Ahoj Všici! Kurňa Bob má dobrý bojler! Bobe, to by segra čuměla.
To musím taky vidět. Doufam, že nepřijedu zase s křížkem po funuse a nepřekvapím Bafana v pyžamu
Maksutov-cassegrain 152/1900, bino Bresser 16x50, 2x zahradní malotraktor, 1x štípač na dřevo, srovnávačka s protahem 400, spodní fréza, 1x tragáč, atd
Milí Astrobirelláci,mám až do konce týdne odpolední šichtu takže nevím jak na tom budu.Jestli bude taková jako dnešní ranní,tak budu rád když se svalím do postele.Jinak bych se objevil.Pokud se mi podaří sestavit kuker (budu mimo jiné hlídat šestiletého poděse),tak bych udělal pár fotek ať se zatím alespoň obrázky s vámi podělím o radost.A když už to Olda Orionid (málem jsem napsal Leonid) nakousl,tak pár údajů z interferogramu: pokovení Hilux,odrazivost 97% , 1/6,6 PV wave , rms 0,20 a strehl 0,983 ! Kluci a hlavně "měsíčňane" Tomáši,tohle když namíříme na Měsíc,tak tam snad uvidíme i zaparkovaná Apolla Snad nebudeme zklamáni.
Na tomto místě bych taky rád vyjádřil obrovský dík panu Reichmannovi,který udělal všechno možné i nemožné aby,jak napsal Tomáš,těžký porod dopadl dobře.I v dobách kdy jsem se pomaličku začal smiřovat s tím,že to asi nedopadne dobře,zůstával optimistou a věřil,že konec bude dobrý.A čas mu dal za pravdu.Ještě jednou díky.Bob
Zdravím všechny účastníky srazu, bohužel musím oznámit , že mi opět změnili směny >:( a v pátek mám noční. Velice mne to mrzí, ale snad se uvidíme příště. Hezky si to užijte. Oblohu plnou hvězd. Tomáš alias Okuš
Zdravím všechny vegetariány a narcisty, kteří se neobejdou bez čočky a vyleštěného zrcadla. Třicátésedmé astrosetkání Podbeskydských příznivců se bude tentokráte konat u Fidlera v Kunčičkách u Bašky a to v pátek 11.2.2011 ve večerních hodinách. Přijíždět můžete v průběhu celého dne. Kunčičky u Bašky 162
Ahojte lidi, jsem rád, že v okolí F-M je nějaká partička co se schází. Až si koupím dalekohled, tak bych se s Vámi rád sešel a pokoukal na nebe a získal nějaké drahocené informace :)
Nazdar kolegové. Saaakra, škoda, že mi to tentokrát nevyšlo. Registax mne zajímá a hlavně jsem byl zvědav na fidlerův Dobson 200/2000 !. No snad někdy příště.
hlavně jsem byl zvědav na fidlerův Dobson 200/2000 !.
...a ja jsem ho videl , nejenom jeho ! Lada mi ukazal cele svoje kralovstvi, venoval mi spousu casu; tim Mu jeste jednou dekuji !!!
ahoj,setkání se až na tradiční počasí mimořádně povedlo.Dík patří Fidlerovi za připravené lukulské hody,stoly se prolamovaly a zelňačka byla vynikající.Díky vám všem,jsem zase o něco chytřejší.
Minulý týden byl opravdu vydařený,2xsuper podmínky na focení a mezi tím astrobirrelpárty,obklopen stejně postiženými kamarády,co víc si člověk může přát?
Milan
Ahojte lidi, jsem rád, že v okolí F-M je nějaká partička co se schází. Až si koupím dalekohled, tak bych se s Vámi rád sešel a pokoukal na nebe a získal nějaké drahocené informaceSmileyAhoj, pridat se k nam muzes i bez dalekohledu, to neni nutna podminka pro vstup mezi nasi astroparticku FM a okoli
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.