Frýdek Místek a okolí

Pozvánky na star-party, zážitky, pozorování.
Odpovědět
tgfh

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od tgfh »

Chlapi, jsem taky z Frýdku-Místku, konkrétně z Lískovce. Kdo by byl ochotný mi nějakého Dobsona předvést? Ať vím, jak se s ním pracuje. Hodlám si jeden koupit, konkrétně 203/1200.

Díky ;)
DOBSON 150/1200 + BINO
milan kuhejda

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od milan kuhejda »

nazdar tgfh,není problém se někdy domluvit a přijel by jsi se podívat třeba ke mě do Metylovic,mám Dobsona 254/1200,když tak mi zavolej na 603 276 405 a někdy jak bude hezky třeba příští týden/teď o víkendu nemám čas/přijedeš a uvidíš a budeš valit oči jako já minulý rok ;D
ahoj Milan
tgfh

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od tgfh »

Super :)
V +/- pondělí se ozvu na mobil ;)
DOBSON 150/1200 + BINO
milan kuhejda

Frýdek Místek a okolí

moji milí kamarádi
po tel.domluvě s Milanem 1960/kterému tímto přeji vše nej a hodně jasných nocí/jsme rukou společnou a nerozdílnou ;)usoudili,že se nám všem určitě stýská po další společné propozorované a jasné noci.
Na vědomost se proto všem dává že další astrobirrel by se mohl uskutečnit 8.8.2008.To budu mít po dovolené/Thermalpark.sk/
Pokud by všichni rytíři souhlasili,tak prosím sem napište,aby se stihl připravit kulatý stůl a pozvat i Merlin/údajně zařídí jasnou oblohu/ ;D
díky a těším se na vás na všechny
Milan
aquarius

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od aquarius »

Kamarádi,
8.8. si na vás vzpomenu. Tou dobou budu šlapat do pedálů na Šumavě.
Murphyho zákon seeingu:     Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
shy

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od shy »

Ahoj,byl bych pro se s Vámi setkat.Po delší asi pětileté odmlce jsem oprášil sveho Dobsona.Pokud to v pátek platí dejte vědět.Díky.
shy
milan1960

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od milan1960 »

Ahoj :).Poslední upozornění :)ZÍTRA JE 9.ASTROSETKÁNÍ
Stačí když se slezem u Bafana kolem 19.30 za každého počasí.Pokud má někdo jiný návrh tak zavčasu sem sním.Milan :)
milan kuhejda

Frýdek Místek a okolí

ok,ale v případě deště musíme být potichu,protože do rodiny minulý čtvrtek přibyl malý pozorovatel hvězd/vnuk/

zapitý byl opravdu dostatečně že bude zdravý asi do sta let ;D :P
jinak se na vás samozřejmě těším a Birrel,kofolu a ostatní bude jako vždy hojně
Milan
milan1960

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od milan1960 »

POZOR ZMĚNA! ! ! ! Ze závažných důvodů je dnešní astrosetkání přesunuto na zítřek na  sobotu kolem 19.30.Milan :)
milan1960

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od milan1960 »

Ahoj.Deváté astrosetkání které se konalo dne 9.8.08 v Bašce u Frýdku-Místku proběhlo ne zcela podle našich představ.Matematický model sliboval,že bude jasno a tak jsme vyrazili.Po příjezdu na místo bylo ještě polojasno,ale krátce potom co jsme sestavili  techniku se zatáhlo a vypadalo to,že na dlouho.A tak se už nevyjasnilo ,když pominu nějakou občasnou  díru v mracích.Jelikož nebylo co dělat tak jsme začali zkoušet techniku na čem se dalo.Např.Focení vysílače na Lysé hoře ,která je vzdálená od místa kde jsme chtěli pozorovat asi 10 km.Výsledné foto nás docela překvapilo.Čas plynul –půlnoc odbila,Birell jsme vypili a mraků neubývalo a tak jsme deváté astrosetkání kolem půl jedné ráno ukončili. Astrosetkání se zúčastnili Aquarius z Ostravy,Bafan z Metylovic,Fidler z Bašky a milan1960 z Kopřivnice.
Nějaké foto z astrosetkání na mých stránkách.   http://www.milan1960astro.webgarden.cz/
Milan
:)
milan1960

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od milan1960 »

Ahoj  :).Z pověření pana domácího oznamuji ,že  10. astrosetkání se koná 5.9.08 u Bafana v Metylovicích .Začátek kolem 19.00 hod.Bylo by vhodné aby Ti co dojedou dali vědět zde na AF ať se Milan může na nás připravit.Milan :)
paulie

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od paulie »

Ahoj, někdy určitě dorazím, ale tenhle termín se mi nehodí. :(
biker.fm
Věk: 58
Kontaktovat uživatele:

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od biker.fm »

Tak to bude ma premiera na astrosetkani, uz se tesim.
Jak to znam a tusim, bude celou noc zatazeno, v lepsim pripade nebude aspon prset  :D
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.

APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
milan kuhejda

Frýdek Místek a okolí

zdravím vás,pátek je už skoro tady,třeba nakoupit různé suroviny na obvyklé dobroty a pořád nevím kolik nás vlastně bude.
Milan, Tomáš,Láďa,já a nově Standa a kdo další?
napište prosím ať je dostatek C2H5OH,černé vody atd ;D ;)
těším se na vás
Milan
milan1960

Frýdek Místek a okolí

Příspěvek od milan1960 »

Ahoj :).
Včerejší astrosetkání které se opět konalo v Metylovicích bylo pro jednoho z účastníků premiérové a to pro Standu,který má na AF nick „biker.fm“Počasí nám kupodivu vyšlo,ale k úplné naší spokojenosti nám vadil vítr,který nám kazil naší snahu o astrofoto.Na setkání nás dorazilo 5 účastníků-Aquarius z Ostravy,biker.fm z Frýdku-Místku,Fidler z Kunčiček u Bašky,Bafan jako pan domácí a milan1960 z KopřivniceAni tentokrát na setkání nechyběl Birell a Kofola.Tímto bych chtěl poděkovat Bafanovi a jeho paní za skvěle připravené zázemí.Milan
P.S.-několik foto ze setkání na mých stránkách.
Odpovědět