Ahoj,
o víkendu mi dorazil nový Atlas Coeli 2000.0 z HaP Praha. Už se těším, až budu moct zkusit vyhledávat podle něj... Vypadá to vcelku podrobně, takže zatím můžu jen doporučit...
Atlas Coeli 2000.0
Atlas Coeli 2000.0
Radous napsal: Ahoj,
o víkendu mi dorazil nový Atlas Coeli 2000.0 z HaP Praha. Už se těším, až budu moct zkusit vyhledávat podle něj... Vypadá to vcelku podrobně, takže zatím můžu jen doporučit...No to je relativne. Taky atlas je ti dobry vzdy k nejakemu pristroju. Uz som pisal, ze ked som ja pouzival Sky Atlas 2000, tak pri zvacseni pristroja mi prestal stacit. Jeho limit 8.5 mag vytvara obrovske prazdne priestory, ktore zaberu niekolko zornych poli a v takej diere sa proste stratis.
o víkendu mi dorazil nový Atlas Coeli 2000.0 z HaP Praha. Už se těším, až budu moct zkusit vyhledávat podle něj... Vypadá to vcelku podrobně, takže zatím můžu jen doporučit...No to je relativne. Taky atlas je ti dobry vzdy k nejakemu pristroju. Uz som pisal, ze ked som ja pouzival Sky Atlas 2000, tak pri zvacseni pristroja mi prestal stacit. Jeho limit 8.5 mag vytvara obrovske prazdne priestory, ktore zaberu niekolko zornych poli a v takej diere sa proste stratis.
mail to:fun2mas(at)gmail.com
Atlas Coeli 2000.0
Určitě. testnu a napíšu jak mi to vyhovuje.. ale zatim jsem neměl příležitost... na tu mojí aktuální 114mm to bude určitě stačit..
:hi:
FunTomas napsal:
No to je relativne. Taky atlas je ti dobry vzdy k nejakemu pristroju. Uz som pisal, ze ked som ja pouzival Sky Atlas 2000, tak pri zvacseni pristroja mi prestal stacit. Jeho limit 8.5 mag vytvara obrovske prazdne priestory, ktore zaberu niekolko zornych poli a v takej diere sa proste stratis.
:hi:
FunTomas napsal:
No to je relativne. Taky atlas je ti dobry vzdy k nejakemu pristroju. Uz som pisal, ze ked som ja pouzival Sky Atlas 2000, tak pri zvacseni pristroja mi prestal stacit. Jeho limit 8.5 mag vytvara obrovske prazdne priestory, ktore zaberu niekolko zornych poli a v takej diere sa proste stratis.
"Sněhové vločky jsou v pekle vzácné" S. Weinberg
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
Atlas Coeli 2000.0
Ideální je kniha s vyhledávacími mapkami zajímavých objektů. Základní mapa 8,5 mv je opravdu málo, to je už víc vidět v malém hledáčku. Vůbec nejlepší je notebook s nějakým programem a databází na CD. Pak už jen krůček k navádění dalekohledu pomocí snímačů polohy Každopádně Coeli je krásná věc a kdysi jsem po něm moc toužil, ale byl nedostupný.
- amil
- Věk: 87
- Kontaktovat uživatele:
Atlas Coeli 2000.0
Atlas Coeli Nova 2000 mám již 10let je opravdu nádherný používal jsem jej zpočátku při pozorování,doporučuji začátečníkům ale od té doby co mám počítač používám Skymap 8 kde jsou objekty do 15 magn. a vyhledávám je pomocí databáze v EQ6Pro.
Dobson300/F6 Drbohlav,Newton fotokom. 135/F4,2 Drbohlav,N200/800 Drbohlav, dělostřel. binar 10x80 Meopta r.1956,450Da Mmys,ASI 120 MM mini,ASI 533 Pro,
,NEQ6 Pro ,TV guid. MMys,
http://www.fotovesmirmilosevic.estranky.cz
,NEQ6 Pro ,TV guid. MMys,
http://www.fotovesmirmilosevic.estranky.cz