Starry Night
Starry Night
o teto verzi vim a zvazoval jsem, zda si neupgradnu Starry Night na pro nebo pro plus, ale zatim jsem to odlozil. Tento balik obsahuje MaxIm DL myslim ve verzi lite nebo tak nejak a spis bych to videl na koupi MaxIm DL Pro a Starry Night Pro samostatne... nejdrive si ale chci nekdy do budoucna poridit mensi prenosny laptop prave na astrofoto (jen na ovladani kamer, nikoli na zpracovani fotek - BTW Starry Night je pomerne narocne na vykon, pokud tedy planetarium vyuziva vsechny ty graficke featury).
Skoda, ze neexistuje SW (zatim jsem takovy nevidel), ktery by umoznoval i satellite tracking a to na paralaktice (ne jen LX200 vidlice)
Skoda, ze neexistuje SW (zatim jsem takovy nevidel), ktery by umoznoval i satellite tracking a to na paralaktice (ne jen LX200 vidlice)
Starry Night
Konihlav napsal: o teto verzi vim a zvazoval jsem, zda si neupgradnu Starry Night na pro nebo pro plus, ale zatim jsem to odlozil. Tento balik obsahuje MaxIm DL myslim ve verzi lite nebo tak nejak
Jen pro upřesnění, jedná se o " Diffraction Limited MaxIm DL v4.58 "
Jen pro upřesnění, jedná se o " Diffraction Limited MaxIm DL v4.58 "
Starry Night
Starry Night Digital Download Version 6, viz zde 

Starry Night
Uz se v tomto programu hrabu nejakou dobu a chtel bych pripojit montaz k pocitaci, chci to oskouset spojeni a provoz navadeni montaze pres tento program , ale nemuzu najit tip montaze ve vyberu montaze " ASCOM TELESCOPE CHOOSER " mi to vubec nenabidne zadny EQ6 mod nevite jak to nastavit? ASCOM drivery mam nainstalovane. Diky
Nejde mi o pointaci pouze o navadeni montaze na obekty ok.
Nejde mi o pointaci pouze o navadeni montaze na obekty ok.

Starry Night
Zdravím,
měl bych dotaz na uživatele tohoto softwaru.
Pokouším se nainstalovat STARRY NIGHT PRO PLUS 6.0,6,.
Po vložení prvého DVD (SNPP 6a) se spustí instalace, po několika krocích jsem požádán o druhé DVD (SNPP 6b). Instalace je dokončena, ale v příslušném adresáři není k nalezení. Informační tabulka mi sděluje, že instalace zřejmě neproběhla správně, ať začnu znovu.
Zkoušel jsem 2DVD porozbalovat do samostatné složky a při požadavku na druhé DVD jsem uvedl přístupovou cestu, ale vgýsledek bohužel střejný.
Chtěl jsem se tedy optat, kde dělám při instalaci chybu nebo pokud to není náhodou OS Windows Vista Premium Home ???
Děkuji předem za info !
odpovidam trosku pozde, ale snad se to nekomu bude hodit. instalaci staci zpustit na vistach/windows7 v rezimu kompatibility (win xp sp2), pak se nainstaluje korektne, i kdyz to pri instalaci neukazuje progress a clovek si pomalu mysli, ze to vytuhlo.
Po vložení prvého DVD (SNPP 6a) se spustí instalace, po několika krocích jsem požádán o druhé DVD (SNPP 6b). Instalace je dokončena, ale v příslušném adresáři není k nalezení. Informační tabulka mi sděluje, že instalace zřejmě neproběhla správně, ať začnu znovu.
Zkoušel jsem 2DVD porozbalovat do samostatné složky a při požadavku na druhé DVD jsem uvedl přístupovou cestu, ale vgýsledek bohužel střejný.
Chtěl jsem se tedy optat, kde dělám při instalaci chybu nebo pokud to není náhodou OS Windows Vista Premium Home ???
Děkuji předem za info !
odpovidam trosku pozde, ale snad se to nekomu bude hodit. instalaci staci zpustit na vistach/windows7 v rezimu kompatibility (win xp sp2), pak se nainstaluje korektne, i kdyz to pri instalaci neukazuje progress a clovek si pomalu mysli, ze to vytuhlo.
Ondřej Kozáčik
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
Starry Night
Také trochu pozdě... Co se týče spojnic souhvězdí, tak jejich (ne)viditelnost je závislá grafických ovladačích. Ovšem dá se tomu pomoci v kartě "Constellations Options" v sekci "Stick Figures" posunout jezdec trochu doprava směrem k "Thicker".http://milchai.sweb.cz/Astro/Snímání-1.jpg
Bohužel FOV (např. Telrad) je na hranici viditelnosti a žádná další nastavení, kromě barvy, jsem nenašel.
S druhou - výkonnější grafickou kartou jde vše napoprvé a bez potíží.
Bohužel FOV (např. Telrad) je na hranici viditelnosti a žádná další nastavení, kromě barvy, jsem nenašel.
S druhou - výkonnější grafickou kartou jde vše napoprvé a bez potíží.
Starry Night
Zdravím,
Děkuji předem za info !
bohužel stejný problém ve win 7...... ultimate 32bit má někdo podobnou zkušenost?
Děkuji předem za info !
bohužel stejný problém ve win 7...... ultimate 32bit má někdo podobnou zkušenost?
Starry Night
Starry Night Digital Download v. 6.2.1 mi na Windows Vista Business 64bit už dost dlouho běží. V nastavení mám zaškrtnuté spouštět program jako správce.
U starších verzí je výrobcem doporučen tento postup:
http://www.starrynightsupport.com/suppo ... rticle=234
U starších verzí je výrobcem doporučen tento postup:
http://www.starrynightsupport.com/suppo ... rticle=234
Starry Night
Toto planetárium mi běží na Win 7 Pro CZ. Instalace proběhla bez problémů, program poté nešel spustit. Pomohlo spuštění v compatibility módu.
Instalace je dokončena, ale v příslušném adresáři není k nalezení. Zkuste jej nainstalovat někam jinam, než do Program Files.
Problémy s instalací nastávají i tehdy, když název uživatelského účtu v operačním systému obsahuje diakritiku.
Instalace je dokončena, ale v příslušném adresáři není k nalezení. Zkuste jej nainstalovat někam jinam, než do Program Files.
Problémy s instalací nastávají i tehdy, když název uživatelského účtu v operačním systému obsahuje diakritiku.
Celestron CPC 1100; LUNT H-alfa 35mm; Megrez 72; Triedr KOWA Genesis 8x33, okuláry Vixen LVW 41, Hyperion Aspheric 31, Hyperion 24,Hyperion 13,Morpheus 17,5 Morpheus 9.
Starry Night
Snad nie je neskoro...ale az teraz som si to precital, tak sorry...
Ak nenainstalovalo nic do toho adresara, tak treba spustit instalator v rezime kompatibilnom s WinXP (SP2 alebo 3 neviem isto ale malo by to byt jedno, 2 je istejsia

Inak mal som ten isty problem na Viste a teraz aj 7 a pomohlo na oboch co som prave napisal..tak snad to rozbehate (ak ste nahodou uz na to neprisli skor)

http://astrofotografia.sk/
SW Newton 203/1000, SW ED 80, refr. 102/500, tr. 10x50, EQ-6 Syntrek, EQ-5M, Canon EOS 350D mod., Philips SPC900NC, QHY-5, Olympus C-760 UZ, clip CLS, okuláre 25, 10 (SW Plossl) a 5, 9mm (SW Planetary Pl.)
SW Newton 203/1000, SW ED 80, refr. 102/500, tr. 10x50, EQ-6 Syntrek, EQ-5M, Canon EOS 350D mod., Philips SPC900NC, QHY-5, Olympus C-760 UZ, clip CLS, okuláre 25, 10 (SW Plossl) a 5, 9mm (SW Planetary Pl.)
Starry Night
Robo, děkuji předem, hned ráno jak dojdu domu tak to zkusím, v práci jsem tento postup konzultoval s naším kolegou "hackerem" a říkal že takto by to mohlo jít. Napíšu zda se podařilo. Díky
Beasty
Beasty
Starry Night
takže přesně jak jsi popisoval. Problém vyřešen, starry night šlape jak má.
díky
díky
Starry Night
Nemám ve starrynight volbu obrazení messierova katalogu. Ví někdo, jak to vyřešit?
SW newton 254/1200, EOS 300D, Philips SPC 900nc, Canon A590is, EQ2, malokuk SW 80/400 http://www.astroam.estranky.cz http://www.firesportcheb.estranky.cz
Starry Night
Skutečně nikdo neví?
SW newton 254/1200, EOS 300D, Philips SPC 900nc, Canon A590is, EQ2, malokuk SW 80/400 http://www.astroam.estranky.cz http://www.firesportcheb.estranky.cz