Šumava Star Party 2008
Šumava Star Party 2008
Máte naprostou pravdu, pánové, až zjišťuju, že vrstevnice neumím číst já a v těch propozicích jsem ve větě "chata se nachází v nadmořské výšce bezmála 1000 metrů nad mořem" chatce úplně ošklivě ukřivdil
. Hned napravím
. Je to tak, jak píší michal.b i dvader, pozemek chatky se nachází cca 1080 m.n.m. A i je to úplně přesně ta chatka, na kterou odkazuje dvader. Navíc je pravda, že Filipova Huť je nejvýše položená osada v ČR vůbec.
Šumava Star Party 2008
Tak se mnou můžete také počítat. Podobně jako FunTomas to spojím s dovolenou. S manželkou budu ubytovaný u známých v obci Srní, což je nedaleko. Přes den budeme chodit po Šumavě a na večerní pozorování přijedu s dobsonem (a možná i s manželkou) za vámi. Teď už jen doufám, že nám vyjde počasí...
http://astrofotky.cz/~Froggy
ED refraktor SW 80/600, refraktor SW 100/500, CCD Atik ATK-16, CCD Meade DSI Pro, EQ-6 Sky Scan
ED refraktor SW 80/600, refraktor SW 100/500, CCD Atik ATK-16, CCD Meade DSI Pro, EQ-6 Sky Scan
Šumava Star Party 2008
Ahoj všem,
tak jsem se před chvílí zaregistroval a přijedu také!!!
Dlouho jsem přemýšlel, jak to uspořádat, abych mohl také za Vámi přijet a nakonec to vyšlo. Jsem rád, že se mohu takové to akce zůčastnit.
S pozdravem
LuKo78
tak jsem se před chvílí zaregistroval a přijedu také!!!
Dlouho jsem přemýšlel, jak to uspořádat, abych mohl také za Vámi přijet a nakonec to vyšlo. Jsem rád, že se mohu takové to akce zůčastnit.
S pozdravem
LuKo78
Šumava Star Party 2008
Bohuzel musim oznamit, ze kvuli zdravotnimu stavu se Sumava Star Party nemohu zucastnit 
Tesil jsem se celou dobu nejen na Sumavu, ale i na Litice. Bohuzel po dalsi operaci kolene po mem vaznem urazu na Novy rok na lyzich jsem ve stadiu, kdy mam silne bolesti, nemohu chodit, maximalne se plouzim o berlich a vidim zcela realne, ze uzdraveni, bude-li vubec nejake, je otazkou mesicu...
Timto Vam preji pokud mozno jasne nebe a uzijte si starparty i za me!
ladis
Tesil jsem se celou dobu nejen na Sumavu, ale i na Litice. Bohuzel po dalsi operaci kolene po mem vaznem urazu na Novy rok na lyzich jsem ve stadiu, kdy mam silne bolesti, nemohu chodit, maximalne se plouzim o berlich a vidim zcela realne, ze uzdraveni, bude-li vubec nejake, je otazkou mesicu...
Timto Vam preji pokud mozno jasne nebe a uzijte si starparty i za me!
ladis

Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
Šumava Star Party 2008
Zvažuji že bych se také nezávazně zúčastnil (ale pouze o víkendu) a proto se ptám zda tam bude někdo kdo vlastní NAGLER T4 12 mm protože uvažuji o jeho koupi tak bych se s ním chtěl podívat ještě před tím než si ho pořídím. Mno a kdyby tam byl někdo s NAGLERem T6 13 mm by to bylo o něco lepčejčí 
Jinak si samozřejmě rezervuji místo ve frontě na ETHOSe
Jinak si samozřejmě rezervuji místo ve frontě na ETHOSe
Šumava Star Party 2008
Koukám, že počet účastníků utěšeně stoupá...
To Tharos: Kolik máme vlastně v tuto chvíli přihlášených?
Už se moc těším.
BTW: Napadlo mne parafrázovat zkratku České astronomické společnosti (a vzhledem k tomu, že se uvažuje o pravidelném pořádání této akce) a nazvat akci
ČAŠ - Česká astronomická Šumava ;D
To Tharos: Kolik máme vlastně v tuto chvíli přihlášených?
Už se moc těším.
BTW: Napadlo mne parafrázovat zkratku České astronomické společnosti (a vzhledem k tomu, že se uvažuje o pravidelném pořádání této akce) a nazvat akci
ČAŠ - Česká astronomická Šumava ;D
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
Šumava Star Party 2008
Momentalne je prihlasenych 6 ucastniku, kteri prijedou urcite, 2 kteri "mozna" a 2 lidi deklarovali svoji ucast na pozorovani. Upozornuji, ze ubytovani budeme zajistovat pouze pro ty, kteri se zaregistruji s umyslem urcite prijet. Uzaverka bude zhruba v polovine pristiho tydne, Tharos v brzke dobe prida na party-stranku dalsi informace.
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Šumava Star Party 2008
Tak jsem byl o pár minut předběhnut
.
Je to přesně jak píše Michal, plus dávam dohromady další info a během dneška ho vyvěsím. Chci trošku předělat tu stránku na něco obsáhlejšího, kde pak bude nejenom základní info a možnost registrace, ale i novinky, přehled registrovaných účastníků, aktuální foto z Filipovky
...
Jenom to lepim tak nějak střídavě mezi školou a prací... Ale do večera to tam všechno bude.
Je to přesně jak píše Michal, plus dávam dohromady další info a během dneška ho vyvěsím. Chci trošku předělat tu stránku na něco obsáhlejšího, kde pak bude nejenom základní info a možnost registrace, ale i novinky, přehled registrovaných účastníků, aktuální foto z Filipovky
Jenom to lepim tak nějak střídavě mezi školou a prací... Ale do večera to tam všechno bude.
Šumava Star Party 2008
Ahoj te lidicky sem z pritelkyni od opavy oba se zajimame o astronomii ale spise 'pro radost' nez nejak profesionalne...a celkem rad bych nastavil nejakou tu 'star party:)' +inejakou tu turistiku pres den po sumave...tak sem se chtel zeptat zda bychom mohli prijet i presto ze sme oba amateri(asi velci;D)...Diky za odpoved;)
Šumava Star Party 2008
rusher napsal: Ahoj te lidicky sem z pritelkyni od opavy oba se zajimame o astronomii ale spise 'pro radost' nez nejak profesionalne...a celkem rad bych nastavil nejakou tu 'star party:)' +inejakou tu turistiku pres den po sumave...tak sem se chtel zeptat zda bychom mohli prijet i presto ze sme oba amateri(asi velci;D)...Diky za odpoved;) Většina (skoro všichni:-) ) jsme amatéři (někdo víc..jako já, někdo je poloprofík, ale na tom přece nezáleží a všichni to děláme pro radost)...takže není problém:-)
Jen se nezapomeňte registrovat na webu starparty http://vojtikuv.net/starparty/
Jen se nezapomeňte registrovat na webu starparty http://vojtikuv.net/starparty/
20” SW DOBSON GoTo, APM APO 152, Officina APO 130, TS APO 80, EQ8R, AZ-EQ6, AM5, Dobson SW 12", SW MAK 180, RASA 8, iOptron Pro AZ, 10" DK R. F. Royce; TeleVue EP; ASI: 294MC,462MC,662MC,2600MM,2600MCduo; Zeiss Bino; Quark Ha; ADC Gutekunst;
Šumava Star Party 2008
Tak tak, naopak spíš profíkům dáme zákaz, bojim se bojim, že by se třeba jenom z mojí orientace na jižní části jarní oblohy přímo zděsili ;D.
A s výlety přes den nejsou nejmenší problém, vlastně je Filipovka i bezva výchozí bod. Takže se jste oba srdečně zváni
. Jen prosim prosim když tak o zmíněnou registraci, abychom neztratili přehled...
A s výlety přes den nejsou nejmenší problém, vlastně je Filipovka i bezva výchozí bod. Takže se jste oba srdečně zváni
Šumava Star Party 2008
Oki lidičkové, tak já s přítelkyní bychom rádi dorazili. Zní to jako zajímavá akce a na Šumavě jsem ještě nebyl. Což je ostuda, která je hodna napravení Takže registruju dva lidi (já + 3p)a těším Snad nám bude počasí přát.
Nejspíš bychom ale dorazili až v pátek. Snad to nebude problém.
Nejspíš bychom ale dorazili až v pátek. Snad to nebude problém.
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/
http://astrofotky.cz/~Prazan/
Šumava Star Party 2008
Oki urcite se zaregistruji a kuji za pozvani:)..ted mi jenom jde ze mam jit v ten termin skolik tak si to musim presunout a doufam zeto pude...
Šumava Star Party 2008
Tak, ohlašuji spuštění trošku obsáhlejší verze info-webu a spolu s ní i vydání dvou novinek ohledně záloh za bydlení (které po nás chtějí) a uzávěrky přihlášek (kterou zase z důvodu placení záloh za bydlení chceme my
).
Adresa je pořád stejná, takže odpovídající záznam v "oblíbených" u vašeho prohlížeče upravovat nemusíte ;D.
http://vojtikuv.net/starparty/
dvader: Ten ČAŠ se tam úplně leskne ;D. Nejsem si jistej, jestli jsi to třeba náhodou nemyslel ze srandy, ale mně se to fakt líbí
.
Adresa je pořád stejná, takže odpovídající záznam v "oblíbených" u vašeho prohlížeče upravovat nemusíte ;D.
http://vojtikuv.net/starparty/
dvader: Ten ČAŠ se tam úplně leskne ;D. Nejsem si jistej, jestli jsi to třeba náhodou nemyslel ze srandy, ale mně se to fakt líbí
Šumava Star Party 2008
To Tharos: Bylo to tak půl na půl... ;D
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis