Jestli je to tak jak píše Honza Erb,tak si klidně počkám.Těším se na něho stejně jak zamlada na Abécečko.Dnes každý chce aby všechno bylo co nejdřív a atd.Tak jestli někdo chce může si u mě předplatit kamenný náhrobek a jsem zvědavej jak se bude těšit na termín
Časopis Astropis
Časopis Astropis
Zdarvím.
Jestli je to tak jak píše Honza Erb,tak si klidně počkám.Těším se na něho stejně jak zamlada na Abécečko.Dnes každý chce aby všechno bylo co nejdřív a atd.Tak jestli někdo chce může si u mě předplatit kamenný náhrobek a jsem zvědavej jak se bude těšit na termín
.
- Honza Ebr (honza42)
Časopis Astropis
Tak toto byl jeden z důvodů, proč jsem před lety zrušil předplatné.
(druhý důvod byl, že v časopise bylo víc reklamy než hodnotných článků)
Je toto ojedinělý případ, a nebo se od těch dob prostě nic nezměnilo?
Promiňte, ale tohle proste není pravda. Je sice subjektivní, co je to "hodnotný článek", ale reklamy je v Astropise naprosté minimum po celou dobu jeho existence. Ukažte mi, prosím, jeden časopis, který je vydávaný na komerční bázi (tzn. není nějak dotovaný ze státního rozpočtu nebo nějakou firmou jako její "věstník"), který má menší podíl reklamy než Astropis. Naše dlouhodobé neschopnost sehnat inzerci je jedním z důvodů, proč to s Astropisem vypadá, tak jak to s nim vypadá. Pokud bychom měli množtsví inzerce na úrovni běžnýho časopisu, tak si můžeme dovolit mít několik zaměstnanců na plný úvazek.
Jinak současná situace je ojedinělá, ale co si budeme nahlávat, je čímdáltím méně ojedinělá. Měli jsme několik let, kdy jsme opravdu vycházeli na den přesně, kromě problémů tiskárny (ale tu jsme potom změnili). To už vám teď prostě slíbit nemůžu. Na druhou stranu, Astropis se nezaměřuje na "hyperaktuality", takže prakticky to nemá na jeho užitnost velký vliv. Ale samozřejmě chápu, že za svoje peníze chcete kvalitní produkt po všech stránkách a to my prostě nenabízíme.
PS: není tu někdo, kdo by věděl, jesli už Speciál vyšel?
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
Časopis Astropis
Do schránky mi zatím nic nedorazilo, jestli to bylo myšleno takhle.
A musím souhlasit s Honzou Ebrem, reklamy je v Astropisu poskrovnu. Navíc, když už tam je, tak je "tématicky zaměřená". Chci tím říct, že se tam neobjevují reklamy na zubní pasty, pojištění apod., ale na věci více či méně spojené s naším koníčkem.
A musím souhlasit s Honzou Ebrem, reklamy je v Astropisu poskrovnu. Navíc, když už tam je, tak je "tématicky zaměřená". Chci tím říct, že se tam neobjevují reklamy na zubní pasty, pojištění apod., ale na věci více či méně spojené s naším koníčkem.
- BiF
- Věk: 54
- Kontaktovat uživatele:
Časopis Astropis
ale reklamy je v Astropise naprosté minimum po celou dobu jeho existenceNo nevím. Já mám prostě v hlavě zafixováno: Astropis= hlavně reklama. Doma už bohužel žádné číslo nemám, před lety jsem je všechny věnoval jednomu astronomickému kroužku, takže už nemůžu ověřit to, co jsem napsal.
Pokud je to jinak, než jsem napsal, tak se omlouvám...
Z podobného důvodu- velké množství reklamy, jsem loni zrušil i předplatné S&T. Sice reklama byla také "tématicky" zaměřená, ale z mého pohledu to již přesahovalo určitou mez, kdy jsem se musel zabývat tím, zda má smysl za "to" platit.
Za nejlepší astročasopis jsem vždy považoval slovenský KOZMOZ, bohužel i u něj, řekl bych, dochází k jakési ztrátě kvality, většinu časopisu zabírají přepisy tiskových zpráv ze světových astropracovišť a původních příspěvků je již poskrovnu. Za to samozřejmě nelze vinit nikoho od časopisu, pokud se nenajde nikdo, kdo je ochotný přispívat svými čánky, tak tam ty články prostě nemůžou být. Hold svět je příliš uspěchaný a nikdo asi nemá čas...
To Honza Ebr: Mám jednu prosbu. Je možné nějak získat jedno číslo Astropisu třeba v PDF, abych si mohl udělat představu, jak to je s Astropisem dnes?
(peníze bych poslal třeba převodem na účet)
Pokud je to jinak, než jsem napsal, tak se omlouvám...
Z podobného důvodu- velké množství reklamy, jsem loni zrušil i předplatné S&T. Sice reklama byla také "tématicky" zaměřená, ale z mého pohledu to již přesahovalo určitou mez, kdy jsem se musel zabývat tím, zda má smysl za "to" platit.
Za nejlepší astročasopis jsem vždy považoval slovenský KOZMOZ, bohužel i u něj, řekl bych, dochází k jakési ztrátě kvality, většinu časopisu zabírají přepisy tiskových zpráv ze světových astropracovišť a původních příspěvků je již poskrovnu. Za to samozřejmě nelze vinit nikoho od časopisu, pokud se nenajde nikdo, kdo je ochotný přispívat svými čánky, tak tam ty články prostě nemůžou být. Hold svět je příliš uspěchaný a nikdo asi nemá čas...
To Honza Ebr: Mám jednu prosbu. Je možné nějak získat jedno číslo Astropisu třeba v PDF, abych si mohl udělat představu, jak to je s Astropisem dnes?
(peníze bych poslal třeba převodem na účet)
Newtony 300/1200, 200/860, 100/600; SkyMaster 15x70; paralaktická montáž vlastní výroby; QHY163M; ASI120M; Canon EOS 300D; Philips ToUcam Pro; http://bilek.astronomie.cz/ , email: frantabilek(at)gmail(dot)com
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
Časopis Astropis
Mě Astropis chodí tak jednou za půl roku, tak ani nevím, jak vůbec vychází a proč tomu tak je....
Časopis Astropis
Taky se na každé číslo těším a reklama mi v Astropisu vůbec nevadí. Podívejte se na to realisticky - kolik lidí potenciálně Astropis předplácí nebo kupuje= náklad= jak je atraktivní pro velké dobře platící inzerenty. Takže redakce přežívá tak jak přežívá, časopis nevychází tak pravidelně jak by mnozí chtěli. Ale vychází!
Já osobně jsem rád, že takový časopis vůbec máme, a že je tak kvalitní jaký je. Až bude většina populace mít ráda astronomii, tak se můžeme bavit o tom proč byl ve schránce časopis o den později. Ale realita je jiná, takže BUĎME RÁDI ŽE TIŠTĚNÝ ASTROPIS ŽIJE.
Já osobně jsem rád, že takový časopis vůbec máme, a že je tak kvalitní jaký je. Až bude většina populace mít ráda astronomii, tak se můžeme bavit o tom proč byl ve schránce časopis o den později. Ale realita je jiná, takže BUĎME RÁDI ŽE TIŠTĚNÝ ASTROPIS ŽIJE.
Astrograf 300/f3 - f4,5, SW Esprit ED 100 F5,5 reduced to F4, Moravian G2-8300, Dobson 250/1400, TV Nagler 7mm a Panoptic 24mm, BDP Hyperion 17mm, BDP Scopos 35mm, WO 7x50
Montáž G53F a HEQ5, Lacerta Mgen2 guider
Montáž G53F a HEQ5, Lacerta Mgen2 guider
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Časopis Astropis
To Fra:
Namátkou jsem sahnul po čísle 1/2011 a reklama je tam jediná, na zadní straně obálky na CCD kamery od Moravských přístrojů.
Teď jsem vyhrabal ještě 3/2011. Tam je reklama na straně 3, opět Moravské přístroje. Pak až na dolní půlce strany 47 (vývoj webu - www.cognito.cz) a pak na zadní straně obálky na Astrokurz brněnské hvězdárny.
a ještě starší, 1/2006. Strana 25 - Fotoškoda, zadní strana obálky - Supra (kartičku na předplatný astropisu na straně 47 nepočítám ;) )
Tedy časopis prakticky bez raklamy. Snad v každém jiném časopise je jí podstatně víc.
Jinak celkem zajímavé čtení, které si vezmu tam, kde není net a kam se mi nechce tahat nějaký elektrický krámy.
Namátkou jsem sahnul po čísle 1/2011 a reklama je tam jediná, na zadní straně obálky na CCD kamery od Moravských přístrojů.
Teď jsem vyhrabal ještě 3/2011. Tam je reklama na straně 3, opět Moravské přístroje. Pak až na dolní půlce strany 47 (vývoj webu - www.cognito.cz) a pak na zadní straně obálky na Astrokurz brněnské hvězdárny.
a ještě starší, 1/2006. Strana 25 - Fotoškoda, zadní strana obálky - Supra (kartičku na předplatný astropisu na straně 47 nepočítám ;) )
Tedy časopis prakticky bez raklamy. Snad v každém jiném časopise je jí podstatně víc.
Jinak celkem zajímavé čtení, které si vezmu tam, kde není net a kam se mi nechce tahat nějaký elektrický krámy.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
- BiF
- Věk: 54
- Kontaktovat uživatele:
Časopis Astropis
Tak to fakt nevím, kde jsem k tomu přišel 
Takže beru zpět a přijměte, prosím, mou omluvu.
Takže beru zpět a přijměte, prosím, mou omluvu.
Newtony 300/1200, 200/860, 100/600; SkyMaster 15x70; paralaktická montáž vlastní výroby; QHY163M; ASI120M; Canon EOS 300D; Philips ToUcam Pro; http://bilek.astronomie.cz/ , email: frantabilek(at)gmail(dot)com
- Honza Ebr (honza42)
Časopis Astropis
Fra: hned jak se dostanu k netu, kterej nepoběží jako psí spřežení v džungli, tak vám něco pošlu.
No a mám tu další enaoucment, už je mi to poněkud trapné, ale právě jsem se dozvěděl, že Speciál stále není hotov. Aktuálně předpokládám, že předplatitelům přijde prostě v jednom balíčku se 4/2011 začátkem prosince.
Musím říct, že informace, že to pořád není a nikdo se mi o tom neobtěžoval nic říct, mě dost vytočila, ale to asi nenii váš problém, takže se především pokorně omlouvám.
No a mám tu další enaoucment, už je mi to poněkud trapné, ale právě jsem se dozvěděl, že Speciál stále není hotov. Aktuálně předpokládám, že předplatitelům přijde prostě v jednom balíčku se 4/2011 začátkem prosince.
Musím říct, že informace, že to pořád není a nikdo se mi o tom neobtěžoval nic říct, mě dost vytočila, ale to asi nenii váš problém, takže se především pokorně omlouvám.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
Časopis Astropis
Honzo, dostatečně´s to všechno vysvětlil, není třeba se nadále omlouvat.
Alespoň mohl někdo dát vědět (omluvit se) všem předplatitelům na webovkách..To přece nestojí ani čas, ani neúměrnou lidskou sílu..
Mám astropis rád.
Alespoň mohl někdo dát vědět (omluvit se) všem předplatitelům na webovkách..To přece nestojí ani čas, ani neúměrnou lidskou sílu..
Mám astropis rád.
dobson 10´´, setové plossly 10,25, hyperion 8,13,HRplanetary 5,ultima 2*,triedr bushnell 8x42
- Honza Ebr (honza42)
Časopis Astropis
Situace se Speciálem se vymkla kontrole natolik, že už mezitim má vyjít další číslo. Je tedy logické je poslat najednou - předplatitelé tedy najdou Speciál a 4/2011 v jednom balíčku někdy v první polovině prosince.
Ještě jednou se omlouvám za tuto situaci a myslím, že je čas abychom vymysleli nějkaý dárek na "udobření" předplatitelů v budoucnu.
edit: omlouvám se taky všem, komu jsem nezvedal telefon, byl jsem teď 6 týdnů v Argentině.
Ještě jednou se omlouvám za tuto situaci a myslím, že je čas abychom vymysleli nějkaý dárek na "udobření" předplatitelů v budoucnu.
edit: omlouvám se taky všem, komu jsem nezvedal telefon, byl jsem teď 6 týdnů v Argentině.
- Honza Ebr (honza42)
Časopis Astropis
Vážení přátelé,
děkuji všem, co se nabídlí s pomocí. Archiv je už doplněn, Michael mezitím co jsem byl pryč někoho sehnal, kdo to udělal. Měli byste tam tedy najít všechna čísla, chybějící věci prosím hlašte!
Co se týče aktivního zapojení do Astropisu, tak to pořád vítáme a kriticky optřebujeme. V tuto chvíli ale musíme dokončit Speciál a 4ku, pak se ozvu všem, kdo mi napsali s konkrétní nabídkou. Stále platí, že kdo by se chtěl přidat k relativně zábavné a odměňující činnosti, z níž navíc padne i nějaký ten peníze, je vítán s otevřenou náručí. Jen to chce prostě tu iniciativu, na nabídky typu "dejte mi konkrétní úkol" prostě nejsme schopni užitečně odpovídat, v pricnipu potřebujeme lidi, kteří by se toho celého chopili.
děkuji všem, co se nabídlí s pomocí. Archiv je už doplněn, Michael mezitím co jsem byl pryč někoho sehnal, kdo to udělal. Měli byste tam tedy najít všechna čísla, chybějící věci prosím hlašte!
Co se týče aktivního zapojení do Astropisu, tak to pořád vítáme a kriticky optřebujeme. V tuto chvíli ale musíme dokončit Speciál a 4ku, pak se ozvu všem, kdo mi napsali s konkrétní nabídkou. Stále platí, že kdo by se chtěl přidat k relativně zábavné a odměňující činnosti, z níž navíc padne i nějaký ten peníze, je vítán s otevřenou náručí. Jen to chce prostě tu iniciativu, na nabídky typu "dejte mi konkrétní úkol" prostě nejsme schopni užitečně odpovídat, v pricnipu potřebujeme lidi, kteří by se toho celého chopili.
Časopis Astropis
Zdravím, měl jsem trochu obavy že Astropis skončí. Takže bude vycházet i nadále?
SW 305/1500, 200/1000 Celestron 102/1000, Bresser 60/800, TS 25x100UHC triedr 20x60
- Honza Ebr (honza42)
Časopis Astropis
Právě teď jsem odeslal do tiskárny Astropis 4/2011. Dá-li vesmír a Michael Prouza, bude ho brzo následovat i Speciál 2011 a oba časopisy budeme rozesílat společně.
Naděje, že by byly doručeny do Vánoc, je ale nyní už mizivá.
Naděje, že by byly doručeny do Vánoc, je ale nyní už mizivá.
Časopis Astropis
Bohu vďaka že na Slovensku máme Kozmos, lebo keď toto tu čítam nožík vo vrecku sa mi otvára Keď raz za niečo zaplatím, tak to chcem mať tak ako sa to sľúbi, viackrát by som za to nedal ani "kačku" a je mi jedno ako sa to robí a koľkí to (ne)robia...