Časopis Astropis
Časopis Astropis
Přišel už někomu nový Astropis?
SW 305/1500, 200/1000 Celestron 102/1000, Bresser 60/800, TS 25x100UHC triedr 20x60
Časopis Astropis
nepřišel ani ten "starý" :-[
49°43'9" N&&15°46'14" E
Skládací dobson 406f4.5
"Drbohlav"dobson 250f6
Skládací dobson 406f4.5
"Drbohlav"dobson 250f6
Časopis Astropis
Dobry den,
u me taky nic. Doufam ze to nebude jak na novy rok tak po cely rok. T.
u me taky nic. Doufam ze to nebude jak na novy rok tak po cely rok. T.
- Zbych
- Kontaktovat uživatele:
Časopis Astropis
Teprve v pondělí si číslo 4/11 z firmy, kde ho kompletují (to dělá jiná firma než která ho tiskne) odvezli. Tiskl se před svátky. Tak snad každým dnem přijde.
Časopis Astropis
Astropis dnes přišel. Vypadá pěkně a snad budou brzo další 
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654 refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
http://planety.g6.cz/
http://planety.g6.cz/
Časopis Astropis
Také mi včera přišel a obloha je tam na Q1 - paráda 
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
Časopis Astropis
Taktéž potvrzuji že mi včera přišlo číslo 4/2011 - jenom jsem teda čekal že společně přijde i speciál 2011 (jak bylo před vánoci proklamováno) :-[
Celestron C-8 SGT 203/2032 mm; Sky-Watcher ED 80/600 mm; Newton GS-280 114/910 mm, triedr Zeiss 10x50; Canon EOS 400D, Canon EOS 400Da
Časopis Astropis
Speciál by měl přijít do několika dnů po čtyřce psal mi to na email David Ondřich.
Jirka
Jirka
Časopis Astropis
Astropis dorazil! V truchlivých dnech alespoň trochu optimismu:-).
Astrograf 300/f3 - f4,5, SW Esprit ED 100 F5,5 reduced to F4, Moravian G2-8300, Dobson 250/1400, TV Nagler 7mm a Panoptic 24mm, BDP Hyperion 17mm, BDP Scopos 35mm, WO 7x50
Montáž G53F a HEQ5, Lacerta Mgen2 guider
Montáž G53F a HEQ5, Lacerta Mgen2 guider
- Honza Ebr (honza42)
Časopis Astropis
Taktéž potvrzuji že mi včera přišlo číslo 4/2011 - jenom jsem teda čekal že společně přijde i speciál 2011 (jak bylo před vánoci proklamováno) :-[
Bohužel to zase nějak nevyšlo. Na druhou stranu dnes mi konečně kolega dal ten Speciál víceméně připravený a začlaj sem chápat, v čem je problém - ta bestie bude mít 76 stránek!
Jelikož to už mám já, mám všechny podklady a pevně v rukou, tak to už v pondělí půjde do tisku. Co si člověk neudělá...
Bohužel to zase nějak nevyšlo. Na druhou stranu dnes mi konečně kolega dal ten Speciál víceméně připravený a začlaj sem chápat, v čem je problém - ta bestie bude mít 76 stránek!
Jelikož to už mám já, mám všechny podklady a pevně v rukou, tak to už v pondělí půjde do tisku. Co si člověk neudělá...
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
Časopis Astropis
ta bestie bude mít 76 stránekto mate z toho, ze jste oslovili i me, i kdyz na posledni chvili (pocatkem rijna). Mrzi me, ze kdyz jsem byl schopen behem 40ti hodin (s jednou 8mi hodinovou pauzou na spani) napsat 6 technicky narocnych stranek (z meho pohledu), tak vysledek sveho enormniho snazeni (precetl jsem si to po sobe pouze 1x) uvidim s 3 mesicnim zpozdenim a jeste navic bude clanek uz mirne out-of-date (Atik uz nove kamery ma
).
Časopis Astropis
Mě zatím nepřišlo nic.
Snad to přijde v další várce...
Habl
Snad to přijde v další várce...
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
- SIRIUS_758
Časopis Astropis
...."postěžuji" si jako Konihlav, s tím rozdílem, že já jsem první článek odevzdal 5.9. a druhý 18.9.. Níže cituji z e-mailu, jak se hekticky 8.10. pospíchalo do tiskárny..
Od: Vladimir Kopecky <kopecky@karlov.mff.cuni.cz>
Kopie: bok@karlov.mff.cuni.cz
Předmět: Druhy clanek od Astropisu k autorske korekture
Datum: 8.10. 2011, 23:10
Dobry vecer, tedy skoro pulnoc ,
v priloze si Vam dovoluji zaslat Vas druhy clanek k autorske korekture, o
jejiz provedeni, nejlepe obratem, Vas prosim. Clanek jiz prosel jazykovou
korekturou, ale opet jej v kopii posilam ke druhe korekture (o kterou
timto prosim doc. Boka). Zmeny ktere jsem pri sazbe provedl se tykaji opet
zruseni zkratek, ktere nejsou nezbytne a prdevsim rusili ctivost textu.
Opet verim, ze zmeny prijmet s pochopenim.
Hezkou dobrou noc preje
Vladimir Kopecky Jr.
- Honza Ebr (honza42)
Časopis Astropis
Pánové, já zcela chápu vaše rozhorčení. Sám jsem dodělával spoustu věcí "na poslední chvíli" (18. řijna, už mi to přiijde tak dávno!) z Argentiny, hledal obrázky na internetu rychlosti z minulého století, editoval grafiku do rána jako originální lék na časový posun.
Ono vám do toho po právu vůbec nic neni. Se Speciálem jsme si prostě utrhli legendrání ostudu, jak před čtenáři, tak před autory a já jsem pro vás stejně "Astropis" jako kdokoliv z redakce. Nejsme tady ale na oficiálním webu Astropisu, tak si snad můžu dovolit osobní vyprávění. Následující text není oficálním stanoviskem Společnosti Astropis.
Něco takového jsem totiž vlastně čekal. Proto jsem před půl rokem navrhoval, ať se na ten speciál o technice vybodneme a uděláme místo toho "záložní variantu", což mělo být číslo ze samých barevných obrázků (= skoro žádná práce), protože ten Speciál o technice by byl celej na mě a já na to nemám čas. Kolega Michael Prouza tehdy přišel s tim, že já jenom řeknu, co a od koho tam dáme a on to udělá a na mě nebude skoro nic, jenom napsta pár článků (což jsem taky celkem v pohodě udělal).
Když jsem se na konci listopadu vrátil a dozvěděl se od toho samého Michaela, že to pořád neni a celou dobu to viselo na pár víceméně drobnostech (které nebyly až zas takové drobnosti, dneska se například ukázalo, že jeden článek ještě ani není graficky upraven, protože se na něj zapomnělo), tak jsem seriozně navrhnul, že s takovou bychom měli ten Astropis tady a teď prostě zavřít a vrátit lidem peníze. Ale zdá se, že tento názor není v redakci většinový.
Tehdy první, co mě napadlo bylo, že konihlav mě zabije, protože se málem postavil na hlavu, aby ten článek byl, když jsem si vzpomněli tak pozdě.
Ano, mohl jsem to v tu chvíli vzít a dodělat, ale měl jsem docela vztek a chuť nechat si to Michaela sežrat, navíc taky dost vlastní práce (a do toho si KaoS vymyslel tu pošahanou kometu a tim šel do háje i spánek). Pak se ukázalo, že je vlastně lepší vrhnout se na čtyřku, kde bude aktuální obloha a takdále a u které je prostě potřeba, aby vyšla alespoň trochu včas a už má taky zpoždění (který se pak nějak nepochopitelně zase ještě nafouklo).
Ono vám do toho po právu vůbec nic neni. Se Speciálem jsme si prostě utrhli legendrání ostudu, jak před čtenáři, tak před autory a já jsem pro vás stejně "Astropis" jako kdokoliv z redakce. Nejsme tady ale na oficiálním webu Astropisu, tak si snad můžu dovolit osobní vyprávění. Následující text není oficálním stanoviskem Společnosti Astropis.
Něco takového jsem totiž vlastně čekal. Proto jsem před půl rokem navrhoval, ať se na ten speciál o technice vybodneme a uděláme místo toho "záložní variantu", což mělo být číslo ze samých barevných obrázků (= skoro žádná práce), protože ten Speciál o technice by byl celej na mě a já na to nemám čas. Kolega Michael Prouza tehdy přišel s tim, že já jenom řeknu, co a od koho tam dáme a on to udělá a na mě nebude skoro nic, jenom napsta pár článků (což jsem taky celkem v pohodě udělal).
Když jsem se na konci listopadu vrátil a dozvěděl se od toho samého Michaela, že to pořád neni a celou dobu to viselo na pár víceméně drobnostech (které nebyly až zas takové drobnosti, dneska se například ukázalo, že jeden článek ještě ani není graficky upraven, protože se na něj zapomnělo), tak jsem seriozně navrhnul, že s takovou bychom měli ten Astropis tady a teď prostě zavřít a vrátit lidem peníze. Ale zdá se, že tento názor není v redakci většinový.
Tehdy první, co mě napadlo bylo, že konihlav mě zabije, protože se málem postavil na hlavu, aby ten článek byl, když jsem si vzpomněli tak pozdě.
Ano, mohl jsem to v tu chvíli vzít a dodělat, ale měl jsem docela vztek a chuť nechat si to Michaela sežrat, navíc taky dost vlastní práce (a do toho si KaoS vymyslel tu pošahanou kometu a tim šel do háje i spánek). Pak se ukázalo, že je vlastně lepší vrhnout se na čtyřku, kde bude aktuální obloha a takdále a u které je prostě potřeba, aby vyšla alespoň trochu včas a už má taky zpoždění (který se pak nějak nepochopitelně zase ještě nafouklo).
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S