Slunce 2007
Slunce 2007
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
Slunce 2007
Ahoj
.Jestli ten článek má jen z poloviny pravdu,tak nastávající sluneční cyklus bude vic jak zajímavý.Milan

Slunce 2007
Hledal jsem též zda nejsou přístupné počítačové modely.
Souhlasím, že příští sluneční cykly mohou býti ještě zajímavé i z hlediska poměrně dlouhodobě známé pozorovací řady slunečních skvrn. Sledování heliomagnetizmu Slunce nemá tak dlouhé trvání. To pomůže více poznat konvektivní vrstvy Slunce.
Habl
Souhlasím, že příští sluneční cykly mohou býti ještě zajímavé i z hlediska poměrně dlouhodobě známé pozorovací řady slunečních skvrn. Sledování heliomagnetizmu Slunce nemá tak dlouhé trvání. To pomůže více poznat konvektivní vrstvy Slunce.
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
Slunce 2007
Jistěže každý nový model má reálnou naději být lepší než ty předchozí, protože jeho tvůrci mohou použít řadu nových poznatků a dat. Ale stále se vychází z příliš krátké časové základny - stejně jako je obtížné modelovat další glaciály. Potenciálních vlivů je příliš mnoho a známe jen některé a ani ty dokonale.
Takže kdy začne nový cyklus uvidíme a jaký bude uvidíme taky...Homer
Takže kdy začne nový cyklus uvidíme a jaký bude uvidíme taky...Homer
- Nightshadow
Slunce 2007
Tak si řikám už aby bylo jasno:
Tento snímek je z 50 cm dalekohledu, který se nachází na sondě Hinode.
Tento snímek je z 50 cm dalekohledu, který se nachází na sondě Hinode.
SW ED 80/600 Pro, Canon EOS 350D
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Slunce 2007
Nightshadow napsal: Tak si řikám už aby bylo jasno:
Načetl se mi jen snímek ze SOHO .. ten druhý je moc velký a trvalo to, že sem myslel, že tam není..
Na Hinode raději jen link: klikni
Načetl se mi jen snímek ze SOHO .. ten druhý je moc velký a trvalo to, že sem myslel, že tam není..
Na Hinode raději jen link: klikni
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Slunce 2007
Není tomu dlouho co jsem byl nadšený z té předešlé 977 a zoufal že by mohly být nějaké větší a lusk máme tu 978 
Díval jsem se na Medarda a zítra by se to kolem poledne mohlo roztrhat i u nás tak snad ::)

Díval jsem se na Medarda a zítra by se to kolem poledne mohlo roztrhat i u nás tak snad ::)
Slunce 2007
Ahoj na foru.
Dovoluji si jeden snímeček skvrn z dnešního dopoledne.
N-203/900 ,Canon 350D ,foceno v ohnisku.
Dovoluji si jeden snímeček skvrn z dnešního dopoledne.
N-203/900 ,Canon 350D ,foceno v ohnisku.
Astrograf 250/1000 f/4, SW ED-80/600 ,EQ-6 SS, ZWO ASI 071 ,ASI 120MM ,Canon EOS 40Da,hvězdárnička 2x2.m
http://astrophotography-l-r.webnode.cz/
http://astrophotography-l-r.webnode.cz/
Slunce 2007
Nádhera hned jak se trochu probudím tak vyrazím ven zatím jsou tu ještě cirry ale ty jdou pryč 

Slunce 2007
Tak jsem se na ni byl podívat a je nádherná 
Nádherně byly vidět ty dvě velké a nad nimi menší které tvořily jako by "Y"
Spolu s 978 jsem viděl i 977 kterou jsem v úterý neviděl... asi proto že je v lepším postavení na slunci a nebo byly lepší podmínky.. každopádně pěkná podívaná a jen tak dál Slníčko!
Foceno přes 15x70 obyčejným digitálem s 3.2Mpix + nejaký ten zoom
100% výřez
http://www.agro.wu.cz/images/astro/sun/ ... 78/978.jpg

Nádherně byly vidět ty dvě velké a nad nimi menší které tvořily jako by "Y"
Spolu s 978 jsem viděl i 977 kterou jsem v úterý neviděl... asi proto že je v lepším postavení na slunci a nebo byly lepší podmínky.. každopádně pěkná podívaná a jen tak dál Slníčko!

Foceno přes 15x70 obyčejným digitálem s 3.2Mpix + nejaký ten zoom
100% výřez
http://www.agro.wu.cz/images/astro/sun/ ... 78/978.jpg
Slunce 2007
Ano, dnes jsem taky pozoroval a je opravdu nádherná, jsem vážně zvědav jak se to bude vyvíjet..
Atmosféra byla naprosto klidná. Doporučuji všem.(mj. Scopos kreslí skvěle, kontrastní obraz s jemnými detaily, jen ten foťák stále chybí..)
Atmosféra byla naprosto klidná. Doporučuji všem.(mj. Scopos kreslí skvěle, kontrastní obraz s jemnými detaily, jen ten foťák stále chybí..)
Slunce 2007
Jen ještě přidávám kresbu tvořenou v reálném čase na nbooku.