Pripomienky k astroforu
Pripomienky k astroforu
Je to uzasny napad toto Astronomicke forum. Vdaka.
:nod:
Ale chcel by som Vas poprosit o rozsirenie a to o inzerciu (nakup - predaj astrotecniky). Uz aj v prispevkoch sa objavuju nejake...
Navrhujem rozdelit na:
Reflekotry, refraktory, binary, foto, CCD, soft a ine.
Je to len taky navrh...
:nod:
Ale chcel by som Vas poprosit o rozsirenie a to o inzerciu (nakup - predaj astrotecniky). Uz aj v prispevkoch sa objavuju nejake...
Navrhujem rozdelit na:
Reflekotry, refraktory, binary, foto, CCD, soft a ine.
Je to len taky navrh...
Pripomienky k astroforu
Ahoj Simi, dík za pochvalu :hi:
S tím bazarem jsi mi nasadil brouka do hlavy Docela hodně jsem o tom přemýšlel. Ona ta věc má totiž jak pozitivní tak i negativní stránky !
No ale nakonec jsem se i přes určitý pochybnosti rozhodnul vyhovět a astro-bazar zařídit. Ovšem fungovat bude pouze při respektování pravidel, která na začátku uvedu. Je to čistě v zájmu Astrofóra a všech jeho uživatelů. :nod:
S tím bazarem jsi mi nasadil brouka do hlavy Docela hodně jsem o tom přemýšlel. Ona ta věc má totiž jak pozitivní tak i negativní stránky !
No ale nakonec jsem se i přes určitý pochybnosti rozhodnul vyhovět a astro-bazar zařídit. Ovšem fungovat bude pouze při respektování pravidel, která na začátku uvedu. Je to čistě v zájmu Astrofóra a všech jeho uživatelů. :nod:
Pripomienky k astroforu
Mohol by si prosim zvacsit to pole Zprava: v dialogu Poslat odpoved: , ked editujem odpoved ?
Staci tak , aby to fitovalo okno dialogu.
Staci tak , aby to fitovalo okno dialogu.
Pripomienky k astroforu
No já nevím, ale na mě je to nové členění fóra nějak moc košaté. Docela blbě se mi v tom orientuje a hůř se mi sledují vlákna diskuzí. :-/ Snad si zvyknu.
Pripomienky k astroforu
Pokud udržíme téma tam, kde začalo, mělo by to být dobré, pokud ale budem v tématech skákat jako doposud, pak už se asi nenajdeme.
Jeden návrh pro shodama:
mohl bys podstatně výrazněji rozlišit nové příspěvky od přečtených (nejlépe přímo barevně ) ? Takhle to je dosti náročné a nepřehledné
Milan
Jeden návrh pro shodama:
mohl bys podstatně výrazněji rozlišit nové příspěvky od přečtených (nejlépe přímo barevně ) ? Takhle to je dosti náročné a nepřehledné
Milan
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Pripomienky k astroforu
Nemyslím, že by to bylo až tak moc košaté. Je to rozumné ještě přehledné maximum. Věřím, že to bude přehlednější. Rozhodně určité téma teď tak rychle nezapadne. Třeba sekce astrotechnika už byla moc rozrostlá. Nyní to bude výrazně lepší, a pokud budeme dodržovat členění, určitě to bude lepší než postaru.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Pripomienky k astroforu
Tak se nám neustále mění struktura fóra. Před chvílí byla sekce pozorování rozdělena, teď je opět spojena. Jsem zvědavý, jak to nakonec bude vypadat. 

Pripomienky k astroforu
Plny souhlas. Ale to je problem vsech for. Postupne se to rozrusta do molocha, ktery neni idealni.
Celestron CGE1400 SC355mm,Celestron C11GPS SC280mm,Televue TV-NP127 127mm APO FlatField refraktor,SW-80ED 80mm ED refraktor SBIG-ST2000XM CCD kamera, StellaCamII TV kamera, 100mm H-alfa refraktor....
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Pripomienky k astroforu
Mě ta nová verze nijak nevadí, jenom mě mrzí, že mi zmizelo asi 20 příspěvků - no třeba nebyly důležitý ;D
Pripomienky k astroforu
Psion napsal: Mě ta nová verze nijak nevadí, jenom mě mrzí, že mi zmizelo asi 20 příspěvků - no třeba nebyly důležitý ;D
tak moment...napiš mi příklad příspěvku, který ti měl "zmizet". já jsem rozhodně nic nemazal, pouze přesouval. takže jestli něco nemůžeš najít, tak se musela stát chyba někde jinde...
shodam
tak moment...napiš mi příklad příspěvku, který ti měl "zmizet". já jsem rozhodně nic nemazal, pouze přesouval. takže jestli něco nemůžeš najít, tak se musela stát chyba někde jinde...
shodam
Pripomienky k astroforu
Mne sa podobny problem stal tiez a este ostal takisto nevyrieseny. Mozno pamatas, bolo to v lete, ked som docasne zmizol i zo zoznamu clenov a nemohol som sa pod svojou prezyvkou sem vobec dostat zhruba 2 tyzdne. 
Ked sa to konecne podarilo, znizil sa mi pocet prispevkov zo 412 na 376. Tym myslim, ze mi cislo prispevkov ukazovalo 376, ale ked som si ich pocital v profile ;D, tam pocet sedel so 412.

Ked sa to konecne podarilo, znizil sa mi pocet prispevkov zo 412 na 376. Tym myslim, ze mi cislo prispevkov ukazovalo 376, ale ked som si ich pocital v profile ;D, tam pocet sedel so 412.
http://www.astronom.cz/astropo/ - Visual deep-sky observing&&Kontakt na Skype: myzer16
Pripomienky k astroforu
Pár dní je člověk mimo, potom sem nahlédne a je zas mimo. Ze začátku nezvyk, ale po malé chvíli jsem si zvyk. Struktura nezapře inspiraci cloudynights a asi i proto mi ta změna tak nepřijde. Jak napsal MMys je to přehlednější a téma tak rychle nezapadne, teď se jich dokonce spousta vynořila a já objevoval už přečtené a zasuté v paměti. Mě se to líbí.
Jo a pro rozlišení přečtené/nepřečtené, jak navrhuje MilAN, jsem taky. Všema 10ti.
Jo a pro rozlišení přečtené/nepřečtené, jak navrhuje MilAN, jsem taky. Všema 10ti.
Toš tak na světě...
Pripomienky k astroforu
Myzer napsal: Mne sa podobny problem stal tiez a este ostal takisto nevyrieseny. Mozno pamatas, bolo to v lete, ked som docasne zmizol i zo zoznamu clenov a nemohol som sa pod svojou prezyvkou sem vobec dostat zhruba 2 tyzdne. 
tohle by mělo být něco jiného... u tebe byl problém v tom, že došlo k nějakému přetížení serveru zrovna v okamžiku, kdy se měl tvůj profil upravit a byl proto kompletně vymazán. když jsem ho pak obnovil ze zálohy, tak uváděný počet příspěvků byl samozřejmě chybný, ale se samotnými příspěvky na fóru se nic nestalo.

tohle by mělo být něco jiného... u tebe byl problém v tom, že došlo k nějakému přetížení serveru zrovna v okamžiku, kdy se měl tvůj profil upravit a byl proto kompletně vymazán. když jsem ho pak obnovil ze zálohy, tak uváděný počet příspěvků byl samozřejmě chybný, ale se samotnými příspěvky na fóru se nic nestalo.
Pripomienky k astroforu
Měl bych teda prosbu. Ani v práci, ani doma z vytáčeného připojení mi moc nevyhovuje prolézat spustu oken, abych si přečetl příspěvky za posledních 24hodin. Zatím to řeším tak, že použiji "hledat" řetězec "a" a nastavím tak velký počet příspěvků, aby se tam všecny poslední vešly. Kdybych se rozhodl selektovat jen některé kategorie, tak to musím dělat každý den znova a znova, protože mi to nefunguje jen tak, že bych za příkazový řádek přidal parametry vyhledávače (nebo to neumím?) Výsledkem jsou stejně tématicky pomíchané příspěvky seřazené jen podle času.
Dá se s tím něco udělat. Nějak rychle, bez velkého vyplňování získat poslední příspěvky a popřípadě volitelně setříděné? :hi:
Nekamenujte mě, jestli si moc vymýšlím. :mad2:
Dá se s tím něco udělat. Nějak rychle, bez velkého vyplňování získat poslední příspěvky a popřípadě volitelně setříděné? :hi:
Nekamenujte mě, jestli si moc vymýšlím. :mad2:
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Pripomienky k astroforu
Na vstupní stránce je funkce zobrazit posledních N příspěvků, kde N může být 10, 30 nebo 50.
Nestačí ???
Jinak, ani prolezení nových příspěků není problém. Pokud ti vadí nepřehledná hromada oken prohlížeče IE, používej Mozilla Firefox a pracuj tímto způsobem:
Na hlavní stránce klikni na každé změněné sekci, a dej otevřít odkaz v novém okně. Tím dostaneš tolik oken prohlížeče, kolik je změněných sekcí. Těch není moc a je to přehledné.
V každé sekci oklikej všechna změněná témata, co tě zajímají, ale dej tentokrát otevřít v novém panelu. Příspěvky se ti budou stahovat sice pomalu, ale na pozadí, zatimco čteš první téma. Až danou sekci pročteš, okno s ní zavři a pokračuj stejným způsobem v ostatních sekcích.
Je to jednoduché, rychlé a přehledné, i na pomalém připojení přes dial-up.
žádné další funkce fóra podle mne nejsou třeba. Jen se naučit efektivně využívat vhodný prohlížeč.
Nestačí ???
Jinak, ani prolezení nových příspěků není problém. Pokud ti vadí nepřehledná hromada oken prohlížeče IE, používej Mozilla Firefox a pracuj tímto způsobem:
Na hlavní stránce klikni na každé změněné sekci, a dej otevřít odkaz v novém okně. Tím dostaneš tolik oken prohlížeče, kolik je změněných sekcí. Těch není moc a je to přehledné.
V každé sekci oklikej všechna změněná témata, co tě zajímají, ale dej tentokrát otevřít v novém panelu. Příspěvky se ti budou stahovat sice pomalu, ale na pozadí, zatimco čteš první téma. Až danou sekci pročteš, okno s ní zavři a pokračuj stejným způsobem v ostatních sekcích.
Je to jednoduché, rychlé a přehledné, i na pomalém připojení přes dial-up.
žádné další funkce fóra podle mne nejsou třeba. Jen se naučit efektivně využívat vhodný prohlížeč.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM