Amatérský astrofotograf měsíce
Gratuluji! Zasloužené vítězství. Ještě teď si vzpomínám jak mi Karel na MHV ukazoval jednotlivá pole a říkal jsem si jestli tohle Karel s Martinem slátají jsó borci.
MartinV
MartinV
Osobní stránky: http://dslr-astrophotography.cz/
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Martine děkujeme. Na MHV to skutečně bylo ještě v počátečním stadiu... 
Taky gratuluju. Opravdu je videt, jak jste se za tech par let hodne vypracovali.
ATC82/1670, Telementor, AS80, AS110, FOA-60Q, Tak 100DZ
http://www.fzu.cz/~kupco/astro/
- astropintr
Vážení příznivci AAM,
dostáváme se do finále! Prosím o Vaše hodnocení prosincového kola AAM!
Dále nezapomeňte, že od 1. ledna do 14. ledna bude probíhat volba fotografie roku 2011!
Děkujeme za podporu!
Pavel
dostáváme se do finále! Prosím o Vaše hodnocení prosincového kola AAM!
Dále nezapomeňte, že od 1. ledna do 14. ledna bude probíhat volba fotografie roku 2011!
Děkujeme za podporu!
Pavel
Skywatcher Newton 250/1200 na EQ - 6&&Skywatcher ED refraktor 80/600 na EQ - 6&&Canon EOS 350 D neupravený&&triedr 10x 50.&&binar 25 x 100
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to, že budeme muset udělat nějaké změny. Podle toho, jak je nyní stanoveno pořadí v galerii tak nejlepší je ta fotka, která má nejlepší průměr když se škrtne nejlepší a nejhorší známka. Tím pádem nemůže být vítěznou fotka od Pavla Pecha, ale naopak vítěznou za prosinec bude fotka Ondry Podluckého.
K hlasování o nejlepší snímek 2011 pak později. V principu ale bude asi doporučeno autorům zde umístěných fotek, aby pro své nehlasovali, abychom pak zbytečně nemuseli jejich hlasy dodatečně mazat. Nepůjde tam zajistit, aby autor pro svůj snímek nehlasoval.
Za případnou mystifikaci se omlouvám, chybu může udělat každý.
Pokud jde o hlasování o nejlepší snímek za rok 2011, tak galerii máte otevřenou zde:
http://aam.8mag.net/coppermine/thumbnails.php?album=7
K hlasování o nejlepší snímek 2011 pak později. V principu ale bude asi doporučeno autorům zde umístěných fotek, aby pro své nehlasovali, abychom pak zbytečně nemuseli jejich hlasy dodatečně mazat. Nepůjde tam zajistit, aby autor pro svůj snímek nehlasoval.
Za případnou mystifikaci se omlouvám, chybu může udělat každý.
Pokud jde o hlasování o nejlepší snímek za rok 2011, tak galerii máte otevřenou zde:
http://aam.8mag.net/coppermine/thumbnails.php?album=7
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Ondrášku gratuluju je videt, ze Astrodon H-alfa filtr je proste jine nez bezne kvality...
Pavle diky, ale ja jsem tam tu fotku dal hlavne proto, abys nemel to vitezstvi moc snadny, tohle mne fakt nenapadlo...
Vypadá to, že budeme muset udělat nějaké změny. Podle toho, jak je nyní stanoveno pořadí v galerii tak nejlepší je ta fotka, která má nejlepší průměr když se škrtne nejlepší a nejhorší známka. Tím pádem nemůže být vítěznou fotka od Pavla Pecha, ale naopak vítěznou za prosinec bude fotka Ondry Podluckého.Kdyz uz jste jednou vyhlasili viteze, tak jste to tak meli nechat, to skrtani nejlepsi a nejhorsi znamky mi neprijde moc dobry, vzhledem ktem par hlasum.
Vypadá to, že budeme muset udělat nějaké změny. Podle toho, jak je nyní stanoveno pořadí v galerii tak nejlepší je ta fotka, která má nejlepší průměr když se škrtne nejlepší a nejhorší známka. Tím pádem nemůže být vítěznou fotka od Pavla Pecha, ale naopak vítěznou za prosinec bude fotka Ondry Podluckého.Kdyz uz jste jednou vyhlasili viteze, tak jste to tak meli nechat, to skrtani nejlepsi a nejhorsi znamky mi neprijde moc dobry, vzhledem ktem par hlasum.
Dobson 400/2000, Borg 101ED F4, Walimex 90/500, EQ6, MII G2-8300, Watec 120n+, TV Guider
http://astrofotky.cz/~Ondra.P/
http://astrofotky.cz/~Ondra.P/
Podle toho, jak je nyní stanoveno pořadí v galerii tak nejlepší je ta fotka, která má nejlepší průměr když se škrtne nejlepší a nejhorší známka.Tohle se dá někde dočíst v pravidlech? Můžeš dát odkaz ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Hele já se prostě omlouvám, ale do pravidel se to zapomělo napsat. Výsledky musejí zůstat podle toho, jak to ukazuje galerie. Nejde to měnit. Zkuste nám rozumět a pochopit to.
Pochopit se dá jakákoliv chyba. Ale nedá se pochopit to, že výsledek se nejprve musí změnit a pak už musí tak zůstat, i když to odporuje vyhlášeným regulím. Opravdu si myslíš, že někoho zajímá, kdy jste se rozhodli to změnit a že jste se na něčem dodatečně dohodli. ? Tím vám nepodsouvám žádný úmysl, ale že nedodržíte regule není chyba, ale skandál. Pokud někdo vyhraje podle regulí a vy to změníte - skončila soutěž a začíná opět matematická ekvilibristika- již několikátá. Třeba už se vám příště budou výsledky více líbit.
To je jen můj názor, více mne tato soutěž nezajímá, není potřeba mně odpovídat, Vyřiďte si to ale se soutěžícími.
To je jen můj názor, více mne tato soutěž nezajímá, není potřeba mně odpovídat, Vyřiďte si to ale se soutěžícími.
lepší rada žádná než špatná
:'( Ještě, že jsem se po loňské přestřelce v ČAM o astrofotografa roku zřekl toho přispívat do soutěží. [smiley=laugh.gif]
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Já vám jen žasnu. Vůbec nerozumím tomu, co tu všichni napsali. Já měl za to, že jsem se omluvil za svůj omyl a tím to hasne. jestli za tím někdo četl něco jiného, tak prosím. Nic jsem neovlivnil a nic s tím nenadělám. AAM i bez mého omylu nějak jela a kdybych ten omyl neudělal, jela by dál. Dělal jsem to nejlépe jak jsem dovedl. Vaše odpovědi a doporučení vůbec nechápu. Kdybyste vy byli na mém místě, možná byste si uvědomili, že vaše poznámky vůbec nereflektují to, co se skutečně stalo a proč. Nedá se nic dělat. Zůstanu raději nepochopen a jestli jsem tím někoho odradil od AAM, nebudu si to vyčítat, když vůbec nevím čím.
Co se to tady zase deje?
Nekolik lidi zorganizovalo ve volnem case neco pro komunitu a jen proto, ze pri tom sem tam nekdo udela chybu nebo se neobratne vyjadri pri jejim vysvetlovani tak je treba jej hned zadupat do zeme?
Opravdu nemam pocit, ze jde o zivot, ale bylo by mi lito kdyby prave kvuli podobnym komentarum toho kluci nechali...
:-[
PS: Mezitim sice zmizely nektere nejkritictejsi komentare.
Nicmene AAM stale preji at se nenechaji odradit a vydrzi! Verim, ze porad je zde mozna mlcici vetsina, ktera ma AAM rada a ktera vam odpusti i nejaky ten preslap (zvlaste o silvestrovke noci)...
Nekolik lidi zorganizovalo ve volnem case neco pro komunitu a jen proto, ze pri tom sem tam nekdo udela chybu nebo se neobratne vyjadri pri jejim vysvetlovani tak je treba jej hned zadupat do zeme?
Opravdu nemam pocit, ze jde o zivot, ale bylo by mi lito kdyby prave kvuli podobnym komentarum toho kluci nechali...
PS: Mezitim sice zmizely nektere nejkritictejsi komentare.
Nicmene AAM stale preji at se nenechaji odradit a vydrzi! Verim, ze porad je zde mozna mlcici vetsina, ktera ma AAM rada a ktera vam odpusti i nejaky ten preslap (zvlaste o silvestrovke noci)...
Pavel Vabrousek
- astropintr
Takže kolegové,
já Vám naplno napíšu, co se děje a s čím mám starosti. Vaše nejapné komentáře odradili moje zbývající kolegy Bíbu a Martina. Kdo poslední dobu táhl AAM jsem byl bohužel jen já. Pokud si tu najdete historii, najdete i to, že po upravení galerie se průměr počítá tak, že se škrtne nejhorší a nejlepší výsledek a průměr se počítá ze zbylých známek.
A co se tedy stalo? Byl jsem o Silvestra mimo internet, a tak jsem poprosil Martina, zda by nevyhlásil vítěze, že budu mimo. On na to přistoupil a já mu za to děkuji. Bohužel, protože delší dobu nevyhlašoval AAM, neřídil se galerií, ale sám si ještě přepočítával hlasování, aby neudělal chybu. Vzhledem k tomu, že zapomněl na to, že se vyškrtává známka nejhorší a nejlepší, myslel si, že je chyba v galerii při tak těsném výsledku a vyhlásil jiného vítěze.
Po diskusi se mnou, když jsem ho na to upozornil, vyhlásil správného vítěze. To je celé.
Chápu, že Pavel mohl být naštvaný a Ondra mohl být naštvaný, že jsme ho nevyhlásili hned správně napoprvé. Ale proboha, proč tu zase začít do nás útočit?
Chápete vůbec, že kvůli těmto útokům už kluci nechtějí dál na AAM spolupracovat? Že se stále nechtějí na fóru obhajovat?
Ta soutěž byla dělána pro nás i Vás fotografy, děláme to proto, že nás to baví, bez nároku na honorář, občas chodíme pozdě spát, abyste znali vítěze AAM. A místo toho, abyste nás kontruktivně upozornili na nějaký průšvih, který se prostě může stát, jsme přeci lidi, tak tu akorád odrazujete lidi a to nejen Ty, kteří tuto soutěž založili, ale i ostatní začátečníky.
Myslím si, že jestli to takhle půjde dál, s AAM a její krásnou myšlenkou se můžeme rozloučit.
:'(
já Vám naplno napíšu, co se děje a s čím mám starosti. Vaše nejapné komentáře odradili moje zbývající kolegy Bíbu a Martina. Kdo poslední dobu táhl AAM jsem byl bohužel jen já. Pokud si tu najdete historii, najdete i to, že po upravení galerie se průměr počítá tak, že se škrtne nejhorší a nejlepší výsledek a průměr se počítá ze zbylých známek.
A co se tedy stalo? Byl jsem o Silvestra mimo internet, a tak jsem poprosil Martina, zda by nevyhlásil vítěze, že budu mimo. On na to přistoupil a já mu za to děkuji. Bohužel, protože delší dobu nevyhlašoval AAM, neřídil se galerií, ale sám si ještě přepočítával hlasování, aby neudělal chybu. Vzhledem k tomu, že zapomněl na to, že se vyškrtává známka nejhorší a nejlepší, myslel si, že je chyba v galerii při tak těsném výsledku a vyhlásil jiného vítěze.
Po diskusi se mnou, když jsem ho na to upozornil, vyhlásil správného vítěze. To je celé.
Chápu, že Pavel mohl být naštvaný a Ondra mohl být naštvaný, že jsme ho nevyhlásili hned správně napoprvé. Ale proboha, proč tu zase začít do nás útočit?
Chápete vůbec, že kvůli těmto útokům už kluci nechtějí dál na AAM spolupracovat? Že se stále nechtějí na fóru obhajovat?
Ta soutěž byla dělána pro nás i Vás fotografy, děláme to proto, že nás to baví, bez nároku na honorář, občas chodíme pozdě spát, abyste znali vítěze AAM. A místo toho, abyste nás kontruktivně upozornili na nějaký průšvih, který se prostě může stát, jsme přeci lidi, tak tu akorád odrazujete lidi a to nejen Ty, kteří tuto soutěž založili, ale i ostatní začátečníky.
Myslím si, že jestli to takhle půjde dál, s AAM a její krásnou myšlenkou se můžeme rozloučit.
:'(
Skywatcher Newton 250/1200 na EQ - 6&&Skywatcher ED refraktor 80/600 na EQ - 6&&Canon EOS 350 D neupravený&&triedr 10x 50.&&binar 25 x 100
Co se to tady zase deje?
Naprosto souhlasim.
Naprosto souhlasim.
ATC82/1670, Telementor, AS80, AS110, FOA-60Q, Tak 100DZ