Ahoj,Rosťo.
Není to tak dlouho,co jsem psal Martinovi ohledně další akce,ale vypadá to,že je zaneprázdněn novou technikou,kterou u něj teď sleduji.
Jinak ,,posezení,, bylo takové při fotkách z notebooku a své zážitky a postřehy měl právě zase jen Martin a zbytek seděl s otevřenou pusou...
Jinak je tedy pomalu čas dát si opět něco na zahřátí.
Já kluky uvidím rád,jen to naplánovat.
Tom
To s tím zaneprázdněním novou technikou máš atalli pravdu. Zkouším, testuju, zkouším, vylepšuju atd. atd.
Co se týče srazu bych tu měl pár informací, které však nejsou ještě oficiální vyloženě se čeká na pozorovací podmínky. Takže si pomalu leštěte techniku a připravte se na menší sraz Olomouckých amatérských astronomů (astrofotografů), který bude probíhat na soukromé astronomické observatoři LaJ SAO v obci Grygov. Doufám, že pro někoho to nebude překážkou. Jedná se o soukromou amatérskou hvězdárnu s kopulí o průměru 3,5m mého bratrance též velkého a náruživého amatérského astronoma a začínajícího astrofotografa. K podívání by byla technika počínaje TALem o průměru 200mm, Dobsona 355mm a nebo můj Takahashi na montáži Losmandy G11. Tyto informace budou vesměs zveřejněny pár dní před srazem a informace by jste se dozvěděli buď tady na AF nebo byl rozeslal e-maily. Proč pár dní předem? No kvůli počasí. Sraz každopádně bude přicházet v úvahu přes víkend což se asi všem nejvíce hodí.
Pokud udělat sraz typu Olomouckého astrosvařáku pak není problém stačí se jen domluvit. Vzhledem však ke službám co se tak dívám do plánu služeb by mi sraz vyhovoval 18.-19.10. 2008 nebo 25.-26.10. 2008. Zda-li u Drápala no kdyby tam hosti toliko nehlučeli jako minule, že jsme doslova museli na sebe křičet bylo by to super. Takže jak .... ?
Bylo by dobré kdyby se tu ozval Luděk ze SAO Grygov ten má v obdobných akcích velké zkušenosti.
Jasnó obloho a malé seeing.
MartinV
Osobní stránky: http://dslr-astrophotography.cz/
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
Oba termíny, tedy 18-19 nebo 25-26 by mi taktéž vyhovovaly. Kdyby převážil názor, že hospoda je moc hlučná, tak bych mohl zajistit prostor u sebe v práci (je to v areálu VŠ kolejí). Na místě je kávovar/čajovar a snad bych mohl zajistiti kromě notebooku i dataprojektor, takže bychom se mohli lépe kochat Martinovými výtvory (a já už taky něco přidám, i když ke kochání to zatím není )
CG-5GT, SCT150/1500, ED80/600, QHY8, DSI II Pro, SPC900NC
Ahoj,ty dny res. termíny jsou pro mě dostupné z 99 procent.To zbylé jedno procento je jak se tam dostanu ,pustí mě rodiče a jak se dostanu domů.Další věc na kterou bych se chtěl zeptat je berete si dalekohledy nebo nějaké kukátka?Jinak se mějte zatím hezky a ahoj
Rosta.Telinger napsal: Ahoj,ty dny res. termíny jsou pro mě dostupné z 99 procent.To zbylé jedno procento je jak se tam dostanu ,pustí mě rodiče a jak se dostanu domů.Další věc na kterou bych se chtěl zeptat je berete si dalekohledy nebo nějaké kukátka?Jinak se mějte zatím hezky a ahoj
Pokud by jsi se dostal do Olomouce tak V nejhorším případě bych tě klidně a ochotně hodil (zavezl) domů.
V případě srazu typu Olomouckého astrosvařáku necháme naše inštrumenty doma v teple.
Takže fajn máme tu dva termíny prozatím tři zájemce (i se mnou) takřka nikomu zatím nic nevadí max. brání. Proberu to ještě s Luďkem a do konce tohoto týdne nejpozději v Ne zde podám zprávu.
MartinV
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
No,vidíte to počasí?
Inverse po celé republice... :-/
Na jasno by jsme tu zřejmě momentálně čekali dlouho,takže bych dal zatím přednost Kuřátku a posezení v klidu.Co vy na to?
Tom
Ahoj,tak se hlásím jak sem slíbil,takže to vypadá tak padesát na padesát bude to záležet na známkách a tom jestli mě tam taťka odveze a přiveze zpět.Jinak určitě dám ještě vědět zatím ahoj!
S místem můžeme počítat najisto, jediná nejistota je v dataprojektoru, ale to snad klapne taky. Kdyby ne, bude jen 22" monitor, ale to by nám v nejhorším stačilo taky.
Super Ondřeji.
Takže doufám, že se někdo nenazlobí bych tedy sdělil termín srazu na dne 25.10. 2008 (sobota) v 18:30hod
Ondřeje pouze požádám o sdělení místa kde se setkáme.
Pokud termín nebude vyhovovat a všichni se domluvíme není problém jej změnit.
S sebou si vemte potřebné materiály, které by jste chtěli ukázat. Pouze bych chtěl požádat aby někdo vzal notebook s Adobe PS CS3. Ten můj jej neutáhne. S sebou bych vzal Takahashi s EOSem 40Da a pokud by byla nějaká delší chodba na testy bych udělal ukázku zaostřování. V případě že by jste měli někdo nějaké návrhy sem s nimi. Jo a vemte si fotoaparáty pro dokumentování. Až bych rozchodil svůj web bych si to tam rád hodil.
MartinV
Martine, nevím jak ostatní, ale já bych zrovna tento den (25.10.) potřeboval začít později - alespoň v 18.00, ale raději 18.30. V krajním případě si to zařídím, ale je to pro mne komplikace. Chodbu dodám
kuratko napsal: Martine, nevím jak ostatní, ale já bych zrovna tento den (25.10.) potřeboval začít později - alespoň v 18.00, ale raději 18.30. V krajním případě si to zařídím, ale je to pro mne komplikace. Chodbu dodám :)
Čas jsem tedy posunul.
MartinV