Bílé Karpaty II.
Bílé Karpaty II.
Tak jak to vidíte,kde provedeme to první pozorování??
dobson 300/1500,bino 20*60,10*50 a nějaké rozebrané refraktory
Bílé Karpaty II.
to mortendo:no to Nové Mesto , je to jihozápad ,tam trochu svítí a na východě Trenčín , ale bylo to vidět jen pří obzoru.A ještě od východu na západ sa při obzoru táhla oblačnost a ta to světlo zintetivňuje.
Mám skušenost že při bezoblačné noci se takové nasvícení rozptýlí a je to v pohodě.
Zatím se mi to opravdu jeví jako nejlepší místo na pozorování ve Zlínském kraji respektive okres UH.
Samozřejmě to nikomu nevnucuji každý ať zváží nebo vyzkouší.
Mám skušenost že při bezoblačné noci se takové nasvícení rozptýlí a je to v pohodě.
Zatím se mi to opravdu jeví jako nejlepší místo na pozorování ve Zlínském kraji respektive okres UH.
Samozřejmě to nikomu nevnucuji každý ať zváží nebo vyzkouší.
Bílé Karpaty II.
to skyscan: tak jsem mrkl na mapu a Nové Mesto je nakonec jih ;)
stejně bude rozhodující počasí, jak jsem již psal, pokud napadne, je šance na pozorování z Kykuly takřka mizivá...takže do rozhodování, na které místo se pojede, nakonec bude mluvit hlavně sněhová pokrývka
stejně bude rozhodující počasí, jak jsem již psal, pokud napadne, je šance na pozorování z Kykuly takřka mizivá...takže do rozhodování, na které místo se pojede, nakonec bude mluvit hlavně sněhová pokrývka
TAL 100/1000
Bílé Karpaty II.
mortendo napsal: to skyscan: tak jsem mrkl na mapu a Nové Mesto je nakonec jih ;)
Za takových podmínek bude ale těžko dostupné každé místo tady uváděné , ale jak jsem již psal každý ať sa rozhodne sám . Já už su rozhodnutý nepojedu na místo které je horší něž mám doma na zahradě.
Za takových podmínek bude ale těžko dostupné každé místo tady uváděné , ale jak jsem již psal každý ať sa rozhodne sám . Já už su rozhodnutý nepojedu na místo které je horší něž mám doma na zahradě.
Bílé Karpaty II.
Zkusme první tu Kykulu nebo Bunč. Maruška je celkem z ruky, aspoń pro mně.
Newton 200/1000 na HEQ5
Bílé Karpaty II.
adalbert napsal: Zkusme první tu Kykulu nebo Bunč. Maruška je celkem z ruky, aspoń pro mně.
Na Marušku je to zhruba o 15 km dál než na Bunč
Na Marušku je to zhruba o 15 km dál než na Bunč
- Algol77 (Jakub Koukal)
- Věk: 48
- Kontaktovat uživatele:
Bílé Karpaty II.
U mě Bunč 15 km, Maruška 40 km, Kykula 75...ale je mi to celkem jedno, nebojím se jezdit po tmě a na sněhu... ;D
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
- marshalx
- Věk: 45
- Kontaktovat uživatele:
Bílé Karpaty II.
Algol77: Můžeš mě označit kde je přesně to pozorovací místo u Marušky? ;)
Vidím že nadmořská výška je solidní a jaké to tam je? Nevadí moc Zlín?
Vidím že nadmořská výška je solidní a jaké to tam je? Nevadí moc Zlín?
Celestron XLT Newton 150/750mm / CG-4 s pohonem / Hyperion 25, 17, 8, 5 / UHC profi Astronomik / GSO moon filtr / Solar filtr
- Algol77 (Jakub Koukal)
- Věk: 48
- Kontaktovat uživatele:
Bílé Karpaty II.
Místo nemusím značit, je to meteorologická stanice ne jejím vrcholu, takže je to dáno, co se týká osvětlení, vadí tam spíš Bystřice a Holešov...v této části Moravy je to poněkud složitější, i když je třeba nadhlavník velmi dobrý, obzor je horší, je to dáno tím, že je to jedna velká placka...
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
Bílé Karpaty II.
Mě je to taky docela jedno. Jenom bych potřebovala někoho, kdo by mě tam vzal a pak zase hodil zpátky 
Bílé Karpaty II.
pro skyscan:Kterou cestou jels na tu kykulu přes Starý Hrozenkov nebo přes Mikulčin vrch?
pro moonulka:s odvozem si starosti nedělej.Jen se všichni mosíme domluvit, jak vůbec pojedeme
A kdy byste byly ochotni vyrazit?
Já místo štědrého večera a silvestra kdykoli
pro moonulka:s odvozem si starosti nedělej.Jen se všichni mosíme domluvit, jak vůbec pojedeme
A kdy byste byly ochotni vyrazit?
Já místo štědrého večera a silvestra kdykoli
Bílé Karpaty II.
pro juraxj : jel jsem přes Mikulčin Vrch,ale dá se jet i přes Starý Hrozenkov.
Bílé Karpaty II.
http://91.121.93.17/pics/MS_175490_g05.png
Já tam vidím modro kolem 27. Takže kde by se případně jelo? Možem se domluvit nebo anketu dat
Já tam vidím modro kolem 27. Takže kde by se případně jelo? Možem se domluvit nebo anketu dat
Bílé Karpaty II.
Já bych býl pro kykulu.Podmínky tam budou asi nejlepší.A podruhé bych zkusil bunč.Co vy na to? 
Bílé Karpaty II.
Nějak to tu mrzne Mě je to jinak docela fuk, kam se pojede, tá Kykula vypadá dost dobře. I když je fakt že já do toho asi nemám moc co kecat. A co termín? Domluví se to až ten den nebo spíš předem? Vypadá to na trochu delší období, kdy bude nějaká docela větší pravděpodobnost jasného počasí... sice asi né 100%, ale si myslím že pozorovat se bude.