DeepSkyStacker
DeepSkyStacker
V PS lze udělat dávku - nahraješ akci a spustíš ji kako dávku. Totéž lze udělat i v Irfanu
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
DeepSkyStacker
:-/ tak to jsem tele. Vždy otevřu RAW, nakočí mi okno PS pro jejich úpravu, zvolím uložit obraz a nazdar bazar. Pak musím otevřít další a postup pořád dokola. Variantu kam bych mohl RAW-y nasypat jsem nenašel. Jde to ještě tak že je otevřu všechny naráz, a postupně jen odklikávám "uložit obraz - ok" pak se samo PS otevře znovu s dalším souborem. Mám jen strach co to udělá s PC když takto otevřu například 200 RAW souborů. Asi se mu to líbit nebude.
http://planetaryphoto.cz/ , EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo
DeepSkyStacker
Ne, Nahraješ jednu fotku jako akci ( uděláš s ní všechno, co budeš dělat s ostatními) a pak Soubor >Automaticky>Dávka a vybereš akci a zdroj a cíl. Předem si tedy připravíš 2 soubory :zdrojový s RAWy a prázdný cílový.
lepší rada žádná než špatná
DeepSkyStacker
pro nas americany/anglicany to je File->Automate->Batch... tam se pak v Play, Set vybira akce...
jenze pokud jde jen o to soubor otevrit a ulozit jako jiny, tak je jednodussi udelat rovnou File->Scripts->Image Processor, kde v bode 1 vyberes soubory vstupni, v bode 2 vystup (adresar), v bode 3 typ souboru (JPEG apod.) a das Run.
jenze pokud jde jen o to soubor otevrit a ulozit jako jiny, tak je jednodussi udelat rovnou File->Scripts->Image Processor, kde v bode 1 vyberes soubory vstupni, v bode 2 vystup (adresar), v bode 3 typ souboru (JPEG apod.) a das Run.
DeepSkyStacker
ako mam nasledne otvorit 80mb subor? mam 1gb ram, ale fotosop mi pise, ze low memory..
raz sa mi stalo, ze mi DSS vyplul len 3mb subor - to iste - low memory
v com mam normalne zlozit 30 fotografii hviezd, ked kazdy program ma nejaky problem?
raz sa mi stalo, ze mi DSS vyplul len 3mb subor - to iste - low memory
v com mam normalne zlozit 30 fotografii hviezd, ked kazdy program ma nejaky problem?
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
DeepSkyStacker
Nejlépe v normálním počítači který je k tomu určen, tedy minimálně Core2 Duo a 4GB RAM.
Nejlépe v normálním počítači který je k tomu určen, tedy minimálně Core2 Duo a 4GB RAM.
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
DeepSkyStacker
Pepo, tím to nebude. Mě to jde otevřít i na vykopávce (tedy otevřít, ne že by se s tím dalo rozumně pracovat, to je věc jiná a v zásadě máš s uvedenou konfigurací pravdu, pokud to nemá být o nervy).
Ale u něj bude nějaký jiný zádrhel... Nejde mu otevřít výsledná 32 ani 16-bitový TIFF. A na to musí 1GB RAM v pohodě stačit.
Ale u něj bude nějaký jiný zádrhel... Nejde mu otevřít výsledná 32 ani 16-bitový TIFF. A na to musí 1GB RAM v pohodě stačit.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
DeepSkyStacker
Ahoj kluci, prosím o radu s DSS - zkloušel jsem po delší době fotit zrcadlovkou (na astrofoto zřejmě už opravdu naposledy, ale to sem nepatří), pořídil jsem asi 30 dobrých expozic. DSS mi ale snímky průměruje tak, že z méně a středně jasných hvězd nejsou kolečka ale kroužky. Mám pocit že už se to tady někdy řešilo, ale nemůžu to najít. Nikdy předtím se mi tenhle problém s DSS neobjevil.
VYŘEŠENO
VYŘEŠENO
Astrograf 300/f3 - f4,5, SW Esprit ED 100 F5,5 reduced to F4, Moravian G2-8300, Dobson 250/1400, TV Nagler 7mm a Panoptic 24mm, BDP Hyperion 17mm, BDP Scopos 35mm, WO 7x50
Montáž G53F a HEQ5, Lacerta Mgen2 guider
Montáž G53F a HEQ5, Lacerta Mgen2 guider
DeepSkyStacker
Zdravím,
chtěl bych se zeptat,fotil jsem mléčnou dráhu,pořízeno 50 snímků a 10 dark frame. Vše bylo foceno ze stativu s 20s expozicí f 5,0 a ISO 1600,objektiv 18-55mm is ,následně vše složeno v DSS. No a tady je ten problém. Po složení snímku mám střed snímku zarovnaný krásně na hvězdy (jsou bodové),ale u kraje snímku jsou hvězdy mázlé. Kontroloval jsem všechny snímky co jsem pořídil a vše je na nich ok,nikde nic mázlého i v krajích OK. Můžete prosím poradit?
chtěl bych se zeptat,fotil jsem mléčnou dráhu,pořízeno 50 snímků a 10 dark frame. Vše bylo foceno ze stativu s 20s expozicí f 5,0 a ISO 1600,objektiv 18-55mm is ,následně vše složeno v DSS. No a tady je ten problém. Po složení snímku mám střed snímku zarovnaný krásně na hvězdy (jsou bodové),ale u kraje snímku jsou hvězdy mázlé. Kontroloval jsem všechny snímky co jsem pořídil a vše je na nich ok,nikde nic mázlého i v krajích OK. Můžete prosím poradit?
DeepSkyStacker
Nastavit bilineární skládání a snížit počet hvězd.
Web: http://www.space-walk.info
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
DeepSkyStacker
Nastavit bilineární skládání a snížit počet hvězd.Tak jsem vyzkoušel a furt to samé. Tady je poskládaný a neupravený snímek:
DeepSkyStacker
podobny problem jsem mel, pokud jsem skladal sirokouhle snimky. DSS si s nimi neporadil, sedel jenom stred a rohy byly strasne. Jediny program, ktery s tim potize nemel, byl tusim Registar (ted si tim ale nejsem uplne jisty, jestli jsem si vybavil spravny program )
Jsem zacatecnik, ale lecim se 
DeepSkyStacker
Mne to príde akoby sa počas snímania menil zoom, teda ohnisko/uhol záberu. Obrázok je ale dosť malý na posúdenie. Skús porovnať jedndotlivé snímky ( ohnisko by malo byť v EXIF-e). Nemám 18-55, mohol by sa samovoľne (tiažou) zasúvať počas expozície ?
...astronómia vraj buduje pokoru a charakter. Neexistuje vraj žiadny lepší spôsob, ako ukázať smiešnosť ľudskej namyslenosti...
- Honza Ebr (honza42)
DeepSkyStacker
no jestli to byl canoní ef-s seťák 18-55, tak ten může dělat mechanicky prakticky cokoliv (větší aušus už jsem dlouho neviděl).
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S