Okulárový výtah TAL

Okuláry, filtry, hledáčky a vše ostatní, co patří k pořádnému pozorování.
vla

Okulárový výtah TAL

Příspěvek od vla »

To bude asi tím, že když velkoobchod nakoupí lacino, tak si nechce namastit kapsu, ale prodá dalším menším obchodníkům také levněji a celá cena se takto sune v nižší cenové hladině. To víš, i velkoobchody se musí snažit přilákat k sobě menší obchodníky.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
elbi

Okulárový výtah TAL

Příspěvek od elbi »

Pánové, nevím jestli se teď bavíte obecně nebo to vyšlo z nějakého konkrétního produktu?Původně byla řeč o OV TAL a na tom Tromfu jsem si TALu nevšiml.Že bych byl slepejš?Zkuste mě kdyžtak nasměrovat.Díky.
Elbi
Psion
Věk: 63
Kontaktovat uživatele:

Okulárový výtah TAL

Příspěvek od Psion »

FunTomas napsal:
No veď to. V prípade obchodov typu Tromf alebo Matoušek som si nie celkom istý nákupmi vo veľkom. Keď taký Vehrenberg nakúpi u výrobcu 50 kusov Barlow, tak sa dá uvažovať o nejakej marži, ale keď prídem do obchodov, kde sa takmer všetko objednáva podľa požiadavky zákazníka (tiež, efektívne, lebo nekupuje sa nič na sklad a na slepo...) tak nemôže byť o nejakej marži reč. A napriek tomu sú tu položky, ktoré sa cenovo líšia a líšia sa nepriamo úmerne kurzovému pomeru. SK lacnejšie ako v CZ. Škoda, že to nie je pravidlo.
;)
Každý výrobce uplatňuje určitý model. Někteří budují síť distributorů u kterých nakupují prodejci, někteří to nechávají na trhu samotném a tak se velké firmy sami vyprofilují do role distributora. Píšeš o 50ks Barlow - to je skutečně nicotný nákup. Pokud by jsi chtěl větší slevu, začnou se s tebou bavit od 500 ks výše. Pro naše prodejce nemá smysl takový nákup, takže nakupují od velkých firem (distributorů). Tam záleží, jaké si vyjednají podmínky a to už je to co dělá obchod uměním. Takže se stává velmi často, že obě firmy nakupují v Německu, obě firmy u stejného distributora a obě mají jiné ceny - to je prostě tak. Jelikož mají distributorů víc, tak rozdíly v cenách mohou být i při stejné marži ve všech výrobcích. Jenom málokdo z malých prodejců nakupuje přímo u výrobce, protože nemůže dosáhnout na zajímavé ceny. Chceš mít dalekohled za zajímavou cenu? Objednej jich 500 ks a budeš ji mít. Teď jenom naznačím příklad (ceny jsou nereálné, pouze příklad!!!)
nad 10 ks 600 USD
nad 50 ks 550 USD
nad 100ks 500 USD
nad 300ks 430 USD
nad 500ks 380 USD
Pavuk_

Okulárový výtah TAL

Příspěvek od Pavuk_ »

elbi napsal: Pánové, nevím jestli se teď bavíte obecně nebo to vyšlo z nějakého konkrétního produktu?Původně byla řeč o OV TAL a na tom Tromfu jsem si TALu nevšiml.Že bych byl slepejš?Zkuste mě kdyžtak nasměrovat.Díky.
Elbi
Mohli by ste mi niekto prezradit, kde na www.tromf.sk najdem vyrobky TAL, dakujem!
ROBIN

Okulárový výtah TAL

Příspěvek od ROBIN »

Pavuk_ napsal:

Mohli by ste mi niekto prezradit, kde na www.tromf.sk najdem vyrobky TAL, dakujem!
Tromf znacku TAL neponuka. Pozri sa na www.dalekohlady.sk Pan Vlnka tam ma v ponuke zopar teleskopov. Oficialny distributor tejto znacky je pan Matousek (www.dalekohledy.cz)  :hi:
Odpovědět