UHC za 850,-
UHC za 850,-
pro ladis: jestli pojedu urcitě ho na porovnání veznu 

dobson 300/1500,bino 20*60,10*50 a nějaké rozebrané refraktory
UHC za 850,-
pro atalli:určitě napis první dojmi Já su hodně zvědavý co ten filtřik umí 

UHC za 850,-
juraxj napsal: pro atalli:určitě napis první dojmi :) Já su hodně zvědavý co ten filtřik umí 
Tak s Ondřejem "kuřátkem" už domluveni jsme.Sic to bude až po Novém roce,jelikož jsem momentálně doma s výronem kotníku.Uděláme graf spektrálni závislosti propustnosti a když to půjde,vystavím ho tu.Ono stejně do té doby asi jasno ani nebude :-/
Což je škoda.Asi zas nejsem sám,koho dostal a.a. (absťák astronomický) :-/ :'(

Tak s Ondřejem "kuřátkem" už domluveni jsme.Sic to bude až po Novém roce,jelikož jsem momentálně doma s výronem kotníku.Uděláme graf spektrálni závislosti propustnosti a když to půjde,vystavím ho tu.Ono stejně do té doby asi jasno ani nebude :-/
Což je škoda.Asi zas nejsem sám,koho dostal a.a. (absťák astronomický) :-/ :'(
refr. 70/700 mm,tri 10 x 50,SW 200/1000 mm,ASI 120 mc,ASI 224 mc,ASI 294 mc
https://www.youtube.com/channel/UCIRCDX ... a2rTCn8vKg
https://www.youtube.com/channel/UCIRCDX ... a2rTCn8vKg
UHC za 850,-
pro atalli: Tak co už ses divals přes ten filtr?
UHC za 850,-
dnes jsem sledoval s tymto filtrem je dobrý na planetární mlhoviny ,ale třeba na M42 nic moc
UHC za 850,-
juraxj napsal: dnes jsem sledoval s tymto filtrem je dobrý na planetární mlhoviny ,ale třeba na M42 nic mocOno záleží i na obloze..Největší přínos vidím v UHC filtru na objektech jako Amerika, Řasy, Slimák, Činka, Sova, Laguna, Trifid, Omega..A teda další planetárky, jejichž čísla si nepamatuju, ale někde v Orlu.. Jo a Orlí mlhovina.

Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
UHC za 850,-
No my jsme kolegama a kolegyní zatim zkoušeli jen m57,činku, řasy a tu M 42,po 42 jsem byl celkem :-/ ale potom jsem si naštěstí spravil chuť s planetárkama
UHC za 850,-
juraxj napsal: No my jsme kolegama a koleginí zatim zkoušeli jen m57,činku, řasy a tu M 42,po 42 jsem byl celkem :-/ ale potom jsem si naštěstí spravil chuť s planetárkamaNo fuj! Kolegyně se píše s "y" - jako gynekologie... 
Jinak by bylo potřeba porovnat pozorování tvým filtrem s UHC profi (Astronomic, Lumicon), aby bylo vidět, jak silné jsou rozdíly...

Jinak by bylo potřeba porovnat pozorování tvým filtrem s UHC profi (Astronomic, Lumicon), aby bylo vidět, jak silné jsou rozdíly...
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

UHC za 850,-
Až se někomu podaří to srovnání s astronomikem,tak to dejte prosím vědět,dík.
SCT Celestron C6S 150/1500 , montáž EQ-5 , Triedr Bresser 10X50
UHC za 850,-
za to "i" se velice omlouvám už se to nestane ;D a jak budu mět možnost tento filtr porovnat s nějakým dalším tak napíšu jak to dopadlo a doufám že bez chyb. 

UHC za 850,-
Tak co chlapi furt nic? Nechcem kupovat macku vo vreci a na to moje prilezitostne pozorovanie by mi mal stacit ::)
SkyWatcher 254/1200
26mm setovy SkyWatcher 52°, 13mm Hyperion 68°, 6mm SkyWatcher Planetary WA 58°, Polarizacny filter, Farebne filtre #12,21, BAADER AstroSolar™ folia
26mm setovy SkyWatcher 52°, 13mm Hyperion 68°, 6mm SkyWatcher Planetary WA 58°, Polarizacny filter, Farebne filtre #12,21, BAADER AstroSolar™ folia
- Martin Vyskočil
- Věk: 44
UHC za 850,-
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
UHC za 850,-
Pri situaci, kdy me vice zajima pozorovani na predmesti Ceske Lipy (potlaceni svetelneho znecisteni), nez pocet objektu, ktere mi filtr ukaze, resp. je zlepsi a to, ze okolni hvezdy nebudou zcela verohodne, je lepsi volit OIII nez ASTRONOMIK?
Usuzuji jendak z toho, co jsem zde vycetl a jednak z tohoto clanku: http://www.astronom.cz/astropo/filtre.htm
Usuzuji jendak z toho, co jsem zde vycetl a jednak z tohoto clanku: http://www.astronom.cz/astropo/filtre.htm
Newton 203/1200, dobson
Refraktor CEL 102/500, AZ3
Triedry: Canon 15*50 IS, Meopta 8*25 a 6,5*32, Bresser 10*50, CEL 15*70
Foto.: Panasonic DMC-LZ8, Sony DSC-RX100 II, Canon EOS 1000 a 650
Refraktor CEL 102/500, AZ3
Triedry: Canon 15*50 IS, Meopta 8*25 a 6,5*32, Bresser 10*50, CEL 15*70
Foto.: Panasonic DMC-LZ8, Sony DSC-RX100 II, Canon EOS 1000 a 650
UHC za 850,-
Martin Vyskocil napsal: Co tohle?
http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... &start=0#0
Nieje nahodou tento UHC-S vhodny skor na foto ako na pozorovanie?
http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... &start=0#0
Nieje nahodou tento UHC-S vhodny skor na foto ako na pozorovanie?
SkyWatcher 254/1200
UHC za 850,-
Lukina napsal: Pri situaci, kdy me vice zajima pozorovani na predmesti Ceske Lipy (potlaceni svetelneho znecisteni), nez pocet objektu, ktere mi filtr ukaze, resp. je zlepsi a to, ze okolni hvezdy nebudou zcela verohodne, je lepsi volit OIII nez ASTRONOMIK?
Budeš to muset přečíst asi důkladněji To , že nějaký výsledek vyjde půl na půl pro některý filtr, neznamená, že jsou stejné. UHC je univerzálnější - je použitelný jak na planetární, tak i emisní mlhoviny, tak i na zbytky po supernovách. OIII je speciálnější, na mnoho z těch mlhovin není vůbec vhodný.
A potom, otázka jestli OIII nebo Astronomik nedává smysl. OIII je typ filtru, zrovna jako UHC .Astronomik je značka fabriky, zrovna jako Lumicon a prodejní značky jako Baader, Orion....
A ještě,- princip všech těchto filtrů je v tom, že zeslabí rušivá světla, ale žádné nepřidá na pozorovaných objektech.
Budeš to muset přečíst asi důkladněji To , že nějaký výsledek vyjde půl na půl pro některý filtr, neznamená, že jsou stejné. UHC je univerzálnější - je použitelný jak na planetární, tak i emisní mlhoviny, tak i na zbytky po supernovách. OIII je speciálnější, na mnoho z těch mlhovin není vůbec vhodný.
A potom, otázka jestli OIII nebo Astronomik nedává smysl. OIII je typ filtru, zrovna jako UHC .Astronomik je značka fabriky, zrovna jako Lumicon a prodejní značky jako Baader, Orion....
A ještě,- princip všech těchto filtrů je v tom, že zeslabí rušivá světla, ale žádné nepřidá na pozorovaných objektech.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz