civilní profese

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
MIZ

civilní profese

Příspěvek od MIZ »

Programuji databázové aplikace [Microsoft Visual FoxPro + drobnosti v Microsoft Query, IBM AS/400 DB2 - SQL].
Mám základní až střední přehled v chemii [polymery], fyzice, astrofyzice, kosmologii, proto jsem zde k potkání spíš ve 'vedlejších' tématech.
Mé distribuované výpočty: BOINC, nonBOINC
milan kuhejda

civilní profese

Příspěvek od milan kuhejda »

od vojny až do září 1990 strojní zámečník Vítkovice
potom až do teď dřu na ŽL jako stolař
alkorius

civilní profese

Příspěvek od alkorius »

Ahoj všichni,
jak to tak sleduji,převaha stavařů,programátoři,sem tam hudebník...? :)
Kdysi v jedné ze svých knih napsal J.Grygar o nadprůměrném vztahu astromomů k hudbě,myšleno asi statisticky.
Pokud jde o mne,tak si dovolím posílit kategorii manuálně pracujících,momentálně mechanik na výzkumném pracovišti AV ,zajímavá a různorodá práce. Předtím fotograf na jiném místě AV,řidič ve velkoobchodě,zahradník,svářeč řetězů v pekelném provozu,no a na počátku SOU a nástavba SPš strojní...
Bino: 10x50, N152/762  
MilAN
Věk: 76

civilní profese

Příspěvek od MilAN »

Středoškolský technik, strojař se zaměřením na zpracování dřeva, dlouho technolog, nyní technik ve státní správě. Před 38 lety jsem  úspěšně ukončil pomaturitní studiu astronomie ve Valmezu.
Bylo radostí maturovat a skládat zkoušky u takových veličin jako :  p.Hacar ( optika), p. Růžička ( raketová technika), p. Ondrlička (nebeská mechanika), p. Procházka ( sférická astronomie), p. Maleček ( přístroje a pozorovací metody)
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
psmolly

civilní profese

Příspěvek od psmolly »

Já mám vystudovanou elektroenergetiku. Živím se jako záchranář u HZS. Dříve učitel na SŠ a správce počítačové sítě.
SW newton 254/1200, EOS 300D, Philips SPC 900nc, Canon A590is,  EQ2, malokuk SW 80/400     http://www.astroam.estranky.cz http://www.firesportcheb.estranky.cz
Homer
Věk: 70

civilní profese

Příspěvek od Homer »

Vším, čím jsem byl, jsem byl nejdříve více, potom méně rád:-)
Výučním listem zedník, střední školou kameník, vysokou školou stavař-geodet, k tomu pomaturitní studium Valmez - abs.1985 ( taky vzpomínám na Malečka a další... ), po dvou letech znalecké školy soudní znalec pro oceňování nemovitostí a naposledy vloni dokončeno MBA. Co do profesí-projektant poz. staveb, technik a konzervátor v muzeu, učitel zedníků na učilišti, místostarosta, živnostník ve stavebnictví a projektování, ředitel jedné pražské státní instituce a teď opět živnostník v oblasti oceňování nemovitostí...Homer
ivanmsk

civilní profese

Příspěvek od ivanmsk »

Homer napsal: Vším, čím jsem byl, jsem byl nejdříve více, potom méně rád:-)
Výučním listem zedník, střední školou kameník, vysokou školou stavař-geodet, k tomu pomaturitní studium Valmez - abs.1985 ( taky vzpomínám na Malečka a další... ), po dvou letech znalecké školy soudní znalec pro oceňování nemovitostí a naposledy vloni dokončeno MBA. Co do profesí-projektant poz. staveb, technik a konzervátor v muzeu, učitel zedníků na učilišti, místostarosta, živnostník ve stavebnictví a projektování, ředitel jedné pražské státní  instituce a teď opět živnostník v oblasti oceňování nemovitostí...Homer Parada, teraz uz len zacas projektovat a stavat hvezdarne, takyto clovek all-in-one sa len tak nenajde... :-)
Orion N200/900, NEQ6Pro, CG5Adv, CCD Astropix 1.4+, Astropix 4.0, Canon 5D a 600D,  Ivan Majchrovič, ivan(bodka)bpu(slimak)chello(bodka)sk
Homer
Věk: 70

civilní profese

Příspěvek od Homer »

To ivanmsk: jo, už jsem začal - právě stavím svoji hvězdárnu na novostavbě r.d. . Kopule je už na svém místě...Jinak nevím, zda je více profesí až taková výhoda, sice to dává docela dobrý přehled a univerzálnost, ale taky člověk není a nemůže být v něčem opravdu dobrý. Holt jako univerzální klíč. Hodí se na ledasco, ale jsou situace, že sáhnete po klíči speciálním .Homer
od10k5
Věk: 52

civilní profese

Příspěvek od od10k5 »

Ahoj

Jsem vyučen jako mechanik opravář strojů a zařízení a pracuji ve firmě pro kterou jsem se učil. Jsem dělník a řežu na pile ocel.
CPC 11", TS 20x80
MartinV.

civilní profese

Příspěvek od MartinV. »

Vyučen jako mechanik opravář pro stroje a zařízení. Po zákl. vojenské službě dvouletá nástavba + maturita provozní technika v Přerově ISŠT Technická. Nyní sloužím vlasti v Olomouci, Obvodním oddělení Policie ČR.

MartinV
Osobní stránky: http://dslr-astrophotography.cz/
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
Prazan
Věk: 49

civilní profese

Příspěvek od Prazan »

Vystudoval jsem humanitní gymnázium. Díky chybě v počítači jsem se nedostal na matematicko-fyzikální odnož Byl jsem tehdy pankáč (hlavně duší), takže mi to bylo trošku fuk. Potom následovalo dlouhé období temna, po němž se ze mně stal stavební inženýr v oboru konstrukce a dopr. stavby. Živí mě projekce mostů. Takže taky většinou sedím u počítače a kreslím, nebo něco počítám. Ve volných chvílích koukám na medard-online a těším se na čisté nebe :-)
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/
Cztwerec
Kontaktovat uživatele:

civilní profese

Příspěvek od Cztwerec »

Tak to asi budu originál... Jsem vyučen s maturitou v oboru Kuchař se zaměřením na organizaci společného stravování a ekonomiky. Nyní pracuji v jednom nejmenovaném 5* hotelu v Praze ve středomořské kuchyni. Na kosmonauta mě nechtěli vzít, tak jsem zůstal u jídla ;)

Lectorem iustus...
Amras

civilní profese

Příspěvek od Amras »

Zdravicko vsem :)

Jsem tu na forku novy tak bych se take rad predstavil.
Mam SPŠ Stavebni (třebíč) obor TZB. Ted ale pracuju v geodezii jako krysa Microstation, AutoCAD atd. pačko :P
Newton D=127mm F=1000mm okuláryOMNI f=32mm plossl, f=20, f=4, barlow x3
nicram1

civilní profese

Příspěvek od nicram1 »

Ja som vyučený sústružník pracujem na klasike SUI 40.
Je tu ešte niekto z nášho fachu?
Bresser 127/1200,Newt.200/850,Cass.150/920,Ref.ED 80 PRO ATA&& Canon EOS 300 D,Canon 3000,Canon EOS 400 D&& EQ-5

NiCram - Comp
Petr_C

civilní profese

Příspěvek od Petr_C »

Tak jak vidno moc řidičů z povolání tu není.Takže já jezdím s modrýma nákladníma autama 3.5t 7.5t a 18t.(dnes podáte někdy i dodáme )
Odpovědět