KaoS napsal: Tak se singularitami je problém, že je vesmír cenzuruje a tak se o nich můžeme jen dohadovat.Naštěstí takhle fádní to není...
...exituje minimálně jeden mechanismus, jak se lze dozvědět, zda singularity existují nebo ne...Pokuď černou díru elektricky nabíjíme, její Cauchyho horizont se zvětšuje..pokuď ji nabijeme dostatečně, Cauchyho horizont (nekonečný modrý posuv) a horizont událostí (nekonečný červený posuv) se vyruší....a nahá singularita je na světě 8)
jinak černá díra singularitu opravdu potřebuje, protože to je místo, kde je soustředěna všechna hmota a právě singularita způsobuje zakřivení časoprostoru kolem ní....
...existují (v teorii strun) však i nehmotné černé díry....a tam nevím, jak to je (v té studii rozumím stěží tomu úvodu)..ale IMO singularita bude i tam, byť nehmotná...
lcp napsal:
Vy věříte v existenci hmotné sigularity, obalené
nejvýše Planckovým elementem prostoru.
Mám pravdu ?no...tak co se týče mé víry.......tak já nevěřím na žádný černý díry podle OTR...ale věřím na strunové řešení, které se mi zdá o mnoho hezčí.......a taky nevěřím na žádný hmotný singularity...podle mě je to totální kravina ..věřím, že pořádná teorie má být prosta všech nekonečen
...ale nemůžu si pomoct...prostě černý díry modelovaný pomocí obecné teorie relativity mají ve středu singularity a přes to vlak prostě nejede