Anti-hurricane technologie?

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
dvader
Věk: 59

Příspěvek od dvader »

Ahoj všichni.
náhodou jsem narazil na tyto stránky a musím říct, že jsem vyvaloval oči... :o
http://www.ahtfund.org/sk/kategoria/index/
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis :D
dvader

Příspěvek od dvader »

Myslíte si, že to je reálný nápad a může to fungovat, nebo jde jen o dalšího blázna a průkopníka slepých uliček?
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis :D
MP

Příspěvek od MP »

Je to dobry zpusob, jak vypumpovat more a chrstnout ho na nejblizsi pobrezi, ke kteremu se hurikan priblizi. Vzhledem k prevladajicimu smeru pohybu hurikanu bych bral v uvahu 2 moznosti, co by to mohlo znamenat :
- pumpa na penize naivnich sponzoru
- nova teroristicka zbran hromadneho niceni
;D
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
ladis
Věk: 46

Příspěvek od ladis »

Dle meho nazoru se jedna o vysoce sofistikovanou metodu vysosavani penez od duverivcu...

V podstate kradez, ale na hi-tec urovni ;-)
Obrázek
Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
dvader

Příspěvek od dvader »

Já jsem si říkal, že to je zase nějaká ptákovina z východu... Ale nechtěl jsem to tak hned komentovat :D
FK

Příspěvek od FK »

Súhlas s MP a ladis. Problém je v tom, že energia hurikánu sa počíta na jednotky až stovky terawattov. Očakávaný výkon na zdvíhanie vody v ráde desiatok gigawattov je pre hurikán malou pridruženou výrobou. Jedinou nádejou ľudstva proti hurikánom je nájdenie ich slabého miesta a tam cielene zaútočiť tou relatívne malou energiou, ktorú vieme do hurikánu dopraviť.
Viac o pokusoch a nápadoch s ovplyvňovaním hurikánov na:
http://www.aoml.noaa.gov/hrd/tcfaq/tcfaqC.html
Odpovědět