Frýdek Místek a okolí
Frýdek Místek a okolí
Včera jsem měl turistický absťák a tak jsem po práci vyrazil na Smrk. Zaujalo mě tohle místo: 49°31'8.576"N 18°21'56.188"E
Má to ale 2 základní chyby: 1) je tam zákaz vjezdu motorových vozidel
2) je tam morová závora, která bývá dost často zavřená (včera nebyla).
Taková nevýhoda/výhoda je, že to je relativně malý plac uprostřed dost vysokých stromů - nefouká tam (snad), nerušilo by světlo z Ostravice, ale zase by si člověk musel vybírat objekty dost vysoko nad obzorem. (Ty klády, které jsou na letecké mapě tam teď nejsou, je tam prázdno). Nadmořská výška je lehce nad 800 m n. m.
Pokud by to mělo být dobré místo, tak by to možná chtělo zkusit získat povolení. Závora se "odemýká" půlkulatým klíčem na dost dlouhé stopce - ale než se tam s někým hádat ...
Má to ale 2 základní chyby: 1) je tam zákaz vjezdu motorových vozidel
2) je tam morová závora, která bývá dost často zavřená (včera nebyla).
Taková nevýhoda/výhoda je, že to je relativně malý plac uprostřed dost vysokých stromů - nefouká tam (snad), nerušilo by světlo z Ostravice, ale zase by si člověk musel vybírat objekty dost vysoko nad obzorem. (Ty klády, které jsou na letecké mapě tam teď nejsou, je tam prázdno). Nadmořská výška je lehce nad 800 m n. m.
Pokud by to mělo být dobré místo, tak by to možná chtělo zkusit získat povolení. Závora se "odemýká" půlkulatým klíčem na dost dlouhé stopce - ale než se tam s někým hádat ...
M:736 750 113
- milan kuhejda
Frýdek Místek a okolí
nazdar,co by na to řekla rada starších kdyby se další astrobirellpárty v Metylovicích konalo v pátek 22.7 v obvyklém čase a obvyklé a osvědčené sestavě?
- Oldřich Řeháček
Frýdek Místek a okolí
Skvělá zpráva. Už se těším !!
Olda z Opavy
Olda z Opavy
Frýdek Místek a okolí
Děkuji panu domácímu za skvělé pohoštění.I přesto že se nekoukalo tak se setkání povedlo
Triplet TS 115/800 a triedry různých značek a velikostí
- Oldřich Řeháček
Frýdek Místek a okolí
Taktéž se připojuji k poděkování. Bafan opět nezklamal. A ta účast....!!!!!!! Povedlo se to. Díky.
Frýdek Místek a okolí
Včera v pátek 22.7.11 proběhlo další astrosetkání astroamatérů z okolí Frýdku - Místku.Něco málo ze setkání je na http://www.milan1960astro.webgarden.cz/ ... osetkani-v
Milan
Milan

Frýdek Místek a okolí
Děkuji všem za příjemný večer a hlavně panu domácímu,že jsem se mohl přijet seznámit s dalšími zkušenými hvězdáři. ::)
I bez jasné oblohy to pro mne bylo fajn sloučení nadšenců z Minisetkání u Ostravy s Frýdkem Místkem a okolí.
I bez jasné oblohy to pro mne bylo fajn sloučení nadšenců z Minisetkání u Ostravy s Frýdkem Místkem a okolí.

- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Frýdek Místek a okolí
Setkani bylo fajn, jen perlicka - kdyz jsem prijel domu, koukam na oblohu a jasno, tak mi to nedalo, z dilny jsem vytahl dobsona a "v solo akci" jsem pozoroval neco malo na obloze.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
Frýdek Místek a okolí
Zdravím... Mohl bych se k Vám přidat na to pozorování? Jsem z Karviné a chci se začít tomu věnovat, ale potřebuji pár rad do začátku a popovidat jsi s lidma kteří se tomu venuji... popřípadne poradit va koupe dalekohledu apod...
- Okus alias Tomáš
Frýdek Místek a okolí
Zdravím Vás pánové, omlouvám se za OT, ale neplánujete někdo jet na HTT? Díky Tomáš
Celestron 70/400, Triedr 12x40 Tento, Fomei 12x32
Frýdek Místek a okolí
ja HTT zvazuji.
SW 254/1200 Dobson, NEQ6 Pro, okulary SP 25, 10, Hyperion 21, 13, 8, 5, komakorektor ATC CCF 5A , achromát 80/400, Canon 500D, ALCCD5(QHY5), UHC Lumicon
Frýdek Místek a okolí
Zdar... dneska je taky pěkne... mate v plánu dneska neco?
- milan kuhejda
Frýdek Místek a okolí
nazdar
další astrobirrelkavokofolopárty doufám tentokrát pod jasnou oblohou
by se mohla uskutečnit v pátek nebo sobotu t.j. 9-10.9 v obvyklém čase u mě v Metylkách.
Všichni učastníci budou pozitivně naladěni a obloženi několika zářičemi na vylepšení počasí/orgonity/
Budu se na vás těšit a možná se stane i zázrak.
Milan
další astrobirrelkavokofolopárty doufám tentokrát pod jasnou oblohou
by se mohla uskutečnit v pátek nebo sobotu t.j. 9-10.9 v obvyklém čase u mě v Metylkách.
Všichni učastníci budou pozitivně naladěni a obloženi několika zářičemi na vylepšení počasí/orgonity/

Budu se na vás těšit a možná se stane i zázrak.
Milan
Frýdek Místek a okolí
Zdarec. Bafane to na té fotce vypadá, jak blbě nasáčkované tlačenky.
Až jsem na ní dostal chuť.
Pokud se to bude konat v pátek, tak dohrkám.
Pro Tomáše: dneska ti pošlu meila, nebo možná maximálně zítra
Až jsem na ní dostal chuť.
Pokud se to bude konat v pátek, tak dohrkám.
Pro Tomáše: dneska ti pošlu meila, nebo možná maximálně zítra

Maksutov-cassegrain 152/1900, bino Bresser 16x50, 2x zahradní malotraktor, 1x štípač na dřevo, srovnávačka s protahem 400, spodní fréza, 1x tragáč, atd
- milan kuhejda
Frýdek Místek a okolí
nazdar,upřesňuji termín setkání na sobotu 10.9,čas jako obvykle kolem 17-18 hod.
v pátek nemůžu,jedu v sobotu skoro ráno na zboží a navíc bude v pátek hnusně >:(
čau Milan
p.s.budeme grilovat a papat krkovičku ;)a večer koukat,protože má být hezky
v pátek nemůžu,jedu v sobotu skoro ráno na zboží a navíc bude v pátek hnusně >:(
čau Milan
p.s.budeme grilovat a papat krkovičku ;)a večer koukat,protože má být hezky