Frýdek Místek a okolí
-
milan1960
Frýdek Místek a okolí
Ahoj Včera proběhlo v Metylovicích další setkání,které se od posledních výrazně lišilo a to tím ,že navzdory předpovědi bylo několik hodin jasno a přitom ještě hodinu před začátkem setkání pršelo.To bylo příčinou....Více a pár fotek ze setkání je na mých stránkách http://www.milan1960astro.webgarden.cz/ ... osetkani-v Milan 
Frýdek Místek a okolí
Setkání bylo vpravdě vydařené, všem díky. Bafanovi za excelentní hoštění a Bobovi za možnost pokoukání "zelenou" optikou. 
Murphyho zákon seeingu: Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
- biker.fm
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
Frýdek Místek a okolí
No jo, no. 6x prijedu na setkani, zatazeno. Ted jsem nebyl a je jasno, ja fakt nemam nic spolecneho s tim pocasim, ja za to fakt nemuzu ze bylo 6x po sobe zatazeno Priste urcite prijedu, tak si vsichni vemte dalekohledy, urcite je pouzijem pod oblohou...doufam...
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
- milan kuhejda
Frýdek Místek a okolí
nazdar
setkání se tentokrát opravdu povedlo,do 21 hod obloha fialový hnus a potom jsme nevěděli co dřív pozorovat a natáčet.
Chci poděkovat všem za účast a zvlášť Tomášovi za pomoc při natáčení a úpravě Saturna.
Ludvíkovi patří dík za plný kufr zelené optiky.
Kamarádi,těším se na příště,asi jsme prolomili smůlu a počasí nám už bude jenom ukazovat svou lepší a jasnou tvář.
ahoj Milan
setkání se tentokrát opravdu povedlo,do 21 hod obloha fialový hnus a potom jsme nevěděli co dřív pozorovat a natáčet.
Chci poděkovat všem za účast a zvlášť Tomášovi za pomoc při natáčení a úpravě Saturna.
Ludvíkovi patří dík za plný kufr zelené optiky.
Kamarádi,těším se na příště,asi jsme prolomili smůlu a počasí nám už bude jenom ukazovat svou lepší a jasnou tvář.
ahoj Milan
- biker.fm
- Kontaktovat uživatele:
Frýdek Místek a okolí
Uz se predbezne urcil termin dalsiho setkani ?
- milan kuhejda
Frýdek Místek a okolí
čau Stando,ještě zatím ne,ale tak nějak za 2-3 týdny,tak neváhej a už bal optiku,máme tentokrát zaslanou objednávku na počasí 
Milan
Milan
- biker.fm
- Kontaktovat uživatele:
Frýdek Místek a okolí
Ahoj Milane, tak fajn, tesim se na setkani bud 8.5. nebo 15.5. Pokud to bude az toho 15-teho, tak to budu mit narocnejsi, to se vracim domu z tydenni sluzebni cesty.
- milan kuhejda
Frýdek Místek a okolí
soudruzi,vážení hosté a drazí přátelé ;D ;D
a co si tak připomenout staré časy,uvážeme si svazácké šátky ;)zapějeme budovatelské písně a možná budeme pozorovat už 1.5
víš jak nám to bude na Milanových 1960 fotkách slušet?
ahoj Milan
a co si tak připomenout staré časy,uvážeme si svazácké šátky ;)zapějeme budovatelské písně a možná budeme pozorovat už 1.5
víš jak nám to bude na Milanových 1960 fotkách slušet?
ahoj Milan
Frýdek Místek a okolí
a dobsony do podpazi, kupredu leva, zpatky ni krok! 

Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
- biker.fm
- Kontaktovat uživatele:
Frýdek Místek a okolí
a dobsony do podpazi, kupredu leva, zpatky ni krok! :)Sakra, kde jsem tu uz slysel ? ;D
Frýdek Místek a okolí
Čest soudruzi >:(
Kona se teda XVIII sjezd toho 1.5.?
Kona se teda XVIII sjezd toho 1.5.?
Maksutov-cassegrain 152/1900, bino Bresser 16x50, 2x zahradní malotraktor, 1x štípač na dřevo, srovnávačka s protahem 400, spodní fréza, 1x tragáč, atd
- milan kuhejda
Frýdek Místek a okolí
čest
podle toho jak nám soudruzi zařídí počasí,jinak oslavíme až den vítěztví t.j.8.5,takže lampiony a mavátka ssebou ;D ;D
práci čest
podle toho jak nám soudruzi zařídí počasí,jinak oslavíme až den vítěztví t.j.8.5,takže lampiony a mavátka ssebou ;D ;D
práci čest
- biker.fm
- Kontaktovat uživatele:
Frýdek Místek a okolí
Cest praci,
takze XVIII sjezd UV AA (Ustredni Vybor Amaterskych Astronomu) bude rozhodnuty az ve ctvrtek vecer ?
Na vecne casy s ... a nikdy jinak
takze XVIII sjezd UV AA (Ustredni Vybor Amaterskych Astronomu) bude rozhodnuty az ve ctvrtek vecer ?
Na vecne casy s ... a nikdy jinak
Frýdek Místek a okolí
Ahoj kamarádi,
děkuji za skvělou společnost,vynikající pochutiny a taky díky za "zelené " poděkování.Bylo to skutečně vydařené setkání.Po 6ti neúspěších se počasí vydařilo.Snad jsme konečně protrhli smůlu.Sedmička je holt šťastné číslo.Zato mě se ta mrcha smůla drží jako klíště.V pátek jsem špatně došlápnul na poslední schod a výsledkem je noha zlomená v kotníku. :'( Nechodící sádra 8 týdnů,další 4 - 6 týdnů rehabilitace.Takže minimálně do konce července mám o pozorování vystaráno.Je to na posr...... Alespoň vám budu držet palce a´t se vydaří počasí a s napětím budu sledovat výsledky na AF.Bob.
děkuji za skvělou společnost,vynikající pochutiny a taky díky za "zelené " poděkování.Bylo to skutečně vydařené setkání.Po 6ti neúspěších se počasí vydařilo.Snad jsme konečně protrhli smůlu.Sedmička je holt šťastné číslo.Zato mě se ta mrcha smůla drží jako klíště.V pátek jsem špatně došlápnul na poslední schod a výsledkem je noha zlomená v kotníku. :'( Nechodící sádra 8 týdnů,další 4 - 6 týdnů rehabilitace.Takže minimálně do konce července mám o pozorování vystaráno.Je to na posr...... Alespoň vám budu držet palce a´t se vydaří počasí a s napětím budu sledovat výsledky na AF.Bob.
Orion Optics UK 500/2000
- biker.fm
- Kontaktovat uživatele:
Frýdek Místek a okolí
Tak jak jutro, idymy k bafanovi ci budemy doma cucet do bedny se svojimi chacharami i robou ? Vypada to, ze by moglo byt jutro v noci fajne i jasno.