Canon 40D nebo Canon 450D

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
Odpovědět
filip.v

Příspěvek od filip.v »

Dobrý den, řeším otázku jaký z těchto 2 přístrojů si koupit a nemohu se rozhodnout. Četl jsem si recenze na oba přístroje, i zdejší fóra o jednotlivých foťákách, ale nikde jsem nenašel příme srovnání těchto 2 kousků. Chci to na běžné focení, i na astro fotgrafii. Objektiv by byl do začátku Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM, a postupem času bych chtěl fotit v ohnisku dalekohledu. Jde mi o to, jestli bude cenový rozdíl těchto 2 těl zantelný i na kvalitě fotek? popř. o nějaké další postřehy, či tipy. Moc děkuji
achromat

Příspěvek od achromat »

40D je urcite lepsia, na druhej strane ked kupis 450-tku urcite usetris a za usetrene penizky kupis uz aj nejake obstojne "sklo". A optika je podla mna najdolezitejsia.
Duk

Příspěvek od Duk »

Když už foťák, s kterým budeš fotit obojí, tak určitě 40D

viz. http://www.megafoto.cz/Digitalni-zrcadlovky/?Canon

Navíc obstojný objektiv za 7tis. koupíš těžko, snad z druhé ruky. I když......., co si představit pod slovem obstojný ???
filip.v

Příspěvek od filip.v »

pravdou je, že ušetřím, ale jde mi o to, jestli se "vyplatí" těch +- 7000 přidat za tu 40ku. Nevím, jestli je rozdíl takový, aby to za to stálo. Jinak myslím, že to Lko od Canonu nebude špatný sklo, jak pro běžné focení, tak pro astro???
vla

Příspěvek od vla »

Mezi 40D a 450D je rozdíl obrazové kvality minimální, zdá se mi, že 450D přeci jen trochu víc šumí, ale opravdu trochu. Objektiv 70-200/4L je velmi dobrý až výborný. Sám jsem volil 40D, ale rozhodovali argumenty typu mám několik baterií vhodných pro 40D atd. U těch baterií - 450D bude mít menší výdrž, neb má menší baterii, je to nakonec i ve specifikaci (počet snímků). A na závěr ještě poznámka, 300D a 30D výborně spolupracovali s DSS, prostě se tam nasypaly snímky a on to celkem slušně složil. 40D mi zatí s DSS moc nespolupracuje. Pokud chceš šetřit možná by stála za úvahu i 30D, třeba rok stará a tedy v plné záruce. Mechanické důvody bych neřešil, přestože se mnohdy poukazuje na robusnější konstrukci řady 30D, 40D neslyšel jsem že by nižší řada měla nějaké mechanické problémy ohledně robusnosti a odolnosti těla. Ještě přidám porovnání šumu:http://forum.fotografovani.cz/file.php?47,file=483007, není to úplně vypovídající, ale je možné orientačně porovnat šum jednotlivých řad.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konihlav »

ja kdybych do DSLR sel, tak bych nakonec volil 450D, ale nikoli z lasky nybrz z "rozumu" nebot "zere" SD karty a je o poznani lehci (sic neni tak bytelna). Ale statisticke parametry si dokaze porovnat kazdy, praxi bohuzel zadnou nemam, abych nabidl fundovany nazor :-(
biker.fm
Věk: 58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biker.fm »

filip.v napsal: jestli bude cenový rozdíl těchto 2 těl zantelný i na kvalitě fotek?Pokud si chces fotit jen pro sebe, 450D Ti udela dobrou sluzbu a zbyle penize bych radeji investoval do kvalitnich skel. Co se tyce Tebou zminovany EF 70-200/4, jestli chces fotit sport nebo za sera, je lepsi si poridit objektiv s f/2,8. IS je fajn a taky si tim prodlouzis casy (to je nekdy k nezaplaceni).
Kazdopadne se vyplati radeji investovat do kvalitniho skla, to se nejvice podepise na kvalite fotky, tedy az po fotografovi (to je ten co macka spoust) :-)

Je jedno pravidlo: skvelou a kvalitni fotku dela fotograf, ne fotoaparat :-)
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.

APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
MP

Příspěvek od MP »

Rozdil je skutecne hlavne v mechanice. Sum je u te "bytelnejsi" rady trochu mensi, asi kvuli lepsimu odvodu tepla od chipu kovovou kostrou. Ale ja kupoval 20D misto 350D hlavne kvuli "neastronomickemu" pouziti, pri mem zachazeni by mi ten "bakelitak" asi dlouho nevydrzel a 20D jsem klidne tahal po kopcich s namontovanym Sonnarem 300/4 ( asi 30cm delky, pres 2 kila vahy ).

Jinak pokud nemusis setrit a nespechas, pockal bych na 50D. Mam pocit, ze to je prvni Canon, ktery ma proti memu 20D konecne neco navic ( citlivost az do ISO 12800 pro rychlou kompozici a ostreni, displej s vysokym rozlisenim, moznost nahrat flatfield primo do fotaku, cocky nad pixely bez mezer - vyssi ucinnost atd. )

biker.fm napsal: Co se tyce Tebou zminovany EF 70-200/4, jestli chces fotit sport nebo za sera, je lepsi si poridit objektiv s f/2,8.Problem je, ze podle testu Canon EF 70-200/2.8L i zacloneny na f/4 kresli hur, nez EF 70-200/4 L na plnou diru. Nehlede na cenu ...
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
Odpovědět