Právě taková cena je dostatečným varováním pro to, abychom věc nekupovali (pokud srovnáváme s běžnou cenou výrobce). Tyto věci jsou již dávno mimo záruku a prodejce se chce zboží zbavit za každou cenu. Jako příklad uvedu malé přenosné počítače, které stály u nás kolem 11000,- a z USA vycházely na 3500,-. Mnoho lidí mělo problémy s elektronikou a některým zbyly oči pro pláč - ono i 3500 jsou peníze a rozbitá věc rychle smaže radost z ušetřených peněz. Druhá, často opomíjená věc je, že přístroje dělané pro USA mají napájení 120V/60Hz a často nesplňují elektro normy běžné v Evropě (hlavně věci vyráběné pro Asii). Setkal jsem se s tím, že data v přístrojích nešla updatovat a byla použitelná jen pro malý okruh zemí, takže si dovedu dobře představit dalekohled vyrobený levně na zakázku pro určitou firmu, který umožnuje nastavení pozorovacího místa jen na území USA - již jsem něco podobného viděl u jiných přístrojů.
Nechci nikoho strašit, ale nemůžete si myslet, že objevem eBay se objevila "Amerika" a naši prodejci jsou tak hloupí, že nakupují dvakrát dráž u výrobce. Vše má svou cenu z nějakého důvodu - to je moje zkušenost z 8 letého obchodování s celým světem. :hi: