Autoguiding s EQ6

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
Odpovědět
Prazan
Věk: 50

Autoguiding s EQ6

Příspěvek od Prazan »

No, znám sice podstatně tragičtější způsoby, jak si zkazit svátky, než nepovedený update firmware, ale budiž. Postupoval jsi opravdu přesně podle návodu? Pokud někde nastal problém, tak jej zkus lépe popsat. Nesnažím se ještě více dráždit, ale ten návod mi přijde opravdu dobře napsaný i s popisem některých možných potíží (např. výše zmiňovaná změna rychlosti komunikace). Z osobní zkušenosti bych to tipoval na nějakou systematickou chybu. Pokud to tvé nervy ještě snesou, přečti ten návod pořádně.
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/
Mara

Autoguiding s EQ6

Příspěvek od Mara »

Precetl a nastavil jsem to urcite dobre mam ale stejny nazor jako ty bude to chyba portu nastesti mam dva PC tak toho zmetka jdu preinstalovat.Na notasu mam bohuzel jenom USB .Jinak me uz nemuze nic nastvat.Kdyz ted zapojim rucku do mont.tak ani nenabehne.A kdyz ji mam odpojenou od mont. a propojim ji s PC a stisknu 0a8 tak se zobrazi SS update ver.1.3 Pri pokusu o nahrani soft.mi to napise pokus o nahr sof. se nezdaril .Port mam nastaveny podle navodu .
Mara

Autoguiding s EQ6

Příspěvek od Mara »

PC přeinstalováno pročetl jsem kupu diskuzi na ruzných zahr.stránkách a výsledek vše mám nastavené dobře a přesto nejsem schopen nahrát nový sof.Nenašel by se prosím někdo komu bych mohl poslat ručku a kdo by se pokusil ten sof.nahrát?
biker.fm
Věk: 58
Kontaktovat uživatele:

Autoguiding s EQ6

Příspěvek od biker.fm »

Mara napsal: PC přeinstalováno pročetl jsem kupu diskuzi na ruzných zahr.stránkách a výsledek vše mám nastavené dobře a přesto nejsem schopen nahrát nový sof.Nenašel by se prosím někdo komu bych mohl poslat ručku a kdo by se pokusil ten sof.nahrát?Muzes mi ji poslat, ale za vysledek nerucim, tezko rict v jakem stavu to ted mas a jestli to pujde bez problemu upgrad-nout. Kdyz, tak dalsi pripadna domluva uz pres SZ.

Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.

APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Autoguiding s EQ6

Příspěvek od Konihlav »

Mara: kdyz jsem provadel update FW na laptopu pres prevodnik USB->RS232, tak se mi taky nekolikrat stalo, ze to v cca 80% nebo jinak hodilo (pod windozema, jak jinak) modrou obrazovku (win xp) a konec :-/ tak jsem to pak pripojil na jiny PC, desktop, rovnou pres RS232 (COM) port a presto, ze se mi obcas FW update nezdaril (testoval jsem 3.20 3.21 pak 3.22, ktery mam asi az doted) a treba napotreti uz to proslo... kazdopadne necekej, ze se doberes 100%, nektere FW maji mensi velikost, nez je celkova kapacita pameti, takze uvidis treba maximalne 85% a pak to napise neco jako ze to skoncilo...

kazdopadne nezoufej, tohle jde urcite poresit zkusil bych jiny PC, urcite mas nejake kamarady, co maji doma PC Taky dej pozor, zda mas stahnuty (neposkozeny) soubory (jak FW loader, tak FW), stahni je treba z internetu znova...
biker.fm
Kontaktovat uživatele:

Autoguiding s EQ6

Příspěvek od biker.fm »

Tezko rict co s tim ma za konkretni problem, podle informaci to zkousel na svem PC co ma COM port a kdyz se mu to nepodarilo, zkusi jeste pres NB a redukci USB/RS-232.
Taky bych to osobne nevidel jako tragedii, snad to pujde bez problemu.

Mara

Autoguiding s EQ6

Příspěvek od Mara »

Tak to nejde ani na jiných PC a ani přes USB.To ja bych v tom taky neviděl takový problém že nemám novou versi ale ja už tam nemám ani tu starou a to me štve a co je horší že to nejde nahrát i přes to že na netu jsou tak podrobný návody i s obrázky .Ted se pokusím napsat ještě jednou co mi to hlásí.
Po stisknutí HC version to bud nahlásí:Can not connect a synscan hand control a nebo se dole zobrazí verse soft atd ale je zajimavé že pokaždé jiné udaje např: 131.131 255.255 251.02
3.03 255.255 2.02
Potom stisknu update :zobrazí se řádek s procenty a hláška :Low throughput com port was detected plase be patient a zhruba po dvou minutách :firmware update failed cicle power to synscan and try again!
program jsem stahl dnes znovu a stahl jsem SCFL 2.6 a 2.8 a verse 3.11 3.20 3.23
Doufám že se mi podařilo problém popsat lépe než včera
Chef
Věk: 44

Autoguiding s EQ6

Příspěvek od Chef »

Některé redukce usb-serial nemusí fungovat dobře. Mě na správu cisco prvků funguje pouze jedna redukce usb-serial a ostatní co jsem dříve zkoušel, tak nefungovali.
Jinak jsem svou eq6 ještě k pc nezkoušel připojit. Dám vědět až to zkusím.
20” SW DOBSON GoTo, APM APO 152, Officina APO 130, TS APO 80, EQ8R, AZ-EQ6, AM5, Dobson SW 12", SW MAK 180, RASA 8, iOptron Pro AZ, 10" DK R. F. Royce; TeleVue EP; ASI: 294MC,462MC,662MC,2600MM,2600MCduo; Zeiss Bino; Quark Ha; ADC Gutekunst;
Mara

Autoguiding s EQ6

Příspěvek od Mara »

Tak jsem se vrátil z výletu do Jičína kam jsem odcestoval za Fugasem který mi nabídl pomoc a přátelé problém je vyřešen chyba byla v té nejlevnější součástce která na dalekohledu je a to v kabelu který si dělal co chtěl.
Tímto mu velice děkuji a doufám že jednou budu moci zase pomoc já.
Děkuji smozřejmě i Bikerivi který mi také nabídl pomoc.
Ted se pujdu ze samé radosti PŘEŽRAT. čau
DDFifty

Autoguiding s EQ6

Příspěvek od DDFifty »

Zdarec

mohu se zeptat zda Vám někdy nezkolabovala za "krutých" nočních mrazů jako byly teď mezi Vánocemi EQ6.

V jednu chvíli EQ6 pískla, a ovladač již neobnovil spojení s montáží. Přitom je stále pod napětím. Bohužel nemám autoguider, abych zjistil zda je problém v ovladači nebo v samotné montáži.

Slávek
CELESTRON 10x50 ED GRANITE, UC 22" Obssession, TS-Optics 86SDQ
Vabra

Autoguiding s EQ6

Příspěvek od Vabra »

DDFifty napsal: Zdarec

mohu se zeptat zda Vám někdy nezkolabovala za "krutých" nočních mrazů jako byly teď mezi Vánocemi EQ6.
...

Slávek
No mam ji dohromady dva dny a jedine co mne v mrazu prekvapilo byla veeelmi pomalaaaa reakce displaye na rucce (uvodni bezici text byl naprosto necitelny, jinak se muselo cekat pri zadavani)...
Pavel Vabrousek
biker.fm
Kontaktovat uživatele:

Autoguiding s EQ6

Příspěvek od biker.fm »

Muzu potvrdit to co Vabra, v mrazech je display velmi pomaly (delsi dobu trva nez se zobrazi cely text) a taky se mi stalo, ze pri mrazech cca -8C na display nebylo skoro nic citelneho. Kdyz jsem ho zahral ve dlani, byl na chvili citelny nez zase zmrzl ;)

DDFifty napsal: V jednu chvíli EQ6 pískla, a ovladač již neobnovil spojení s montáží. Přitom je stále pod napětím. Bohužel nemám autoguider, abych zjistil zda je problém v ovladači nebo v samotné montáži.Zde bych to videl spis na nejaky spatny kontakt, mraz (pokud neni treba -30C) by nemel mit vliv na funkcnost montaze a ovladace.

biker.fm
Kontaktovat uživatele:

Autoguiding s EQ6

Příspěvek od biker.fm »

Mara napsal: Tak jsem se vrátil z výletu do Jičína kam jsem odcestoval za Fugasem který mi nabídl pomoc a přátelé problém je vyřešen chyba byla v té nejlevnější součástce která na dalekohledu je a to v kabelu který si dělal co chtěl.
Tímto mu velice děkuji a doufám že jednou budu moci zase pomoc já.
Děkuji smozřejmě i Bikerivi který mi také nabídl pomoc.
Ted se pujdu ze samé radosti PŘEŽRAT. čauTak to jsem rad ze uz mas po problemu, ja bych asi ani nespal kdyby se mi stalo neco podobneho. Kdyby si potreboval neco v budoucnu, tak se ozvi, rad pomuzu v ramci moznosti.

dvader
Věk: 59

Autoguiding s EQ6

Příspěvek od dvader »

Firma Kendrick vyrábí vyhřívání i pro ovladač:
http://www.kendrickastro.com/astro/other.html
Je to sice pro Meade ale oni ty ovladače mají podobné rozměry...
Zkoušeli jste si něco podobného na vyhřívání ručky vyrobit? Dejte tipy... Díky!
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis :D
nacelnik

Autoguiding s EQ6

Příspěvek od nacelnik »

Já ji mám asi měsíc a pomalost displeje mě také překvapila. Dosud jsem používal Meade - tam displej taky v zimě zlenivěl ale u EQ6 je to horší.
Nicméně mi to ani tak moc nevadí. Na začátku vše odmačkám ENTER (nenastavuji nic, jen aby se mi montáž rozjela) a pak si nastavím jen rychlost pro rychlejší dojetí na objekt. Pak používám na ručce v podstatě jen šipky. GOTO nepoužívám, hledám si objekty sám.
Odpovědět