Nováčci se představují
Nováčci se představují
Ahoj, tak po dlouhé době jsem tady.... stěhování, nové zaměstnání apod. No a tímto bych Vám chtěl představit (on sám ještě psát neumí ) nový přírůstek. Je mu 7 týdnů, jmenuje se Tadeášek a je to nádherné miminko. Nemůžu se už dočkat až ho začnu brát pod tmavou oblohu, doufám, že to ocení
.....

Dobson SW 254/1200 + setové okuláry
triedr 20x60
home made refraktor 60x600 (muzejní kus)
triedr 20x60
home made refraktor 60x600 (muzejní kus)
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Nováčci se představují
Gratulace největší, už jen díky tomu, že kvůli takovému přírůstku do rodiny, se počasí určitě nezkazí.... a ocení to, tím si buď jistý. Minimálně do doby, než si udělá řidičák. ;D
Nováčci se představují
Tak už jsem udělal první krok,koupil jsem si nějakou literaturu.A do čtrnácti dnů,bude dalkohled. 
http://knihy.abz.cz/prodej/nebesky-cest ... cni-oblohy

http://knihy.abz.cz/prodej/nebesky-cest ... cni-oblohy
Dobson 8" Sky-Watcher Flex Tube
Nováčci se představují
Tak,objednal jsem Sky-Watcher NWT 200/1200mm Dobson Flex Tube.
Bohužel jsem finančně omezen,chtěl jsem aspoň tu 254,ale co, myslim,že budu spokojen.
Bohužel jsem finančně omezen,chtěl jsem aspoň tu 254,ale co, myslim,že budu spokojen.

Nováčci se představují
Tak,objednal jsem Sky-Watcher NWT 200/1200mm Dobson Flex Tube.
Budes spokojen! Gratuluji, je to vykonny stroj.

Budes spokojen! Gratuluji, je to vykonny stroj.

Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
Nováčci se představují
OT (off-topic) příspěvek jsem vymazal. AF není chat!!
Moderátor
Moderátor
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

- Jupiter888
Nováčci se představují
Ahoj
zdravim všechny nadšence které baví tento skvělí koníček.
Jmenuji se Ondra je mi 24 let a jsem z Plzně. Bohužel jsem naprostý začátečník, ale i přes to mě astronomie fascinuje a čím dál více baví.
Proto bych rád tímto požádal někoho zkušeného aby mě do záčátku pomohl s výběem dalekohledu jeho obsluhou a seřízením...předem děkuji s pozdravem Ondra
zdravim všechny nadšence které baví tento skvělí koníček.
Jmenuji se Ondra je mi 24 let a jsem z Plzně. Bohužel jsem naprostý začátečník, ale i přes to mě astronomie fascinuje a čím dál více baví.
Proto bych rád tímto požádal někoho zkušeného aby mě do záčátku pomohl s výběem dalekohledu jeho obsluhou a seřízením...předem děkuji s pozdravem Ondra
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Nováčci se představují
Ahoj Ondro. Vítej na astrofóru. Nikdo tady nezareagoval, zřejmě proto, že jsi se nezeptal konkrétně. Předtím než tak učiníš, nejlépe v příslušném vlákně, tak ti doporučuji přečíst si toto jednoduché povídaní pro úplné začátečníky: . Pokud bys chtěl požádat o radu někoho z tvého okolí, máme tady takovou šikovnou mapu , tam si vyber a můžeš ho prostřednictvím soukromé zprávy oslovit. Přeji ti radost z poznávání krás hlubokého vesmíru.
Nováčci se představují
Ahojte,
jsem nováček.
Když jsem byl malý, tak jsem se skoro každý den díval triedrem přes okno :) na hvězdičky a pak jsem z toho nějak upustil (byli jiné zájmy "bunkry, holky atd").
Nyní mě to zase táhne tak se chystám kupovat Dobsona 200/1200, chtěl bych 254, ale nejsou finance >:( Byl jsem rozhodnutý pro refraktor, ale (asi) po 30-40 vláken jsem se rozhodl pro reflektor
Každopádně bych chtěl poděkovat všem kdo zde zdělují své znalosti a pomáhájí začátečníkům.
Snad se brzy rozhoupu a objednám si ho. Zatím mám triedr a těším se na lepší pohled...
Mějte se hezky a přeji krásnou oblohu.
jsem nováček.
Když jsem byl malý, tak jsem se skoro každý den díval triedrem přes okno :) na hvězdičky a pak jsem z toho nějak upustil (byli jiné zájmy "bunkry, holky atd").
Nyní mě to zase táhne tak se chystám kupovat Dobsona 200/1200, chtěl bych 254, ale nejsou finance >:( Byl jsem rozhodnutý pro refraktor, ale (asi) po 30-40 vláken jsem se rozhodl pro reflektor
Každopádně bych chtěl poděkovat všem kdo zde zdělují své znalosti a pomáhájí začátečníkům.
Snad se brzy rozhoupu a objednám si ho. Zatím mám triedr a těším se na lepší pohled...
Mějte se hezky a přeji krásnou oblohu.
Carl Zeiss Jena 10x50
Bresser Messier 90/900mm
Bresser Messier 90/900mm
Nováčci se představují
Evczen: Vítej na AF 
Vybral jsi dobře. Sice si myslím, že by se dalo počkat a došetřit na vytouženou 250tku. Cenový rozdíl není tak velký, ale i dvoustovka je už pěkny průměr a jednou si určitě koupíš třeba 300mm dobika. Přeju pěkné chvíle s dalekohledem i na AF.

Vybral jsi dobře. Sice si myslím, že by se dalo počkat a došetřit na vytouženou 250tku. Cenový rozdíl není tak velký, ale i dvoustovka je už pěkny průměr a jednou si určitě koupíš třeba 300mm dobika. Přeju pěkné chvíle s dalekohledem i na AF.
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654 refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
http://planety.g6.cz/
http://planety.g6.cz/
Nováčci se představují
Ahojte,
nedavno som dostala od kamosa fotku srdiecka (teda presnejsie hmloviny) a vidite, chytilo ma to tak, ze som tu
nedavno som dostala od kamosa fotku srdiecka (teda presnejsie hmloviny) a vidite, chytilo ma to tak, ze som tu

Nováčci se představují
Zdravim.Stal jsem se konečne majitelem Dobson SW 200/1200, Flex Tube.Zatim ho mám na balkoně,na který svítí slunce.Vadí mu slunce?Nebo ho mám uklízet domů?Díky za rady.
- Tomáš Grygarčík
- Věk: 36
- Kontaktovat uživatele:
Nováčci se představují
Pokud nesvítí přímo na zrcadlo, tak ne.
SW 200/1000, SW 200/800, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč
Nováčci se představují
Zdravím ... Tak ja som taktiež jeden z nováčikov a nie len na fore ale co sa týka astronomického pozorovania. Astronómia a vôbec vesmír ma už od malička zaujímal, najme v poslednom čase sa ním zaoberiam viac. Posledny pol rok som pozoroval s mojim ďalekohladíkom (10x32) najme Mesiac a hladal som aj nejaké tie hmlovinky, no neúspešne. Taktiež som jeden z tých čo si plánujú zakúpiť teleskop. Toto fórum sa mi celkom páčilo takže preto som tu a dokonca mi už aj stihlo pomôc s výberom môjho prvého teleskopu a prislušenstva. Takže dúfam, že mi to vínde a keď nadobúdnem aj ja nejaké tie schopnosti a skúsenosti, tak budem vedieť poradiť aj ja inym ... viem, že to už nesúvysí s predstavením sa, ale spýtam sa: ak tu je niekto kto ma TS planetary HR, prosim napiste mi správu. Ďakujem 

SW 200/1000 + NEQ-5, Trieder Bresser 10x50 + Canon EOS 1100D + foto-stativ Velbon EX-540
Nováčci se představují
Ahoj:) Jmenuji se Eliška (22) a jsem z České Lípy. Odjakživa nepohrdnu při jasné obloze pohlédnout vzhůru, pozorovat hvězdy a jen óchat a áchat. Jakmile v televizi běží něco o vesmíru, přepínám, natáčím, koukám.. Podívat se do vesmíru se mi asi (určitě) nesplní, ale na co nenarazím před týdnem? Stačí si koupit dalekohled a můžu pozorovat galaxie a mlhoviny? Takže jsem si začala pročítat s čím mohu začít a tak nějak jsem pochytila, že triedr 10x50 by mohl být dobrou volbou. No jo, ale jaký typ? "Hodně" lidí, si pochvaluje triedr z Lídlu za 600,- ale spíš bych si chtěla koupit něco kvalitnějšího do 2000,-. Mám možnost dostat se mimo městské osvětlení, jelikož máme mezi Lípou a Borem chalupu, takže se už nemůžu dočkat až sebou v létě švihnu na louce do trávy Jenže... Nevíte někdo, jak moc ovlivní pozorování oblohy to, že trpím astigmatismem? Případně vybrání správného triedru? Chci se zatím seznámit s oblohou. Jediný co jsem doted s určitostí poznala byl Velký vůz;D Už jsem si stáhla Stellarium (to je věcička!) a díky němu jsem už na obloze zpozorovala Saturn! Prostě jsem úplný nováček v tomhletom a vůbec jsem netušila jaký jsou možnosti..
Jinak tohle fórum je dar z nebes!
Elisa
Jinak tohle fórum je dar z nebes!

Elisa