Zdravím všechny na tomto fóru. Jsem naprostý začátečník s hledám někoho "na rozumy." Už delší dobu pročítám toto fórum a snažím se získat tak nějaká moudra. Není ovšem nad osobní setkání, nejlépe u okuláru. Pokud se tu najde někdo, kdo by byl ochoten se občas podělit o své zkušenosti a poradit s technikou, budu velice rád. Mé zkušenosti s "lidmi od dalekohledů" jsou velice pozitivní. Sjezdil jsem už několik hvězdáren a vždy jsem se setkal jen s vlídnými lidmi. Věřím tedy, že i tady to bude stejné.
Naoplátku mohu v tuto chvíli nabídnout dopravu na "Noc vědců" do Valašského meziříčí. Původně jsem chtěl vyrazit do Ondřejova, ale zjistil jsem že ve Valašském Meziříčí bude v pátek 23.9. přednášet Dr. Jiří Grygar. Takovou příležitost si nemůžu nechat ujít. Takže jestli je tu někdo z okolí Šumperka a měl by zájem, zatím mám v autě místo!
Přeji všem jasné nebe.
Je tu někdo ze Šumperska?
Tak jsem právě zjistil svůj hluboký omyl. Odkaz na stránkách hvězdárny ve Val. Meziříčí je už rok starý. Takže Dr. Grygar tam byl loni.
Všem se omlouvám za mylnou informaci. Pokud se mi podaří zjistit, kde letos bude Dr. Grygar přednášet, tak dám info.
Všem se omlouvám za mylnou informaci. Pokud se mi podaří zjistit, kde letos bude Dr. Grygar přednášet, tak dám info.
- Martin Vyskočil
- Věk: 44
SKLP je z Bridlicny. Sice to je jen cca 30 km (tusim vzduchem), ale tema vasima kotarama ta cesta chvili trva. Bliz nikoho neznam. Preju hodne jasnych noci.
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
Občas se ve svém rodišti objevím ... ale stále patřím mezi astrogreenhorny, takže moc astrorozumu ještě nemám
)