Šumava Star Party 2008
Šumava Star Party 2008
ahoj, včera jsem byl na filipovce i modravě a po snehu ani památky 

Šumava Star Party 2008
tak jak jsem se tesil, ze bych mohl prijet, tak se dneska rozhodlo, ze ne, nebot mam jeste sportovni povinnosti. Ach jo :'(
alespon Vam timto zarucim hezke pocasi
alespon Vam timto zarucim hezke pocasi

Šumava Star Party 2008
Nazdarek vsichni mam v planu jet na Sumavu autem ostrava>brno>Ceske budejovice...tak kdyby nekdo mel zajem muzu ho nabrat zatim jedu ja s pritelkyni v pripade zajmu na 167214905 ... 

Šumava Star Party 2008
rusher napsal: Nazdarek vsichni mam v planu jet na Sumavu autem ostrava>brno>Ceske budejovice...tak kdyby nekdo mel zajem muzu ho nabrat zatim jedu ja s pritelkyni v pripade zajmu na 167214905 ... ;)
O to více mne štve,že mám od pátku až do pondělí odpolendní směnu - určitě bych se přidal,škoda,jsem z ČB
O to více mne štve,že mám od pátku až do pondělí odpolendní směnu - určitě bych se přidal,škoda,jsem z ČB
refr. 70/325,SC 6,triedr Zeiss 7x50,SW Flexi-tube 300,Lumicon UHC,barlow Ultima,
okuláry: ATC 4,Speer waler 7,6mm,Nagler 11,Ultrascopic 15,TV Panoptic 24,TV plossl 25,ATC 32, Hyperion 31, Explore 4,7 a 6,7
ve výstavbě ultralight 178/890 ATC optika
okuláry: ATC 4,Speer waler 7,6mm,Nagler 11,Ultrascopic 15,TV Panoptic 24,TV plossl 25,ATC 32, Hyperion 31, Explore 4,7 a 6,7
ve výstavbě ultralight 178/890 ATC optika
Šumava Star Party 2008
Vzhledem k tomu, že Tharos se už 9 dní neozval s žádnou pozitivní ani negativní zprávou, tak je vysoce pravděpodobné, že sbalil peníze vybrané na zálohách za ubytování, koupil malý a tmavý ostrůvek v posledním koutu tichomoří, soukromou jachtu, pořádný refraktor ... doufám, že aspoň pošle pohlednici No, snad je čitelné, že vtipkuju ... už se těším Bohužel nebudu mít ani zrcadlovku, ani webkameru ... obojí cestuje směrem k mému náručí přes hory a doly a dorazí nejspíš přístí týden. Ale což ... i tak to bude fajn, ne? 
Abych byl alespoň trošičku užitečný (?), TADY je odkaz na Heavens Above se zadanými souřadnicemi Ligy Lesní Moudrosti.

Abych byl alespoň trošičku užitečný (?), TADY je odkaz na Heavens Above se zadanými souřadnicemi Ligy Lesní Moudrosti.
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/
Šumava Star Party 2008
Kdepak, pořád tu jsem, ještě nezbrázdim tichomoří - i když při pohledu na výši vybraných záloh jsem samozřejmě měl i přesně takové myšlenky ;D. Moc se omlouvám, že tady teď tolik nepřispívám, končí nám semestr ve škole a to je vždycky takový slabší se mou
... Aneb tak je to s těmi, co se jedenáct týdnů semestru bezstarostně kochají noční oblohou, a pak dva týdny zjišťujou, co se kde dělo a co se kdy mělo odevzdat ;D.
To nejakutnější s pár z vás jsem řešil přes maily, ale co bych to byl za samozvaného "koordinátora", kdybych nepřispěl ani na fóru, že jo ::).
Ještě dneska (tj. do 23:59, takže pravděpodobně tak ve 23:58
) vyvěsím nějaký info o organizaci (hlavně čtvrteční příjezdové) na web, to slibuju
.
Sníh už neni
! Nějaký zbytky už budou asi jenom na Březníku a pak na těch Roklanech, co jsou vidět z té on-line kamery, ale ty jsou naštěstí ještě o něco výš
.
Co říkáte na předpovědi? Na jaro to nevypadá až tak nejtragičtějc zatím, což
? Ta "nejtlustší" fronta, co k nám dorazila dneska, by do konce týdne měla skoro celá přejít... Tak snad, snad, snad
.

To nejakutnější s pár z vás jsem řešil přes maily, ale co bych to byl za samozvaného "koordinátora", kdybych nepřispěl ani na fóru, že jo ::).
Ještě dneska (tj. do 23:59, takže pravděpodobně tak ve 23:58

Sníh už neni

Co říkáte na předpovědi? Na jaro to nevypadá až tak nejtragičtějc zatím, což

- Martin Vyskočil
- Věk: 44
Šumava Star Party 2008
Pocasi uz je ponekud konkretnejsi, takze se da predpokladat, ze v SOBOTU opravdu prijedu. Vzhledem k tomu, ze Cassi nepojede, tak V PRIPADE PEKNEHO POCASI budu mit volna dve mista v aute na trase Turnov-Praha-Plzen-Sumava (nebo podle domluvy). Techniky moc nepoberu, ale napriklad lidlak by nemel byt problem. Svou ucast definitivne potvrdim koncem tydne.
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
Šumava Star Party 2008
Martin Vyskocil napsal: Pocasi uz je ponekud konkretnejsi, takze se da predpokladat, ze v SOBOTU opravdu prijedu. Vzhledem k tomu, ze Cassi nepojede, tak V PRIPADE PEKNEHO POCASI budu mit volna dve mista v aute na trase Turnov-Praha-Plzen-Sumava (nebo podle domluvy). Techniky moc nepoberu, ale napriklad lidlak by nemel byt problem. Svou ucast definitivne potvrdim koncem tydne.
No pockej, ja jsem myslel, ze priletis s letadlem a v pripade OSKLIVEHO POCASI mraky necim popraskujes ;D
No pockej, ja jsem myslel, ze priletis s letadlem a v pripade OSKLIVEHO POCASI mraky necim popraskujes ;D
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Šumava Star Party 2008
michal.b napsal:
No pockej, ja jsem myslel, ze priletis s letadlem a v pripade OSKLIVEHO POCASI mraky necim popraskujes ;DNooo, Blaníkem z Hodkovic na Šumavu, to by byl tedy výkon 8)
No pockej, ja jsem myslel, ze priletis s letadlem a v pripade OSKLIVEHO POCASI mraky necim popraskujes ;DNooo, Blaníkem z Hodkovic na Šumavu, to by byl tedy výkon 8)
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

Šumava Star Party 2008
dvader napsal:
Nooo, Blaníkem z Hodkovic na Šumavu, to by byl tedy výkon 8)Ne že bych tomu rozumněl, ale to by chtělo pořádný stoupavý proudy, který se teda dost vylučují s jasnou oblohou na Šumavě ... ať tak nebo tak ... Blaník nebo Toyota ... toho bohdá nebude, aby Martin nedorazil
Nooo, Blaníkem z Hodkovic na Šumavu, to by byl tedy výkon 8)Ne že bych tomu rozumněl, ale to by chtělo pořádný stoupavý proudy, který se teda dost vylučují s jasnou oblohou na Šumavě ... ať tak nebo tak ... Blaník nebo Toyota ... toho bohdá nebude, aby Martin nedorazil

Triedr 10x50, Canon EOS20D
- Martin Vyskočil
- Věk: 44
Šumava Star Party 2008
No rek bych, ze stoupavy proudy se s dobrou oblohou slucujou, protoze ty termicky kumuly se na noc vzdycky rozpusti 
Ale urcite prijedu po zemi. Mozna zmenim trasu, ze misto pres Plzen pojedu pres Pribram.

Ale urcite prijedu po zemi. Mozna zmenim trasu, ze misto pres Plzen pojedu pres Pribram.
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
Šumava Star Party 2008
No já jsem se tě chtěl právě zeptat, jakou v tej Plzni máš, že se ti chce jet přes ní ;D. Nejkratší cestu máš po R4 až na úroveň Příbrami a pak přes Strakonice a Vimperk nahoru. Ale nechci ti radit, protože nevím, co/kdo všechno tě kde očekává a tak
.

Šumava Star Party 2008
Tak, na stránce StarParty je ještě oněch pár slibovaných vět. Dneska jsem se překonal, do 23.59 jsem to stihnul s ještě asi dvouhodinovou rezervou
.

Šumava Star Party 2008
Tharosi, díky za pečlivou organizaci !
Já už se těším jako malej Jarda a to se jmenuju Martin... ;D
Já už se těším jako malej Jarda a to se jmenuju Martin... ;D
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

Šumava Star Party 2008
Taky se těším, zrovna si tu připravuji mapu, GPS a seznam věcí ;D
20” SW DOBSON GoTo, APM APO 152, Officina APO 130, TS APO 80, EQ8R, AZ-EQ6, AM5, Dobson SW 12", SW MAK 180, RASA 8, iOptron Pro AZ, 10" DK R. F. Royce; TeleVue EP; ASI: 294MC,462MC,662MC,2600MM,2600MCduo; Zeiss Bino; Quark Ha; ADC Gutekunst;