14 zvetseni za cenu jednoho?

Okuláry, filtry, hledáčky a vše ostatní, co patří k pořádnému pozorování.
osvold

Příspěvek od osvold »

Mate nekdo predstavu, o co se jedna?
http://web.quick.cz/atc-astro/OKULARY/index.html
Psion
Věk: 62
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psion »

Nic složitého - 7 okulárů s Barlowem tudíž 14 zvětšení. Kvalita bude myslím diskutabilní - klasická pásová výroba. Výrobní cena takového okuláru se pohybuje v řádu dolarů. Já osobně bych raději volil jeden kvalitní Barlow a tři okuláry kolem 3000,- Kč/ks a bylo by to smysluplnější.
mamol

Příspěvek od mamol »

U pana Holubce v ATC jsem osobně nakupoval a neřekl bych, že by to byl člověk který by někomu podstrkoval nekvalitní šmejdy. V každém případě to omrknu, jakmile pojedu tím směrem a dám vědět...
osvold

Příspěvek od osvold »

to, ze je tam barlow jsem pochopil. Nicmene, i tak je to 7 okularu za udajne velice vyhodnou cenu (kterou pravda jeste nezname ;D) a to je zajimave, a to predevsim pr nekoho, jako jsem ja, ktery hleda zkusenosti a to, chce zjistit co od dalekohledu muze ocekavat s ruznymi okulary. Vzhledem k tomu, ze se jedna podle inzeratu o sklenenou optiku, s vice jak dvema cockami a antireflexni vrstvou, uplnej srot to asi nebude. Proto by mne zajimalo, jestli nekdo nema blizsi informace o kvalite.
Psion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psion »

Slovem diskutabilní jsem nemyslel šmejd, ale pokud někdo má pocit, že koupí za 800,- korun velmi kvalitní okulár, tak je to stejné, jako že koupí za 100 tisíc kvalitní nové a spolehlivé auto. Sám vlastním okulár SMA za cenu 1300,- a pohled přes něj není špatný, ale nemůže se rovnat okuláru za 4-6000,- Kč. Dnes je možné u nás koupit podobnou sadu s 5 okuláry a se 7 filtry v hliníkovém kufříku za necelé 4000,- Kč. Jako základ pro pozorování je to fajn, ale pokud někdo chce jít do vyšší kvality, pak se musí mrknout do jiné cenové skupiny.
Tomkk

Příspěvek od Tomkk »

Psion napsal: Slovem diskutabilní jsem nemyslel šmejd, ale pokud někdo má pocit, že koupí za 800,- korun velmi kvalitní okulár, tak je to stejné, jako že koupí za 100 tisíc kvalitní nové a spolehlivé auto. Sám vlastním okulár SMA za cenu 1300,- a pohled přes něj není špatný, ale nemůže se rovnat okuláru za 4-6000,- Kč. Dnes je možné u nás koupit podobnou sadu s 5 okuláry a se 7 filtry v hliníkovém kufříku za necelé 4000,- Kč. Jako základ pro pozorování je to fajn, ale pokud někdo chce jít do vyšší kvality, pak se musí mrknout do jiné cenové skupiny.
Můžeš upřesnit, o jaké sadě mluvíš?

Psion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psion »

Na www.celestron.cz jsem zahlédl VÁNOČNÍ AKCE - sada 5 okulárů, 2x Barlow a 7 ks filtr v hliníkovém kufříku za 3990,- Kč (původní cena 19 tisíc). To je myslím podstatně zajímavější nabídka než od ATC :hi:
osvold

Příspěvek od osvold »

No jo, jenze tohle platilo pouze do 23.12 :-/
No a co mi neni jasne, je, ze je tam psano, ze ty okulary jsou urceny ke konkretnim typum dalekohledu, mel jsem za to, ze okulary se prodavaji nejcasteji ve velikostech 1 1/4" a 2". Pro tyhle dalekohledy maji nejake specielni pouzdro, nebo tak neco, co znemoznuje jejich pouziti v jinych dalekohledech? To by totiz vysvetlovalo onu 80% slevu
Jura_S.

Příspěvek od Jura_S. »

Pokud si koupíš vybraný drahý dalekohled, tak máš možnost přikoupit si sadu okulárů se slevou.. To je jen takovej bonus. Myslím, že samostatně se koupit nedají. :-/
http://kukdotmy.wz.cz&&MEADE LX50 10"
Psion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psion »

Nejlepší je zvednout v pondělí telefon a zavolat do firmy SUPRA. Jinak okuláry jsou dnes standardem 1.25" a 2". Je úplně jedno k jakému dalekohledu jsou určeny, neboť není výrobce dalekohledů, který by si dovolil dělat okuláry např. 1.5", protože tím by znemožnil použítí jiných okulárů než svých.
Na zahraniních serverech se nabízela tato sada kolem 100 EUR, takže to nebyla akce jenom u nás.
osvold

Příspěvek od osvold »

Pokud si koupíš vybraný drahý dalekohled, tak máš možnost přikoupit si sadu okulárů se slevou
aaaa, tak a ted to chapu, ja to pochopil tak, ze je to sada okularu pouzitelna s jen temi uvedenymi dalekohledy a to mne zmatlo, tak to jo.
johnik

Příspěvek od johnik »

Tak jsem se ptal mailem p. Holubce (ATC) na tu sadu okulárů.Jediné co odepsal je že mám uvést poštovní adresu.To snad přece není normální.
Tady jsou jejich pravidla pro kumunikaci emailem.
http://web.quick.cz/atc-astro/Pravidla/index.html

Třikrát fuj. >:(
osvold

Příspěvek od osvold »

ja budu rypat ::)
pokud striktne coby firma vyzaduje tyto informace, tudiz, shromazduje osobni data, jestlipak s nimi naklada podle zakona 102? :nono:
johnik

Příspěvek od johnik »

No a jaká je cena?
P.D.

Příspěvek od P.D. »

Odpovídal jsem dnes ráno a odpověď mi ještě nedošla :banghead:
Odpovědět