Zajímavý efekt mi přinesla právě probíhající inverze. Obvykle perfektní signál z Bukovky (DVB-T) se zhoršil, čehož jsem se obával, naštěstí jen nepatrně. Naopak naladil jsem jindy nechytatelný bavorský Hoher Bögen (multiplex Bayerische Rundfunk), což při jeho 100 kW celkem i chápu i když je trochu mimo můj směr antény a v opačné polarizaci. Ten běží čistě. Co mně však přímo šokovalo je signál Vraního vrchu u Domažlic s 10 kW, který mi jen občas vypadne na chvilku obraz. Naopak na analog TV se výrazně zhoršil kanál 33 z Bukovky, asi jej ruší vzdálený vysílač, podobně dopadl Klínovec co normálně chytám ok, ten taky dost zrní. Český vysílače tam nejsou, takže asi něco z větší dálky. Každopádně zajímavý jev.. doporučuju ladit vzdálená rádia na FM nebo TV - docela jsem se pobavil.
Každopádně zlatý digitál - tam kde by analog asi jen zrnil, jede digitál čistě nebo vůbec - viz. Vraní vrch, dnes se na něj dá normálně koukat i když výpadky občas nastanou, ale na ty si stěžujou i přímo v Domažlicích. Naopak v podobném směru ležíí Prahu nechytím (kanál 25 mi ruší převaděč, ale 46 a 64 asi příliš mimo směr antény - mám Color90XL s 24dB zesilovačem).