacký RS232, ale kabel obsahuje spec. redukci, která je myslím nevyrobitelná a obsahuje mimo jiné Atmel naprogramovaný chip a spoustu dalších IO.
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
MEADE za 6000,-
romi napsal: Třetinu asi ne, ale 1440 Kč určitě.
RoMi
To jsem čekal víc, na inetu venku to je za 1250
RoMi
To jsem čekal víc, na inetu venku to je za 1250

Re: MEADE za 6000,-
mno, to neni pravda. Ke 497 jsem si kabel vyrobil a chodi to s nim jako z praku. Stal me cca 50 kc, akorat jsem kvuli nemu musel uriznout kabel od telefonuNedá se totiž použít klacký RS232, ale kabel obsahuje spec. redukci, která je myslím nevyrobitelná a obsahuje mimo jiné Atmel naprogramovaný chip a spoustu dalších IO.

MEADE za 6000,-
aha, tak kecam, ke 494 se musi koupit origos 506 kabel, zatimco 497 ma ty hradla v sobe, tudiz staci obycejnej kabel, jako jsem vyrobil, omlouvam se za mystifikaci.
MEADE za 6000,-
Pánové,jel jsem pro ten dalekohled az z Valach(350 km),do Lidlu jsem prisel v 8:30 a uz nebyl(jestli kdy byl).Tak sem jel do dalsich LIdlu,celkem do 4 a taky uz byly vyprodany(pry).Skoda,ze to byla jenom regionalni nabidka.Holt,Praha je bohata proto si ji musime hyckat-filozofie LIdlu.Valasi a zbytek maji smulu.Jel sem domu nasrany jak nikdy.Cesta me stala 850 Kc a vysledek je nula .Takze asi tak.
Patriot
MEADE za 6000,-
Nic si z toho nedělej, časem bys stejně přišel na to, žes ty peníze mohl investoval rozumněji. Když se porozhlédneš, zjistíš, že s těmi optickými parametry seženeš lepší a toho navádění, na těch pár objektů není taky co litovat. Ty se naušíš hledat i bez Autostaru
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
MEADE za 6000,-
Máš pravdu,když nad tím tak přemýšlím,tak stejnak bych vkrátkem horizontu od pořízení ETX-70 uvažoval o větším.Alespon jsem usetril 6000 na vetší dalekohled.Ale mrzi me to i tak.Dalekohled za 50% puvodni ceny je hodne dobra nabidka.
Patriot
MEADE za 6000,-
Pavuk_ napsal:
- Keby som zacinal s astronomiou, tak by som asi nevahal a kupil ten Meade.
Uz som z toho Lidl osialu vytriezvel, beriem spat svoje vyhlasenie
Teda priznam sa,ze vela nechybalo a kupil by som ten kram ... ::)
- Keby som zacinal s astronomiou, tak by som asi nevahal a kupil ten Meade.
Uz som z toho Lidl osialu vytriezvel, beriem spat svoje vyhlasenie

Teda priznam sa,ze vela nechybalo a kupil by som ten kram ... ::)
MEADE za 6000,-
Jeden postřeh. Vlastním DS-2070AT, čočkový achromat d 70/f 700, (1:10). Je to podobná kvalitní kategorie ,jen je o 100 procent dražší. Výtah okuláru je vyroben z plastu, přesněji řečeno pastorek kovový, hřeben plast. Tato kombinace způsobí spolu se zemědělskou vůlí /přesností/ funkčnost asi 10 minut. Koukal jsem jak puk - to není hračka pro děti ani dospělé. Řešení bylo radikální. Ostrým dlátem ostrouhat všechny zbývající zuby, šlo to velice lehce a místo zubů nalepit vteřinovým lepidlem pásek gumy. Protože je pastorek kovový / naštěstí/ výtah funguje po úpravě na 100 procent.
RoMi