EXPRESNÍ DOTAZ
EXPRESNÍ DOTAZ
Též jsem od Megafoto odebral akumulátor Canon NB-2LH
Ansmann a spoušť Canon 60E3, kterou nedodali v termínu 7 dnů a dostal jsem slevu 5%. Jedná se o seriozní firmu, která v rámci stanovených podmínek zasílá též do Česka, Slovenska a Polska.
Habl
Ansmann a spoušť Canon 60E3, kterou nedodali v termínu 7 dnů a dostal jsem slevu 5%. Jedná se o seriozní firmu, která v rámci stanovených podmínek zasílá též do Česka, Slovenska a Polska.
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
EXPRESNÍ DOTAZ
Pro Canon existuje celoevropská záruka, je tedy v podstatě jedno, kde bude koupen a reklamován.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
-
milan1960
EXPRESNÍ DOTAZ
Děkuji všem za rychlé odpovědi.Přístroj už je na cestě a zítra bych ho měl už mít. Milan
EXPRESNÍ DOTAZ
Ahoj, pokud jde o Canon EOS 400D-doporučuju kontaktovat Kamiho-zde na foru-má ho i s příslušenstvím-určitě poradí.
Pokud by jsi chtěl vidět fotky z tohoto aparátu jsou na mé www stránce pod galerií,-adresa je www. astronom.webgarden.cz-fotili jsme to přes dalekohled Schmidt-Newton firmy MEADE.
Co jsem měl možnost tento fotoaparát vyzkoušet je to perfektní přístroj-a astrofoto je bez problémů.
Hodně zdaru při koupi.
Pokud by jsi chtěl vidět fotky z tohoto aparátu jsou na mé www stránce pod galerií,-adresa je www. astronom.webgarden.cz-fotili jsme to přes dalekohled Schmidt-Newton firmy MEADE.
Co jsem měl možnost tento fotoaparát vyzkoušet je to perfektní přístroj-a astrofoto je bez problémů.
Hodně zdaru při koupi.
-
milan1960
EXPRESNÍ DOTAZ
Ahoj pepane.Dík za tip.Rady budu určitě potřebovat na astrofoto je důležité vědět jak na to.Na ostatní (foto rodiny apod.) si většinou stačí dát automatiku. Měj se Milan
EXPRESNÍ DOTAZ
Před nedávnem dával MMys na forum surový snímek M31 s krátkým popisem rychlé a jednoduché úpravy. Ani po dvou hodinách se mi to nepodařilo najít. Nevíte někdo ve které sekci to bylo ?
Díky - fidler -
Díky - fidler -
EXPRESNÍ DOTAZ
Nemyslíš náhodou toto? Není to sice M31, ale mohlo by to být to, co hledáš.
e-mail: vokope(at)cmail.cz
EXPRESNÍ DOTAZ
Není to ono , ale přesto dík. Taky je to užitečné.
Byla to M 31 a popisoval tam jednoduchou úpravu, která je otázkou deseti vteřin (pro něj).
Čau fidler .
Byla to M 31 a popisoval tam jednoduchou úpravu, která je otázkou deseti vteřin (pro něj).
Čau fidler .
EXPRESNÍ DOTAZ
myslis asi tohle:
http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... tart=90#90
je to pata zprava na strance
d.
http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... tart=90#90
je to pata zprava na strance
d.
NWT SW Quattro-250P, LUNT LS60TC 1200 H-Alfa
SW CQ350-PRO
ZWO ASI 174 MM
SW CQ350-PRO
ZWO ASI 174 MM
EXPRESNÍ DOTAZ
Zajímalo by mě, jak vznikly kulové hvězdokupy. Prošel jsem všechny knihy, co mám, ale o vzniku tam nic není.
fidler
fidler
EXPRESNÍ DOTAZ
Četl jsem kdysi dávno v publikaci Záludné otázky astronomie že kulové hvězdokupy jsou staré (neberte to doslova) organizace hvězd. hvězdy se organizovaly do kulových hvězdokup ještě před vznikem galaxií. A v seriálu Zlaté století astronomie jsem viděl něco ve smyslu že kulové hvězdokupy jsou jakási kostra dnešních galaxií. Alespoň u Mléčné dráhy to tak funguje. Omlouvám se všem odbornkům za moje nepřesnosti ve výkladu Takto si vznik kulovek představuju já. 
EXPRESNÍ DOTAZ
Vznik kulovych hvezdokup neni jeste prilis vyjasnena zalezitost. Moc do hloubky v tehle zalezitosti nevidim, takze tady radeji nebudu sirit svoje pochybne domnenky, ale na webu (anglicky) se o tom da najit spousta zajimavych informaci. Staci zadat do googlu globular clusters formation.
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy