civilní profese
civilní profese
Programuji databázové aplikace [Microsoft Visual FoxPro + drobnosti v Microsoft Query, IBM AS/400 DB2 - SQL].
Mám základní až střední přehled v chemii [polymery], fyzice, astrofyzice, kosmologii, proto jsem zde k potkání spíš ve 'vedlejších' tématech.
Mám základní až střední přehled v chemii [polymery], fyzice, astrofyzice, kosmologii, proto jsem zde k potkání spíš ve 'vedlejších' tématech.
- milan kuhejda
civilní profese
od vojny až do září 1990 strojní zámečník Vítkovice
potom až do teď dřu na ŽL jako stolař
potom až do teď dřu na ŽL jako stolař
civilní profese
Ahoj všichni,
jak to tak sleduji,převaha stavařů,programátoři,sem tam hudebník...?
Kdysi v jedné ze svých knih napsal J.Grygar o nadprůměrném vztahu astromomů k hudbě,myšleno asi statisticky.
Pokud jde o mne,tak si dovolím posílit kategorii manuálně pracujících,momentálně mechanik na výzkumném pracovišti AV ,zajímavá a různorodá práce. Předtím fotograf na jiném místě AV,řidič ve velkoobchodě,zahradník,svářeč řetězů v pekelném provozu,no a na počátku SOU a nástavba SPš strojní...
jak to tak sleduji,převaha stavařů,programátoři,sem tam hudebník...?

Kdysi v jedné ze svých knih napsal J.Grygar o nadprůměrném vztahu astromomů k hudbě,myšleno asi statisticky.
Pokud jde o mne,tak si dovolím posílit kategorii manuálně pracujících,momentálně mechanik na výzkumném pracovišti AV ,zajímavá a různorodá práce. Předtím fotograf na jiném místě AV,řidič ve velkoobchodě,zahradník,svářeč řetězů v pekelném provozu,no a na počátku SOU a nástavba SPš strojní...
Bino: 10x50, N152/762
civilní profese
Středoškolský technik, strojař se zaměřením na zpracování dřeva, dlouho technolog, nyní technik ve státní správě. Před 38 lety jsem úspěšně ukončil pomaturitní studiu astronomie ve Valmezu.
Bylo radostí maturovat a skládat zkoušky u takových veličin jako : p.Hacar ( optika), p. Růžička ( raketová technika), p. Ondrlička (nebeská mechanika), p. Procházka ( sférická astronomie), p. Maleček ( přístroje a pozorovací metody)
Bylo radostí maturovat a skládat zkoušky u takových veličin jako : p.Hacar ( optika), p. Růžička ( raketová technika), p. Ondrlička (nebeská mechanika), p. Procházka ( sférická astronomie), p. Maleček ( přístroje a pozorovací metody)
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
civilní profese
Já mám vystudovanou elektroenergetiku. Živím se jako záchranář u HZS. Dříve učitel na SŠ a správce počítačové sítě.
SW newton 254/1200, EOS 300D, Philips SPC 900nc, Canon A590is, EQ2, malokuk SW 80/400 http://www.astroam.estranky.cz http://www.firesportcheb.estranky.cz
civilní profese
Vším, čím jsem byl, jsem byl nejdříve více, potom méně rád:-)
Výučním listem zedník, střední školou kameník, vysokou školou stavař-geodet, k tomu pomaturitní studium Valmez - abs.1985 ( taky vzpomínám na Malečka a další... ), po dvou letech znalecké školy soudní znalec pro oceňování nemovitostí a naposledy vloni dokončeno MBA. Co do profesí-projektant poz. staveb, technik a konzervátor v muzeu, učitel zedníků na učilišti, místostarosta, živnostník ve stavebnictví a projektování, ředitel jedné pražské státní instituce a teď opět živnostník v oblasti oceňování nemovitostí...Homer
Výučním listem zedník, střední školou kameník, vysokou školou stavař-geodet, k tomu pomaturitní studium Valmez - abs.1985 ( taky vzpomínám na Malečka a další... ), po dvou letech znalecké školy soudní znalec pro oceňování nemovitostí a naposledy vloni dokončeno MBA. Co do profesí-projektant poz. staveb, technik a konzervátor v muzeu, učitel zedníků na učilišti, místostarosta, živnostník ve stavebnictví a projektování, ředitel jedné pražské státní instituce a teď opět živnostník v oblasti oceňování nemovitostí...Homer
civilní profese
Homer napsal: Vším, čím jsem byl, jsem byl nejdříve více, potom méně rád:-)
Výučním listem zedník, střední školou kameník, vysokou školou stavař-geodet, k tomu pomaturitní studium Valmez - abs.1985 ( taky vzpomínám na Malečka a další... ), po dvou letech znalecké školy soudní znalec pro oceňování nemovitostí a naposledy vloni dokončeno MBA. Co do profesí-projektant poz. staveb, technik a konzervátor v muzeu, učitel zedníků na učilišti, místostarosta, živnostník ve stavebnictví a projektování, ředitel jedné pražské státní instituce a teď opět živnostník v oblasti oceňování nemovitostí...Homer Parada, teraz uz len zacas projektovat a stavat hvezdarne, takyto clovek all-in-one sa len tak nenajde...
Výučním listem zedník, střední školou kameník, vysokou školou stavař-geodet, k tomu pomaturitní studium Valmez - abs.1985 ( taky vzpomínám na Malečka a další... ), po dvou letech znalecké školy soudní znalec pro oceňování nemovitostí a naposledy vloni dokončeno MBA. Co do profesí-projektant poz. staveb, technik a konzervátor v muzeu, učitel zedníků na učilišti, místostarosta, živnostník ve stavebnictví a projektování, ředitel jedné pražské státní instituce a teď opět živnostník v oblasti oceňování nemovitostí...Homer Parada, teraz uz len zacas projektovat a stavat hvezdarne, takyto clovek all-in-one sa len tak nenajde...

Orion N200/900, NEQ6Pro, CG5Adv, CCD Astropix 1.4+, Astropix 4.0, Canon 5D a 600D, Ivan Majchrovič, ivan(bodka)bpu(slimak)chello(bodka)sk
civilní profese
To ivanmsk: jo, už jsem začal - právě stavím svoji hvězdárnu na novostavbě r.d. . Kopule je už na svém místě...Jinak nevím, zda je více profesí až taková výhoda, sice to dává docela dobrý přehled a univerzálnost, ale taky člověk není a nemůže být v něčem opravdu dobrý. Holt jako univerzální klíč. Hodí se na ledasco, ale jsou situace, že sáhnete po klíči speciálním .Homer
civilní profese
Ahoj
Jsem vyučen jako mechanik opravář strojů a zařízení a pracuji ve firmě pro kterou jsem se učil. Jsem dělník a řežu na pile ocel.
Jsem vyučen jako mechanik opravář strojů a zařízení a pracuji ve firmě pro kterou jsem se učil. Jsem dělník a řežu na pile ocel.
CPC 11", TS 20x80
civilní profese
Vyučen jako mechanik opravář pro stroje a zařízení. Po zákl. vojenské službě dvouletá nástavba + maturita provozní technika v Přerově ISŠT Technická. Nyní sloužím vlasti v Olomouci, Obvodním oddělení Policie ČR.
MartinV
MartinV
Osobní stránky: http://dslr-astrophotography.cz/
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
civilní profese
Vystudoval jsem humanitní gymnázium. Díky chybě v počítači jsem se nedostal na matematicko-fyzikální odnož Byl jsem tehdy pankáč (hlavně duší), takže mi to bylo trošku fuk. Potom následovalo dlouhé období temna, po němž se ze mně stal stavební inženýr v oboru konstrukce a dopr. stavby. Živí mě projekce mostů. Takže taky většinou sedím u počítače a kreslím, nebo něco počítám. Ve volných chvílích koukám na medard-online a těším se na čisté nebe 

Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/
http://astrofotky.cz/~Prazan/
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
civilní profese
Tak to asi budu originál... Jsem vyučen s maturitou v oboru Kuchař se zaměřením na organizaci společného stravování a ekonomiky. Nyní pracuji v jednom nejmenovaném 5* hotelu v Praze ve středomořské kuchyni. Na kosmonauta mě nechtěli vzít, tak jsem zůstal u jídla 

Lectorem iustus...
civilní profese
Zdravicko vsem 
Jsem tu na forku novy tak bych se take rad predstavil.
Mam SPŠ Stavebni (třebíč) obor TZB. Ted ale pracuju v geodezii jako krysa Microstation, AutoCAD atd. pačko

Jsem tu na forku novy tak bych se take rad predstavil.
Mam SPŠ Stavebni (třebíč) obor TZB. Ted ale pracuju v geodezii jako krysa Microstation, AutoCAD atd. pačko

Newton D=127mm F=1000mm okuláryOMNI f=32mm plossl, f=20, f=4, barlow x3
civilní profese
Ja som vyučený sústružník pracujem na klasike SUI 40.
Je tu ešte niekto z nášho fachu?
Je tu ešte niekto z nášho fachu?
Bresser 127/1200,Newt.200/850,Cass.150/920,Ref.ED 80 PRO ATA&& Canon EOS 300 D,Canon 3000,Canon EOS 400 D&& EQ-5
NiCram - Comp
NiCram - Comp
civilní profese
Tak jak vidno moc řidičů z povolání tu není.Takže já jezdím s modrýma nákladníma autama 3.5t 7.5t a 18t.(dnes podáte někdy i dodáme )