Venuše

Astronomické snímky pořízené členy našeho fóra, upozornění na nové snímky objektů, odkazy...
Odpovědět
Roman (Rick)
Kontaktovat uživatele:

Venuše 2009

Příspěvek od Roman (Rick) »

Dnešná Venuša:

Newton + Panasonic (18x zoom) + plossl 10mm. Seeing cca 5/10

PS: dúfam, že to počasie vydrží aj na foto Lulina  :D
Cztwerec
Kontaktovat uživatele:

Venuše 2009

Příspěvek od Cztwerec »

Tak to je síla, já se marně snažím o kloudný snímek a ty vyprodukuješ zase toto. Fakt dobrý!
Lectorem iustus...
hamr
Věk: 65

Venuše 2009

Příspěvek od hamr »

Pro Rick, pěkná, moc pěkná, u nás nic, Lulin jsem včera zahlíd jen na chviličku R 80/400, poprvé! a doufám, že ne naposled!!!
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
mitovka

Venuše 2009

Příspěvek od mitovka »

to Rick01:

velmi pekne.

pridavam svoju Venusu, dnes o 16.44

P.S. vsetky moje atmosfery na venusi, beznadejne fotky saturna a mesiaca a tyzdne trapenia boli sposobene sekundarom ktory vnasal do celej sustavy astigmatizmus. neskutocnym sposobom som ho odrezal od drziaku pilou na zelezo (inak to vazne neslo) a prilepil na hrubu obojstrannu pasku. s vysledkom som mimoriadne spokojny. dakujem MilAN
mitovka
Roman (Rick)
Kontaktovat uživatele:

Venuše 2009

Cztwerec: tak to ma pobavilo. Inu, tiež som nečakal, že z toho niečo bude, lebo cez Venušu prechádzala aj nejaká tá oblačnosť, ale nakoniec registax, ako vždy, z videa vytiahol maximum. Venuša je teraz pekne jasná a veľká, paradoxne, pre mňa až príliš, pretože kvôli veľkej vignetácii sa mi Venuša len tak tak vojde do zorného poľa.

PS: na tú Venušu je najlepšie ísť cez deň a netreba extra veľké zväčšenie - kvôli jej priemeru (mohol by som pri dobrom seeingu použiť aj 6mm okulár, ale žiadne nové detaily by to neprinieslo, len väčší kosáčik)

Hamr: díki. I ja som zatiaľ nemal na Lulin veľmi šťastie, okrej tej jednej snímky, ale dnes to u mňa vypadá nádejne.

Wau, mitovka, to je špičkové foto. Pripomína mi to snímky jedného zahraničného astrofóra  :D. Dúfam, že skúsiš aj Saturna, či Mesiac, ak výjde počasie. Je to fakt paráda.
Cztwerec
Kontaktovat uživatele:

Venuše 2009

Příspěvek od Cztwerec »

rick 01: no, když vidím že to jde, chci se pokusit alespoň o něco podobného, pro mě jsou takovéhle pokusy neuvěřitelnou inspirací. Když dva dělají totéž tak to prostě není totéž a tak fotím, točím a zase fotím, abych se vytříbil a kritika mi vůbec nevadí, právě naopak. Ani slávu nehledám, já to dělám pro své přátele a svoji radost. Ale počasí, nebo atmosférické podmínky jdou prostě proti mě... To co jsem si na letošní rok naplánoval, nestihnu ani za pět let. ;)

Přeju ti hodně štěstí a držím palce při dalším fotografování... 8-)
Lectorem iustus...
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Venuše 2009

Příspěvek od Konihlav »

kluci nadherna Venuse, fakt! Jo, kez by tady na zapade Cech bylo nekdy taky neco videt, to pocasi je neuveritelny, neuveritelny, neuveritelny! :-/
Roman (Rick)
Kontaktovat uživatele:

Venuše 2009

Cztwerec: Nie, dúfam, že si nebral moje prvé slová, ako kritiku, či výsmech. Ja len, že ty sa snažíš a príde nejaký rick a capne sem takú fotku, no z toho by ma asi porazilo ::). Ale na druhej strane, Venuša je dobrý objekt na skúšanie snímania, ale keď nepraje seeing, tak sa proste nedá nič robiť.
Takže teším sa aj na tvoje planéty a tentokrát neprajem dobré svetlo, ale super seeing ;).
Cztwerec
Kontaktovat uživatele:

Venuše 2009

Příspěvek od Cztwerec »

Vůbec jsem to nebral jako kritiku ;)To jsem asi bohužel napsal blbě já. Já bych všem přál konečně jasné počasí (já vím je to tolik omýlané, ale už mi z toho hrabe). Jinak SZ. 8-)
Lectorem iustus...
hamr
Věk: 65

Venuše 2009

Příspěvek od hamr »

Pro Rick a Mitovka,
krásné Venuše! Beru ale teda jako NAPROSTOU nespravedlnost, že na Slovensku (a jak tu někde psal Regulus - i na Moravě) je dnes odpoledne jasno :-/. Vždycky jsem se těšil na víkend a modlil se za jasné počasí, ale teď je mi to už snad od prosince jedno. Ten nahoře nám není vůbec nakloněn a posílá nám sem pořád mlhu a mraky a mraky a mraky. Podle toho co tu píšu musíte vidět, že mi z toho už opravdu taky už HRABE!! ;D
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Vlastimil Vojáček (máčka)
Kontaktovat uživatele:

Venuše 2009

Příspěvek od Vlastimil Vojáček (máčka) »

I já přidám včerejší Venuši. 8mm okulár + 7x zoom Panansonic Fz10

Jinak máte tu opravdu úžasné snímky, jeden lepší než druhý. Tak se mi to líbí :D

p.s. Mám tu ještě takový pokus, video při velkém zvětšeni. 8mm okulár + 2x barlow + 10xzoom
http://www.youtube.com/watch?v=UKQkhbpi1ec
NWT 256/1200, NWT114/900, Malokuk, Skymaster 15*70
http://www.vlastimilvojacek.cz
Roman (Rick)
Kontaktovat uživatele:

Venuše 2009

Ďaľší pekný kúsok do série ;). Na videu bolo vidieť, že aj seeing prial.
Pnin

Venuše 2009

Příspěvek od Pnin »

Zdravim, pridam dalsi kusok zo vcerajsieho vecera:

technika ta ista, registax - 90foto z cca 300
Podmienky boli skvele, je to asi zatial moja najvydarenejsia Venusa. Vadi mi lem okolo planety, myslim ze sa tomu vravi astigmatizmus... Asi neexistuje sposob ako tuto chybu pri refraktore zmiernit? Ano ja viem - kupit lepsi dalekohlad ;D -Predpokladam, ze to sposobuje objektiv a nie okular.
Podobny problem mal na predoslej strane uzivatel mitovka, ale on ma inu opticku sustavu... :-?
Vela zdaru!
lidl refraktor 70/700, trieder Bresser 10x50
MilAN
Věk: 76

Venuše 2009

Příspěvek od MilAN »

Ne , tohle nemá s astigmatismem co dělat. Je to kombinace barevné vady, zaostření , seeingu a rozlišovací schopnosti dané optiky. Výsledek je víc než dobrý a možná že budeš muset dost dlouho čekat, než se Ti ho podaří zopakovat.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Pnin

Venuše 2009

Příspěvek od Pnin »

Lepsie to uz asi naozaj nebude, toto je vobec maximum co som z lidlaku dostal odkedy sa pokusam fotit... takze spat do reality :-X Realita je, ze podmienky boli v case vzniku fotky jedinecne.
lidl refraktor 70/700, trieder Bresser 10x50
Odpovědět