Okuláry Televue
- honzazator
Okuláry Televue
No, to by bylo fajn...Jen zda to bude bezpečné i u Powermate..?
ahoj, mam to odzkouseno s lumikonem a nedotyka se, rekl bych ze tam cca 1mm zbyva (od oka), nic mene 2'' UHC je pohodlnejsi, jen menis okulary.
Honza
ahoj, mam to odzkouseno s lumikonem a nedotyka se, rekl bych ze tam cca 1mm zbyva (od oka), nic mene 2'' UHC je pohodlnejsi, jen menis okulary.
Honza
CPC11", triedr Noname 20x50, triedr Fomei Compakt 8x25
Okuláry Televue
HonzaO.K. O 2'' UHC budu do budoucna uvažovat, ale až po Paracorru..Jinak bych ho nedal na 19 Pan.

Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Okuláry Televue
Pokud jsem pochopil, tak Powermate + Paracorr+ Ethos chceš použít ani na planety.To je skoro šílenost. Na planety, kde je potřebný maximální kontrast, vložíš do cesty tolik skla a tolik rozhraní vzduch/sklo
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Okuláry Televue
E-ee! Nepochopils.. 
/Buď jedno nebo druhé, dohromady ne/

/Buď jedno nebo druhé, dohromady ne/
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
- SIRIUS_758
Okuláry Televue
To PetrV :
Ta vinětace u TV Plösslů není závislá na ohnisku okuláru..nebo jen velmi minimálně se u silnějšího okuláru může zdát viditelnější. Výjimkou je Plössl 25mm, u kterého to vinětování v podstatě není vidět ani v reflektorech, či binohlavách jiných než TV.
Ta vinětace u TV Plösslů není závislá na ohnisku okuláru..nebo jen velmi minimálně se u silnějšího okuláru může zdát viditelnější. Výjimkou je Plössl 25mm, u kterého to vinětování v podstatě není vidět ani v reflektorech, či binohlavách jiných než TV.
Okuláry Televue
Děkuji za odpověď a ještě prosím o upřesnění - silnější = delší?
Okuláry Televue
silnější= více zvětšující = kratší F
- SIRIUS_758
Okuláry Televue
Jo,jo..už jsem to tady psal..Amíci jsou vždycky očekávanýma novinkama poprdění až euforičtí ;D ..pěkně si tam přitakávaj, notujou, egíčka hýčkaj.. 
Ethosy jsou určitě výborné okuláry, při tom obrovském poli - klobouk dolů.. Ale věřím Zdeňkovi Ř., že jejich ostrost a kontrast je o něco horší než u Pentaxů XW, či Panoptiků..

Ethosy jsou určitě výborné okuláry, při tom obrovském poli - klobouk dolů.. Ale věřím Zdeňkovi Ř., že jejich ostrost a kontrast je o něco horší než u Pentaxů XW, či Panoptiků..

Okuláry Televue
Asi pichnu do vosiho hnizda, ale budis:
Ethos opravdu nepatri co se ostrosti (ale bohuzel nejen ji: staci se kouknout na mech. konstrukci) mezi to nejlepsi. Na planety bych po Ethosu urcite nesahl. Jeho obrovska sila je prave v jeho zornem poli. Tam je nedostizny. Neni proste mozne navrhnout okular tak, aby mel dokonalou kresbu v celem zornem poli. Je to obdoba jako u fotoobjektivu. Tam rovnez je rovnez obetovana cast rozlisovaci schopnosti na ukor parametru v zornem poli.
Pokud zustaneme u Tv, tak na planety ma mnohem vhodnejsi okulary (pocinaje napr. jejich "obycejnym" Ploeslem). Ostrosti a kontrastem kresby je Ethos nekde mezi top okulary a stredni tridou.
Ethos opravdu nepatri co se ostrosti (ale bohuzel nejen ji: staci se kouknout na mech. konstrukci) mezi to nejlepsi. Na planety bych po Ethosu urcite nesahl. Jeho obrovska sila je prave v jeho zornem poli. Tam je nedostizny. Neni proste mozne navrhnout okular tak, aby mel dokonalou kresbu v celem zornem poli. Je to obdoba jako u fotoobjektivu. Tam rovnez je rovnez obetovana cast rozlisovaci schopnosti na ukor parametru v zornem poli.
Pokud zustaneme u Tv, tak na planety ma mnohem vhodnejsi okulary (pocinaje napr. jejich "obycejnym" Ploeslem). Ostrosti a kontrastem kresby je Ethos nekde mezi top okulary a stredni tridou.
Okuláry Televue
Nejspíš trochu provokuju a taky trochu je legrační, co s textem udělá překladač.. 
Nicméně si myslím, že není od věci se občas prohrabat linky z tohoto cloudynight fóra a přečíst si i nějaké názory místních..A mimochodem nejenom místních-amíků, píšou tam i z Evropy..
Že vědomě "vytahuju" názory na Ethosy je snad pochopitelné, když je mám. Toť vsjo.
P.S. Za cenu Powermate bych si mohl pořídit skoro Pentax XW řekněme 5 mm, ale prostě to neudělám. Oželím trochu kontrastu výměnou za široké zorné pole, které je při větším zvětšení pro Dobson montáž tak nějak víc potřeba. Jinak nebudu pozorovat ale pošťuchovat..

Nicméně si myslím, že není od věci se občas prohrabat linky z tohoto cloudynight fóra a přečíst si i nějaké názory místních..A mimochodem nejenom místních-amíků, píšou tam i z Evropy..

Že vědomě "vytahuju" názory na Ethosy je snad pochopitelné, když je mám. Toť vsjo.
P.S. Za cenu Powermate bych si mohl pořídit skoro Pentax XW řekněme 5 mm, ale prostě to neudělám. Oželím trochu kontrastu výměnou za široké zorné pole, které je při větším zvětšení pro Dobson montáž tak nějak víc potřeba. Jinak nebudu pozorovat ale pošťuchovat..

Okuláry Televue
Miloval jsem se 10XW ale 8E je mnohem lepší . .
pak jo...., to se dá pochopit
pak jo...., to se dá pochopit

- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Okuláry Televue
Stano, měj trochu rozum, když už chceš dát vědět o nějaké recenzi, tak to buď odkazuj, nebo sem dej aspoň citace v originálním znění, sice jsem se po ránu trochu nasmál, ale jinak to je jako celek chabé a informační hodnota blízká nule. Trochu jsem to promazal, nedalo se to koukat...
MMys
MMys
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Okuláry Televue
Bych sem dal odkaz, ale hrozně by to roztáhlo stránku..
/O.K. Kdo si chce počíst v konkurenčním fóru, tak si to cloudynights vygooglí/
P.S. Nevím proč jsem bit za zveřejnění jiných názorů a s tím klišé že informační hodnota nula mě akorát přivádíte k nepříčetnosti!
Místní moderátor s tím problém nemá, ale nevím proč, vy ano!?
::)
/O.K. Kdo si chce počíst v konkurenčním fóru, tak si to cloudynights vygooglí/
P.S. Nevím proč jsem bit za zveřejnění jiných názorů a s tím klišé že informační hodnota nula mě akorát přivádíte k nepříčetnosti!
::)
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Okuláry Televue
Ty jsi něco z toho automatického překladu pochopil ? Bylo to naprosto nečitelné. Teda, čitelné, ale spíš k smíchu, a ke skutečném významu v angličtině, jak to dotyčný myslel, bylo asi dost daleko...
Pokud chceš dát odkaz, aby neroztáhl stránku, tak to napíšeš ve tvaru
(url=http://ten.hrozně.dlouhý.odkaz] můj text co funguje na klik (/url]
s oběma hranatými závorkami pochopitelně...
pak to bude fungovat nějak takto:
Pentax 10XW vs. 10 Ethos
A kdo si to chce prohnat překladačem, pokud neumí anglicky, tak ať si to prožene, to už je jeho věc, ale kopírovat ty šílenosti sem do fora, no nezlob se na mě, ale to vypadá příšerně...
Až to přeložíš svými slovy, aby to mělo hlavu a patu a vyjadřovalo totéž, co na CN, tak ani neceknu...
Pokud chceš dát odkaz, aby neroztáhl stránku, tak to napíšeš ve tvaru
(url=http://ten.hrozně.dlouhý.odkaz] můj text co funguje na klik (/url]
s oběma hranatými závorkami pochopitelně...
pak to bude fungovat nějak takto:
Pentax 10XW vs. 10 Ethos
A kdo si to chce prohnat překladačem, pokud neumí anglicky, tak ať si to prožene, to už je jeho věc, ale kopírovat ty šílenosti sem do fora, no nezlob se na mě, ale to vypadá příšerně...
Až to přeložíš svými slovy, aby to mělo hlavu a patu a vyjadřovalo totéž, co na CN, tak ani neceknu...
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Okuláry Televue
Na americkém fóru se řešilo to, že jak utrpí obraz/kontrast v okulárech s více čočkama..A jak jsem to pochopil, tak není díky použitým kvalitním A.R. problém a to, že "tlusté sklo" je spíš strašák z předsudků..Dle místních to není oko schopno zaznamenat!!!
Jen bych chtěl dodat, že třeba Pentaxy vychvalované a nejspíš oprávněně na planety mají v optické soustavě 8 čoček.../Ethos má 9 čoček/
Ale kdo chce čučet do klíčové dírky nějakého krátkého plossla co má jen 4 čočky, tak jeho věc..
S E-8 pohled na ostrý Saturn plovoucí v tom prostoru obrovského zorného pole je prostě něco, co bych za pohled do "trubičky" nevyměnil za nic!!
>:(
Jen bych chtěl dodat, že třeba Pentaxy vychvalované a nejspíš oprávněně na planety mají v optické soustavě 8 čoček.../Ethos má 9 čoček/
Ale kdo chce čučet do klíčové dírky nějakého krátkého plossla co má jen 4 čočky, tak jeho věc..
S E-8 pohled na ostrý Saturn plovoucí v tom prostoru obrovského zorného pole je prostě něco, co bych za pohled do "trubičky" nevyměnil za nic!!
>:(