Rozhodl jsem se, že s koupí DSLR nebudu čekat do října jak jsem původně plánoval, ale objednám ji už příští týden. Hlavním důvodem je dostatek času kterého potom během semestru nebude tolik. Ale teď k věci....
Volba se mi zdá celkem jasná, Canon EOS 350D se základním setovým objektivem. Fotoaparát je dodávaný s 1Gb CF za 16 490 s DPH u Megapixelu (http://www.megapixel.cz/canon-eos-350d-18-55-mm-pouzdro).
Rád bych se zeptal, jestli je tento dodavatel spolehlivý a cenově nejpříznivější. Pokud by jste měli nyní investovat do nové DSLR v ceně do 20 000 s DPH jaká by to byla? Padla by volba na tento typ, který zde používá většina uživatelů? EOS 400D vycházi na 20 000, ale bez objektivu, což je za mojí finanční mezí. Pokud si dobře vzpomínám, někdo zde psal, že rozdíl je minimální. Nemohu si finančně dovolit koupit zbytek vybavení najednou a doufám, že koupě lepšího foťáku bude ten správný "druhý" krok (původně Canon A80 + Praktika). Rád bych později k Dobsonovi kterého mám na pozorování dokoupil ještě montáž s nějakým mobilnějším EDčkem. To vše ale bude záležet na dalších brigádách, momentalně jsem omezen výše zmíněnou částkou
Děkuji za připomínky