Problémy s pohonem
Problémy s pohonem
Mám montáž Sky Wiew GSO a motorový pohon s označením GS-280. Pohon jako by nemohl otáčení zvládnout, po chvíli, hlavně při přepnutí na vyšší rychlost se úplně zastaví. Nevíte co s tím? Není příliš velký odpor v převodech polární osy nebo je špatný motor nebo jeho nastavení? Je to možné někde nastavit? Jsme začátečník. Díky za rady
Newton 150/750 na SkyView1, Canon EOS 300D, Rubinar 4,5/300
Problémy s pohonem
Tuto montáž ani její pohon detailně neznám, takže jenom pár obecných rad.
- zkontrolovat, zda montáž nedrhne při odpojení pohonu, zkusit s ní hýbat ručně
- je dalekohled na montáži dobře vyvážený?
- jsou baterie v dobrém stavu?
- je pohon správně připojen, nezabírají do sebe převody nějak našikmo?
- příčinou může být i chladné počasí, tuhnout může nevhodné mazivo v převodech nebo baterie jsou citlivé na chlad a ztrácejí svou kapacitu (často NiMH akumulátory)
- zkontrolovat, zda montáž nedrhne při odpojení pohonu, zkusit s ní hýbat ručně
- je dalekohled na montáži dobře vyvážený?
- jsou baterie v dobrém stavu?
- je pohon správně připojen, nezabírají do sebe převody nějak našikmo?
- příčinou může být i chladné počasí, tuhnout může nevhodné mazivo v převodech nebo baterie jsou citlivé na chlad a ztrácejí svou kapacitu (často NiMH akumulátory)
- MMys
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
Problémy s pohonem
Jelikož jsem tuto montáž měl, přikláním se k variantě vybitý akumulátor. Protože motorek je tak silně zpřevodovaný, že zablokovat ho je opravdu velký problém, to by musel být šnek s ozubeným kolem obtížně utočitelný rukou. Rukou totiž prakticky nebylo možné pohon zastavit.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Problémy s pohonem
Díky. Moc jsem toho na baterie nenajel. Ale je pravda, že trochu větší silou motorek zastavím. Protože mám ještě udělaný kabel k zásuvce do auta, zkusím jakou sílu bude mít autobaterie.
Newton 150/750 na SkyView1, Canon EOS 300D, Rubinar 4,5/300