ASTRO - absťák
ASTRO - absťák
Nejsem nějaký extra pravidelný a koždonoční pozorovatel, ale i tak jsem se teď k dalekohledu dlouho nedostal a je to :-/.
Určitě se vám taky stalo (pokud nejste teoretikové ), že při špatném počasí nebo z jiných důvodů nemůžete pozorovat >:( . Projevují se u vás abstinenční příznaky? ;D Pokud ano jak s nimi bojujete, jaké jiné astro-činosti provádíte? Já třeba aspoň chodím na toto fórum ...
Určitě se vám taky stalo (pokud nejste teoretikové ), že při špatném počasí nebo z jiných důvodů nemůžete pozorovat >:( . Projevují se u vás abstinenční příznaky? ;D Pokud ano jak s nimi bojujete, jaké jiné astro-činosti provádíte? Já třeba aspoň chodím na toto fórum ...
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
ASTRO - absťák
Taky tak podobně. Ještě pak taky projíždím všechny astroshopy, zda se nějak nezměnili ceny a nové zboží apod:-) Případně vymýšlím, jak vydělat na další vysněný dalekohled, montáž, atd... A také projíždím všechny možné weby ohledně novinek z astronomie, vědy a techniky...
20” SW DOBSON GoTo, APM APO 152, Officina APO 130, TS APO 80, EQ8R, AZ-EQ6, AM5, Dobson SW 12", SW MAK 180, RASA 8, iOptron Pro AZ, 10" DK R. F. Royce; TeleVue EP; ASI: 294MC,462MC,662MC,2600MM,2600MCduo; Zeiss Bino; Quark Ha; ADC Gutekunst;
- Alien_MasterMynd
ASTRO - absťák
Jo, to ja taky, a jeste promyslim, co a jak vylepsit a tak 
SW NWT 200/1000, HEQ5 SS, SW ref. 70/500
Tr. 8x30,10x50,20x50
Praktica Super TL, Sigma SD10, chlazený mod. Canon 350D s amp-off, EOS IX, FujiFilm S3Pro, upravená chlaz. TV kamera, Watec 902H3 Ultimate, obj. 10-300mm
http://www.alien-mastermynd.com
Tr. 8x30,10x50,20x50
Praktica Super TL, Sigma SD10, chlazený mod. Canon 350D s amp-off, EOS IX, FujiFilm S3Pro, upravená chlaz. TV kamera, Watec 902H3 Ultimate, obj. 10-300mm
ASTRO - absťák
absťáky také mívám. bohužel je to častěji než bych si představoval. Počasí není zrovna můj kamarád a dělá mi samé naschvály. Skoro vždycky je jasno když jsem na noční službě v práci. ale když to přijde, tak chodím na AF a taktéž projíždím shopy. poslední dobou se snažím vymyslet jak si usnadnit pohyby na vidlicové montáži bez možnosti jemného posuvu např. pomocí nějakého motoru, převodovky atd. Ale jelikož jsem v tomto ohledu naprosto nenadaný a ve svém okolí nemám nikoho kdo by se touto mechanikou zabýval, tak bohužel zůstává pouze u myšlenky.
Občas ji jen tak ze srandy modeluju ve Starry night jak vypadá obloha, nebo jak vypadala třeba v době určitých historických událostí. a spoustu jiných a jiných nesmyslů.
Beasty
Občas ji jen tak ze srandy modeluju ve Starry night jak vypadá obloha, nebo jak vypadala třeba v době určitých historických událostí. a spoustu jiných a jiných nesmyslů.
Beasty
ASTRO - absťák
Musíte to brát taky trochu z tý druhý stránky.
On ten den taky jinak vypadá, když se jde spát v 22.00. V pohodě se vstane na 7.00 do práce/školy, než když se jde spát v 40.00 že?
On ten den taky jinak vypadá, když se jde spát v 22.00. V pohodě se vstane na 7.00 do práce/školy, než když se jde spát v 40.00 že?
Web: http://www.space-walk.info
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
ASTRO - absťák
No absťák taky mívám
, něco podobného jako Alien_MasterMynd a Beasty . Zrovna když je pěkně, tak nemohu, nebo se v poslední chvíli vyskytnou nežádoucí okolnosti. :'( :-/
SW 250/1000+EQ6 Pro, Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO , ASI 2600MM Pro
ASTRO - absťák
honza.ho napsal: Musíte to brát taky trochu z tý druhý stránky.
No, nic proti tomu, ale kdy je to 40.00 ? ;D ;D
Je mi to jasný, že to mělo být ve 04.00.
SW 250/1000+EQ6 Pro, Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO , ASI 2600MM Pro
- Alien_MasterMynd
ASTRO - absťák
astar napsal:
To je tak, kdyz u dalekohledu vytuhnes den a 16 hodin k tomu
SW NWT 200/1000, HEQ5 SS, SW ref. 70/500
Tr. 8x30,10x50,20x50
Tr. 8x30,10x50,20x50
ASTRO - absťák
Alien_MasterMynd napsal:
Hehe
. No asi nejhorší je opravdu, to když člověk má čas tehdy kdy počasí říká NE a naopak.. Jinak zajímavé rozptílení krom AF a prohlížení astro-obchodů je sem tam si přečíst nějakou zajímvaou literaturu nebo se podívat na nějaký pořad DVD/TV, kterých poslední dobou dávají dostatek.
Hehe
ASTRO - absťák
astar napsal:
Ne, překlep to nebyl
Ne, překlep to nebyl
Web: http://www.space-walk.info
ASTRO - absťák
Co dělám, když je špatné počasí nebo moc svítí Měsíc? Asi se prohrabávám stránkami astoprodejců a vymýšlím blbosti typu: který okulár nebo jaký dalekohled bych bral..Nebo v nouzi nejvyšší jdu na pivo../a pak připálený vypisuju na astrofóru blbosti na n-tou../
;D
Jo, a taky se prohrabávám programem CdC a sonduju něco vhodného k pozorování, že až bude pěkně!
;D
Jo, a taky se prohrabávám programem CdC a sonduju něco vhodného k pozorování, že až bude pěkně!
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
ASTRO - absťák
Je fakt, že každý den pozorovat se nedá vydržet... Ale když je 2 nebo 3 týdny trvale hnusně, tak to je opravdu k nevydržení! Ale co v tomto případě dělám po večerech sem psát nebudu... ;D
Ale Měsíc mi nevadí. I při úplňku se na něm dají vidět krásné věci a zároveň to je většinou kratší pozorování, takže se člověk i vyspí
Ale Měsíc mi nevadí. I při úplňku se na něm dají vidět krásné věci a zároveň to je většinou kratší pozorování, takže se člověk i vyspí
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
ASTRO - absťák
Absťáky mám tři,
astronomický, alkoholický a nikotýnový, bohužel bez ani jednoho se neobejdu. Za ty druhé dva se stydím, ale co dělat? Občas je na to prostě chuť
!!
Jinak pokud je hnusně, dělám přesně to co se tu píše. Hledám jaký si koupím další dalekohled, zírám do HNSKY, čtu astro literaturu (nic jiného snad už nečtu), civím na CD (Sagan, teď kupuju planety z Lidovek), pouštím si sci-fi - Rudá planeta, Mise na Mars a podobné, koukám na I dnes, kdy se to vylepší, jo ještě takový trochu duchaplný je, že zkouším upravovat starší videa planet líp atd., atd. Jo samozřejmě čtu Astrofórum. Jsem asi trochu blázen ;D. Ale to jste vy všichni nebo 99% z Vás
!!
astronomický, alkoholický a nikotýnový, bohužel bez ani jednoho se neobejdu. Za ty druhé dva se stydím, ale co dělat? Občas je na to prostě chuť
Jinak pokud je hnusně, dělám přesně to co se tu píše. Hledám jaký si koupím další dalekohled, zírám do HNSKY, čtu astro literaturu (nic jiného snad už nečtu), civím na CD (Sagan, teď kupuju planety z Lidovek), pouštím si sci-fi - Rudá planeta, Mise na Mars a podobné, koukám na I dnes, kdy se to vylepší, jo ještě takový trochu duchaplný je, že zkouším upravovat starší videa planet líp atd., atd. Jo samozřejmě čtu Astrofórum. Jsem asi trochu blázen ;D. Ale to jste vy všichni nebo 99% z Vás
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
ASTRO - absťák
Absťák ::) slabé slovo
Mě by tak trochu zajímalo něco jiné.
Zdá se mi, že tento rok je nějak na ::)u, co se týká počasí.
Před časem tu několik kolegů sdělilo, že si zaznamenávají každoděnně stav počasí. A tak by mě zajímalo, jak např. vypadá tento rok v porovnání např. s předcházejícími pěti lety nazpět.
Děkuji za info!
Mě by tak trochu zajímalo něco jiné.
Zdá se mi, že tento rok je nějak na ::)u, co se týká počasí.
Před časem tu několik kolegů sdělilo, že si zaznamenávají každoděnně stav počasí. A tak by mě zajímalo, jak např. vypadá tento rok v porovnání např. s předcházejícími pěti lety nazpět.
Děkuji za info!
ASTRO - absťák
Hele, pánové, jak je to s počasím, to teda, kurňa nevím. Já jen vím, že ač mám tak málo času na svůj dávný koníček, kterfý by jsem chtěl i nadále, přes živoz´tní překážky provozovat, taki vím jednu věc: Kurv.., astronomie přece není jen o čučení na nějaký nezřetelný cosi, zakreslogvání a psaní poznámek, kterých je nespočet. T5ak se spojme a nějak ta svoje pozorování zpracujme!!!
Už dlouhoú dobu by jsem chtěl na AF založit téma, zabývající se tím, cfo my amatéři vlastně se svouz technikou zmůžeme, krom keců a odhadů mgnitud proměnek, ale uvědomme si, že máme techniku, v mnoha ohledech srovnatelnou s profi!!! Tak se, sakra už konečně spojme, jak my vizuálové, tak Vy fotografové, a spáchejme nějakej zločin místo keců!!!
Se omlouvám, už jsem dneska vypil jedenáct plzní, třeba soudruh ubohý a přepracovaný moderátor můj hnůj, výplody, vývody a sci fi smaže.
A jaké mám návrhy? Já nevím. JEN BY TO CHTĚLO ABY TO NEDOPADLO JAKO S IKONKOU AF- kecy, kecy, až se mi. nasral a udělal ikonku. A hádejte, kolik lidí mu za to poděkovalo?? >:(
Co takhle sem napsatr místo keců návrhy. Ať stupidní, jakýkíoli...
Co zaměřit pozornost na dvojhvězdy? Některé jsou měřeny jen dvakrát, a to kdoví, jestli, přitom určení dynamické paralaxy by nemuselo být zrovna zbytečným.... Jen můj návrh, omlouvám sde předem.
Už dlouhoú dobu by jsem chtěl na AF založit téma, zabývající se tím, cfo my amatéři vlastně se svouz technikou zmůžeme, krom keců a odhadů mgnitud proměnek, ale uvědomme si, že máme techniku, v mnoha ohledech srovnatelnou s profi!!! Tak se, sakra už konečně spojme, jak my vizuálové, tak Vy fotografové, a spáchejme nějakej zločin místo keců!!!
Se omlouvám, už jsem dneska vypil jedenáct plzní, třeba soudruh ubohý a přepracovaný moderátor můj hnůj, výplody, vývody a sci fi smaže.
A jaké mám návrhy? Já nevím. JEN BY TO CHTĚLO ABY TO NEDOPADLO JAKO S IKONKOU AF- kecy, kecy, až se mi. nasral a udělal ikonku. A hádejte, kolik lidí mu za to poděkovalo?? >:(
Co takhle sem napsatr místo keců návrhy. Ať stupidní, jakýkíoli...
Co zaměřit pozornost na dvojhvězdy? Některé jsou měřeny jen dvakrát, a to kdoví, jestli, přitom určení dynamické paralaxy by nemuselo být zrovna zbytečným.... Jen můj návrh, omlouvám sde předem.
SW planetary 58°-2,5/400/8,7 (f/zv/zp')
SW 1,25/2''-70°-3,5/286/15+5/200/21+8/125/34+13/77/55
SW 2''-80°-20/50/96
Hyperion zoom-24-8/42-130/72-33
Filtry:ATC-všechny barevné+FX2,polarizační OMEGON
SW 1,25/2''-70°-3,5/286/15+5/200/21+8/125/34+13/77/55
SW 2''-80°-20/50/96
Hyperion zoom-24-8/42-130/72-33
Filtry:ATC-všechny barevné+FX2,polarizační OMEGON