Mám před sebou 2 různé redukce P-six /M42, a obávám se, že tam není místo pro žádnou lidovou tvořivost.
Schůdnější mě připadá použít mezikroužek P-six, na jehož druhém konci je dost masa na to, aby se tam řízl jakýkoliv závit ( X). Tam by bylo možno vyrobit mezikus závit X / T2 a použít originální kroužek T2/Nikon ( pokud by se nenašel někdo, kdo vyrobí přímo kus závitX/bajonet Nikon)
Sonnar a Nikon ???
Sonnar a Nikon ???
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Sonnar a Nikon ???
ceres napsal:
No, asi bolo, lenze stoji skoro tolko, co ten objektiv - 60 euro...
http://www.wiese-fototechnik.de/d/p6_z.htmTak se zeptej u Foto-Škoda, Pazdery, nebo na Paladixu každou chvíli někdo inzeruje různé redukce, počítám, že by se měla sehnat pod 1000 kč.
No, asi bolo, lenze stoji skoro tolko, co ten objektiv - 60 euro...
http://www.wiese-fototechnik.de/d/p6_z.htmTak se zeptej u Foto-Škoda, Pazdery, nebo na Paladixu každou chvíli někdo inzeruje různé redukce, počítám, že by se měla sehnat pod 1000 kč.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Sonnar a Nikon ???
MilAN napsal: Mám před sebou 2 různé redukce P-six /M42, a obávám se, že tam není místo pro žádnou lidovou tvořivost.
Schůdnější mě připadá použít mezikroužek P-six, na jehož druhém konci je dost masa na to, aby se tam řízl jakýkoliv závit ( X). Tam by bylo možno vyrobit mezikus závit X / T2 a použít originální kroužek T2/Nikon ( pokud by se nenašel někdo, kdo vyrobí přímo kus závitX/bajonet Nikon)A pokud se někdo na výrobu najde, tak bude dražší než jednoúčelová konkrétní redukce P-six/Nikon.
Schůdnější mě připadá použít mezikroužek P-six, na jehož druhém konci je dost masa na to, aby se tam řízl jakýkoliv závit ( X). Tam by bylo možno vyrobit mezikus závit X / T2 a použít originální kroužek T2/Nikon ( pokud by se nenašel někdo, kdo vyrobí přímo kus závitX/bajonet Nikon)A pokud se někdo na výrobu najde, tak bude dražší než jednoúčelová konkrétní redukce P-six/Nikon.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Sonnar a Nikon ???
vla napsal:
Tak se zeptej u Foto-Škoda, Pazdery, nebo na Paladixu každou chvíli někdo inzeruje různé redukce, počítám, že by se měla sehnat pod 1000 kč.
Foto-Skoda = 1.300 Kc = 1.700 Sk = 52 euro
Tak se zeptej u Foto-Škoda, Pazdery, nebo na Paladixu každou chvíli někdo inzeruje různé redukce, počítám, že by se měla sehnat pod 1000 kč.
Foto-Skoda = 1.300 Kc = 1.700 Sk = 52 euro
Vixen VC200L, EQ-6 Pro SynScan, Scopos ED 66/400, Celestron 102/500, Konus MC 90/1200, Sonnar 2,8/180, CCD astropix 1.4, Nikon D300, DMK 21AU04.AS, Creative NX Ultra, Watec 902H, ceres(slimak)astrofoto(bodka)sk
Sonnar a Nikon ???
Nazdar,
Pošlite mi prosí niekto foto redukcie P-six-M42, nech vidím ako presne vyzerá.
Dík
Pošlite mi prosí niekto foto redukcie P-six-M42, nech vidím ako presne vyzerá.
Dík
Nikon D80, Nikkor AF 50mm f/1,8, Sigma 100-300mm F/4 EX APO HSM, Triéder BPC 10x50
- Miloš Hroch
Sonnar a Nikon ???
Na snimkach vidno, ze v rohoch to uz trochu uteka a ani spot nie je najlepsi. Otazka je, ci to bolo robene tym starsim typom, ale tym novsim s MC vrstvami - v tom je dost rozdiel... A, samozrejme, zaostrenie, to by este mohlo trochu ten spot vylepsit. Ale objektiv je to v principe fajn, hlavne pri binovani na vacsie cipy (DSLR)...
Je to dělané tím starším typem ("zebra"). To že to v rozích utíká a ne zrovna málo je neoddiskutovatelný fakt a na barevné fotce je to vidět ještě více. Co se týká zaostření, je to ostřené pomocí hartmanovy masky a o moc lépe už to taky zaostřit nejde :-/, i když rezerva tam samozřejmě asi bude, protože jsou to moje úplně první vlastnoruční fotky (spíše testovací než k prezentaci). Co sem ale četl po netu a na různých fórech tak z těch starých objektivů je tento jeden z mála, který lze ještě s jakýms takýms výsledkem na astrofoto použít, nemluvě o těch novějších Sonnarech s antireflexními vrstvami (viz. fotky MP). Takže pro začátečníka to nevidím jako úplně ztracenou věc, ale záleží na tom za kolik to člověk kde pořídí. Já ho doma už měl, takže nebylo co řešit. Když bych ale pořizoval novou věc, pak bych raději o půl roku déle šetřil a koupil si třeba nějaký levnější ED refraktor, který už budu mít nastálo a bez trápení s výrobou různých redukcí.
Je to dělané tím starším typem ("zebra"). To že to v rozích utíká a ne zrovna málo je neoddiskutovatelný fakt a na barevné fotce je to vidět ještě více. Co se týká zaostření, je to ostřené pomocí hartmanovy masky a o moc lépe už to taky zaostřit nejde :-/, i když rezerva tam samozřejmě asi bude, protože jsou to moje úplně první vlastnoruční fotky (spíše testovací než k prezentaci). Co sem ale četl po netu a na různých fórech tak z těch starých objektivů je tento jeden z mála, který lze ještě s jakýms takýms výsledkem na astrofoto použít, nemluvě o těch novějších Sonnarech s antireflexními vrstvami (viz. fotky MP). Takže pro začátečníka to nevidím jako úplně ztracenou věc, ale záleží na tom za kolik to člověk kde pořídí. Já ho doma už měl, takže nebylo co řešit. Když bych ale pořizoval novou věc, pak bych raději o půl roku déle šetřil a koupil si třeba nějaký levnější ED refraktor, který už budu mít nastálo a bez trápení s výrobou různých redukcí.