CinePaint

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Odpovědět
KDan

CinePaint

Příspěvek od KDan »

Máte někdo zkušenosti s tímto open-source programem?
wolfy

CinePaint

Příspěvek od wolfy »

Zkousel jsem ho asi pred rokem
me zkusenosti jsou nasledujici
Ma pro me neintuitivni ovladani
Nebyl moc stabilni takze porad ukladat rozdelanou praci
Jinak s nicim sem praci 16 bitu na kanal neporovnaval ale fungovala podle me korektne
LaBa
Věk: 52

CinePaint

Příspěvek od LaBa »

Teraz skusam tento softik v Linuxe. Mam nainstalovany ubuntu linux verzia 7.10.
Instalacia absolutne bezproblemova. Stabilita programu tiez.
Prekvapilo ma ze program bez problemov otvori raw subor, okamzite sa spyta na prislusny ICC profil monitora a otvori raw ako tiff (urobi konverziu ale predtym sa ma spyta akym sposobom ma tu konverziu robit, skvele, paci sa mi to)
Ovladanie je take ake je. Pre windows zial nevhodne, program nema vlastne okno len otvara dalsie okna. Cize mam okno pre obraz okno pre nastroje, okno pre nastavenie filtrov atd. V linuxe si vsak to viem bez problemov zmanazovat tym, ze si program spustim na jednej ploche, prepnem sa do inej plochy a tam uz mi okna nezavadzaju (windows bez pridavnych utilit to zial nevie, zvladaju to urcite ovladace na urcite typy kariet; napr u ATI hydravision)

Tu je malicky ukazkovy obrazok zo stranky cinepaintu
S rychlostou softu som spokojny. So stabilitou tiez. Vyzera ze ste mi pomohli najst skvely program na spracovavanie obrazkov v Linuxe ::)
http://www.cinepaint.org/ :)

A v ubuntu je instalacia velmi jednoducha, kliknete na Aplikacie-Pridat/odstranit.... Tam si v sekcii Grafika najdete Cinepaint, oznacite ho a date instalovat. Linux si opyta vase heslo a hotovo. Po chvili je to nainstalovane (nie ako vo windows, kde len klikate na tlacidla NEXT ;D )
Odpovědět