Šumava Star Party 2008

Pozvánky na star-party, zážitky, pozorování.
Odpovědět
Tharos

Šumava Star Party 2008

Příspěvek od Tharos »

Máte naprostou pravdu, pánové, až zjišťuju, že vrstevnice neumím číst já a v těch propozicích jsem ve větě "chata se nachází v nadmořské výšce bezmála 1000 metrů nad mořem" chatce úplně ošklivě ukřivdil :D. Hned napravím :). Je to tak, jak píší michal.b i dvader, pozemek chatky se nachází cca 1080 m.n.m. A i je to úplně přesně ta chatka, na kterou odkazuje dvader. Navíc je pravda, že Filipova Huť je nejvýše položená osada v ČR vůbec.
Froggy

Šumava Star Party 2008

Příspěvek od Froggy »

Tak se mnou můžete také počítat. Podobně jako FunTomas to spojím s dovolenou. S manželkou budu ubytovaný u známých v obci Srní, což je nedaleko. Přes den budeme chodit po Šumavě a na večerní pozorování přijedu s dobsonem (a možná i s manželkou) za vámi. Teď už jen doufám, že nám vyjde počasí...
http://astrofotky.cz/~Froggy

ED refraktor SW 80/600, refraktor SW 100/500, CCD Atik ATK-16, CCD Meade DSI Pro, EQ-6 Sky Scan
LuKo78

Šumava Star Party 2008

Příspěvek od LuKo78 »

Ahoj všem,

tak jsem se před chvílí zaregistroval a přijedu také!!!
Dlouho jsem přemýšlel, jak to uspořádat, abych mohl také za Vámi přijet a nakonec to vyšlo. Jsem rád, že se mohu takové to akce zůčastnit.

S pozdravem

LuKo78
ladis
Věk: 46

Šumava Star Party 2008

Příspěvek od ladis »

Bohuzel musim oznamit, ze kvuli zdravotnimu stavu se Sumava Star Party nemohu zucastnit :-(

Tesil jsem se celou dobu nejen na Sumavu, ale i na Litice. Bohuzel po dalsi operaci kolene po mem vaznem urazu na Novy rok na lyzich jsem ve stadiu, kdy mam silne bolesti, nemohu chodit, maximalne se plouzim o berlich a vidim zcela realne, ze uzdraveni, bude-li vubec nejake, je otazkou mesicu...

Timto Vam preji pokud mozno jasne nebe a uzijte si starparty i za me!

ladis

Obrázek
Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
Zdenaaal

Šumava Star Party 2008

Příspěvek od Zdenaaal »

Zvažuji že bych se také nezávazně zúčastnil (ale pouze o víkendu) a proto se ptám zda tam bude někdo kdo vlastní NAGLER T4 12 mm protože uvažuji o jeho koupi tak bych se s ním chtěl podívat ještě před tím než si ho pořídím. Mno a kdyby tam byl někdo s NAGLERem T6 13 mm by to bylo o něco lepčejčí :D

Jinak si samozřejmě rezervuji místo ve frontě na ETHOSe ;)
dvader
Věk: 59

Šumava Star Party 2008

Příspěvek od dvader »

Koukám, že počet účastníků utěšeně stoupá...
To Tharos: Kolik máme vlastně v tuto chvíli přihlášených?

Už se moc těším. :D

BTW: Napadlo mne parafrázovat zkratku České astronomické společnosti (a vzhledem k tomu, že se uvažuje o pravidelném pořádání této akce) a nazvat akci
ČAŠ - Česká astronomická Šumava ;D
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis :D
michal.b

Šumava Star Party 2008

Příspěvek od michal.b »

Momentalne je prihlasenych 6 ucastniku, kteri prijedou urcite, 2 kteri "mozna" a 2 lidi deklarovali svoji ucast na pozorovani. Upozornuji, ze ubytovani budeme zajistovat pouze pro ty, kteri se zaregistruji s umyslem urcite prijet. Uzaverka bude zhruba v polovine pristiho tydne, Tharos v brzke dobe prida na party-stranku dalsi informace.
Tharos

Šumava Star Party 2008

Příspěvek od Tharos »

Tak jsem byl o pár minut předběhnut :).

Je to přesně jak píše Michal, plus dávam dohromady další info a během dneška ho vyvěsím. Chci trošku předělat tu stránku na něco obsáhlejšího, kde pak bude nejenom základní info a možnost registrace, ale i novinky, přehled registrovaných účastníků, aktuální foto z Filipovky :)...

Jenom to lepim tak nějak střídavě mezi školou a prací... Ale do večera to tam všechno bude.
rusher

Šumava Star Party 2008

Příspěvek od rusher »

Ahoj te lidicky sem z pritelkyni od opavy oba se zajimame o astronomii ale spise 'pro radost' nez nejak profesionalne...a celkem rad bych nastavil nejakou tu 'star party:)' +inejakou tu turistiku pres den po sumave...tak sem se chtel zeptat zda bychom mohli prijet i presto ze sme oba amateri(asi velci;D)...Diky za odpoved;)
Chef
Věk: 44

Šumava Star Party 2008

Příspěvek od Chef »

rusher napsal: Ahoj te lidicky sem z pritelkyni od opavy oba se zajimame o astronomii ale spise 'pro radost' nez nejak profesionalne...a celkem rad bych nastavil nejakou tu 'star party:)' +inejakou tu turistiku pres den po sumave...tak sem se chtel zeptat zda bychom mohli prijet i presto ze sme oba amateri(asi velci;D)...Diky za odpoved;) Většina (skoro všichni:-) ) jsme amatéři (někdo víc..jako já, někdo je poloprofík, ale na tom přece nezáleží a všichni to děláme pro radost)...takže není problém:-)
Jen se nezapomeňte registrovat na webu starparty http://vojtikuv.net/starparty/
20” SW DOBSON GoTo, APM APO 152, Officina APO 130, TS APO 80, EQ8R, AZ-EQ6, AM5, Dobson SW 12", SW MAK 180, RASA 8, iOptron Pro AZ, 10" DK R. F. Royce; TeleVue EP; ASI: 294MC,462MC,662MC,2600MM,2600MCduo; Zeiss Bino; Quark Ha; ADC Gutekunst;
Tharos

Šumava Star Party 2008

Příspěvek od Tharos »

Tak tak, naopak spíš profíkům dáme zákaz, bojim se bojim, že by se třeba jenom z mojí orientace na jižní části jarní oblohy přímo zděsili ;D.

A s výlety přes den nejsou nejmenší problém, vlastně je Filipovka i bezva výchozí bod. Takže se jste oba srdečně zváni :). Jen prosim prosim když tak o zmíněnou registraci, abychom neztratili přehled...
Prazan
Věk: 50

Šumava Star Party 2008

Příspěvek od Prazan »

Oki lidičkové, tak já s přítelkyní bychom rádi dorazili. Zní to jako zajímavá akce a na Šumavě jsem ještě nebyl. Což je ostuda, která je hodna napravení Takže registruju dva lidi (já + 3p)a těším Snad nám bude počasí přát.
Nejspíš bychom ale dorazili až v pátek. Snad to nebude problém.
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/
rusher

Šumava Star Party 2008

Příspěvek od rusher »

Oki urcite se zaregistruji a kuji za pozvani:)..ted mi jenom jde ze mam jit v ten termin skolik tak si to musim presunout a doufam zeto pude...
Tharos

Šumava Star Party 2008

Příspěvek od Tharos »

Tak, ohlašuji spuštění trošku obsáhlejší verze info-webu a spolu s ní i vydání dvou novinek ohledně záloh za bydlení (které po nás chtějí) a uzávěrky přihlášek (kterou zase z důvodu placení záloh za bydlení chceme my :)).

Adresa je pořád stejná, takže odpovídající záznam v "oblíbených" u vašeho prohlížeče upravovat nemusíte ;D.

http://vojtikuv.net/starparty/

dvader: Ten ČAŠ se tam úplně leskne ;D. Nejsem si jistej, jestli jsi to třeba náhodou nemyslel ze srandy, ale mně se to fakt líbí :).
dvader
Věk: 59

Šumava Star Party 2008

Příspěvek od dvader »

To Tharos: Bylo to tak půl na půl... ;D
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis :D
Odpovědět