TV pořad Detektor

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
petrE

TV pořad Detektor

Příspěvek od petrE »

Viděl jste někdo nový pořad Detektor na ČT1 ? Jsem v šoku, na co jdou peníze koncesionářů. Větší snůšku dezinformací, nepravd a nesmyslů jsem dlouho neiděl. Nebo že by Tunguzský meteorit skutečně přivedl k výbuchu nikola Tesla ? ::)
Meade LX200 8", Celestron 102/500, triedr 10x50, 2x oko
basshunter

TV pořad Detektor

Příspěvek od basshunter »

Tak tento pořad jsem neviděl, ale kdysi jsem četl v jednom záhadologickém časopise hypotézu o tom, jak Nikola Tesla chtěl dopravovat elektřinu vzchuchem na velké vzdálenosti pomocí nějakého svého vynálezu a skončilo to výbuchem nad Tunguzkou. Ale asi to byl spíše pád meteoritu....i když, co my víme... ::)
Bresser R70/700, Soligor 10X50
Martin Vyskočil
Věk: 44

TV pořad Detektor

Příspěvek od Martin Vyskočil »

Vcera jsem na to jen nechapave ziral. Ze by podobny porad bezel na TV Nova bych pochopil, ale na verejnopravni televizi? Vzdyt akorat matou lidi. Nejvetsi odbornici Pavek s nejakym zahadologem. At si podobne porady CT strci nekam...
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
Homer
Věk: 70

TV pořad Detektor

Příspěvek od Homer »

Na skutečnost, že Nikola Tesla byl nepochybně geniálním technikem a vizionářem, se snadno nabaluje kde co a kde kdo. Jako na každé tajemno, navíc, když tomu rozumí málokdo...Nestranně posouzeno, diskutující měli velkou pravdu v tom, že svět je ovládán nadnárodními ekonomikami, které dovolí jen to, co dovolí. Byla vytvořena totální závislost civilizace na ropě a el. energii. Nemusíme chodit daleko a všimněme si naší stále ještě státní energet.společnosti a její hru s cenami. To se to pak vytváří podíly na zisku :-).
To bylo v tomto pořadu podle mne to nejcennější - apel na to, jak je svět ovládán hrstkou mocných, nikoliv fabulace o možné sabotáži Teslova pokusu přenosu energie na dálku. Dost možná, že to mělo být tou pravou informací, kdo ví.....Homer
eastman

TV pořad Detektor

Příspěvek od eastman »

Pro ty, kdo by se na to chtěli podívat.
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10 ... lesku.html
Vzpomínám si, že o tom Philadelphském experimentu psali i v 21. století. Ale jsou to více či méně mlhavé informace. Ale takovýto formát pořadu, to tedy rozhodně ne. Nevěřícně jsem u toho kroutil hlavou. Však si to poslechněte sami ;)
Martin, eastman(at)centrum.cz, tel.:608515309
Medved

TV pořad Detektor

Příspěvek od Medved »

Homer napsal: Na skutečnost, že Nikola Tesla byl nepochybně geniálním technikem a vizionářem, se snadno nabaluje kde co a kde kdo. Jako na každé tajemno, navíc, když tomu rozumí málokdo...Nestranně posouzeno, diskutující měli velkou pravdu v tom, že svět je ovládán nadnárodními ekonomikami, které dovolí jen to, co dovolí. Byla vytvořena totální závislost civilizace na ropě a el. energii. Nemusíme chodit daleko a všimněme si naší stále ještě státní energet.společnosti a její hru s cenami. To se to pak vytváří podíly na zisku :-).
To bylo v tomto pořadu podle mne to nejcennější - apel na to, jak je svět ovládán hrstkou mocných, nikoliv fabulace o možné sabotáži Teslova pokusu přenosu energie na dálku. Dost možná, že to mělo být tou pravou informací, kdo ví.....Homer
Souhlas s Homerem, pořád jsem nevěděl, jak to uchopit a toto to vcelku vystihuje.
Toš tak na světě...
shimoda

TV pořad Detektor

Příspěvek od shimoda »

Ještě jsem ten pořad neviděl,ale N.Teslu považuju za jednoho z největších vynálezců.Četl jsem o něm knihu,bohužel jí nevlastním,ale při čtení se mi tajil dech.Většinu z jeho vynálezů si vzal do hrobu a ty co se nehodily tehdejší vládnoucí společnosti,mu prostě zničily.V knize jsou dokumentační fotky,jak mu US army ničí obří antény,které prý sloužily k přenosu el.energie na velké vzdálenosti.Rád bych tu knihu někde sehnal,je to už dávno co jsem jí měl půjčenou.
SCT Celestron C6S 150/1500 , montáž EQ-5 , Triedr Bresser 10X50
shimoda

TV pořad Detektor

Příspěvek od shimoda »

Tak jsem to zkouknul a nepřišlo mi to tak hrozný,až na projev moderátora,který to posouvá do roviny pořadu Věřte Nevěřte. ;D Jinak každá teorie okolo meteoritu na Sibiři,nebo ohledně N.Tesly,bude vždy pro někoho úsměvná,ale když je v našem světě pravda zastírána a manipulována,tak se není čemu divit.A o to si myslím těm mocným jde.
SCT Celestron C6S 150/1500 , montáž EQ-5 , Triedr Bresser 10X50
TomasN

TV pořad Detektor

Příspěvek od TomasN »

Musím přiznat, že jsem se na tento pořad docela těšil. Doufal jsem, že to bude něco jako Popularis.

Bohužel nebylo.

Nemám nic proti tomu, aby někdo předkládat svůj pohled na věc. Ale tvrdit bez mrknutí oka, že to tak je, a pouštět to ve veřejnoprávním médiu, to je na mě moc.

Chtěl jsem napsat do diskuse na webových stránkách ČT, ať si tento typ pořadu strčí někam, ale diskuse k němu tam není.

astrofoto.unas.cz

Na každou otázku existuje jednoduchá snadno pochopitelná nesprávná odpověď.
eastman

TV pořad Detektor

Příspěvek od eastman »

Můžeme tam jedině horlivě klikat na to hodnocení, že je ten pořad příšerný :)
Ať si předkládají ty teorie, jenže tam chybí vyváženost těch informací. Je to jako kdyby komunisti dělali dokument o špatnosti kapitalismu. Pokud se tam nevyjádří někdo, kdo prostě dané problematice rozumí a používá k tomu ověřené informace, tak ten pořad trochu postrádá smysl v objektivitě. O tom mocném lobby se to tam tak podružně vloudilo podle mě. Ale je to asi jediná světlá stránka toho pořadu.
Martin, eastman(at)centrum.cz, tel.:608515309
basshunter

TV pořad Detektor

Příspěvek od basshunter »

Já toho Teslu beru jen jako jednu z možností (tu méně pravděpodobnou) výbuchu nad Tunguzkou. Až budu mít čas na pořad se podívám.
Bresser R70/700, Soligor 10X50
cocky

TV pořad Detektor

Příspěvek od cocky »

U záhadologických hypotéz o určitých jevech je dobré se zamyslet vždy nad tím, jaká že energie je pro daný jev zapotřebí. Výbuch na Tungusce byl ekvivalentní výbuchu atomových pum. Takové množství energie měl N.Tesla těžko k dispozici začátkem století.
Bresser 10x50, Dobson 97/1000, GSO 200E, VMC110L
bzucino

TV pořad Detektor

Příspěvek od bzucino »

basshunter napsal: Já toho Teslu beru jen jako jednu z možností (tu méně pravděpodobnou) výbuchu nad Tunguzkou. Až budu mít čas na pořad se podívám.
Povedzme, ze v tom poradu to bolo este (na moj vkus) pomerne slusne prezentovane. Ano, bez konspiracnej teorie sa zaobist nemohli. Ale davali si pozor, aby hovorili: je mozne ze, asi, kdyby .... holt je to urcene inemu publiku ako sme my. Voci kniham o UFO atd. sa drzali este pri zemi.

Samozrejme, ludia rozumejuci fyzike vedia, ze je to velmi, velmi nepravdepodobne (Maxwell ma demona zabrateho, budeme hovorit o Teslovom?). Podstatne vedomosti, ktore mal Tesla, mame v sucasnej dobe aj my. Ale ludia nechcu rozumiet, ludia chcu citit -- a zahady a tajomno im pocity naplnuje.
Kami
Věk: 48

TV pořad Detektor

Příspěvek od Kami »

Byl jsem jedním z těch co se omylem nachomejtli k TV právě v tu dobu co se vysílal pořad Detektor. Normálně na TV nemám moc čas.
Některé pasáže byly dost přitažené za vlasy,ale některá fakta (dá-li se to tak říci) byly zajímavý. Možná bychom se jednou divili,co je všechno už vyrobený a vymyšlený.
S tím monopolem má Homer pravdu. Stačí vzít v úvahu třeba obnovitelné zdroje a jsme doma. ;)
SW102/500, SW ED100/900, R100/1500, R125/1583, N127/646, R140/1543, R150/1800, C150/2250, N152/1178, N170/1022, NCN310/1768/5970,... + další sklíčka do 0,75m.
Shqwert

TV pořad Detektor

Příspěvek od Shqwert »

Jen se divím, že toto vlákno nebylo zařazeno do astro humoru. I když lidé uvěří, že i špagety rostou na stromech, tak proč ne tomuto.
Jediné co mě mrzí, je, že rozvedli jen jedinou teorii a to bez jakéhokoliv hmatatelného důkazu. A ještě k té domělé paranoji, v tomto světě, kde převládá inovace, není místo pro zpátečnické politikaření.
Neuvěřím, dokud neuvidím...
Odpovědět