OpenCoeli

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Odpovědět
Janek8

OpenCoeli

Příspěvek od Janek8 »

Jojo, davam si na cas. Cele to predelavam a cistim.

Souradnice jsem predelal na normalizovane 3d vektory, matika mi nikdy moc nesla, to je duvod proc to tak trva :-)

Pro projekce a transformace pouzivam Skyview od Nasa.

Jako bonus mam pristup ke vsemu co Skyview nabizi. Muzu tedy generovat mozaiky oblohy a davat je jako pozadi mapy.

A narozdil od Google Sky apod jsou tyto snimky 100% presne zarovnane. Skyview ma v tomhle 10 letou tradici, a pouziva se v rade projektu.
A cele to bezi u me na pocitaci, takze neni problem udelat mozaiku i 180 stupnovou...

Priklad: M 43 a DSS2 Blue band:

http://img222.imageshack.us/img222/1329/mapds0.png
baranka

OpenCoeli

Příspěvek od baranka »

zatím to vypadá nádherně.
Newton 114/900
Janek8

OpenCoeli

Příspěvek od Janek8 »

Janek8

OpenCoeli

Příspěvek od Janek8 »

Zdravim,
mam dalsi problem a doufam ze mi poradite.

Hledam zakladni katalog hvezd. Mel by byt kompletni do 10 magnitudy a obsahovat hodne informaci, vcetne cross identifikace, fotometrie apod.

Naprostou vetsinu splnuje Sky 2000 master catalog.
http://adc.astro.umd.edu/adc-cgi/cat.pl ... gs/5/5105/

Jediny problem je ze nema cross identifikaci s Hipparchos a Tycho2. Nevite jak to doplnit? Jedine co me napada je napsat skript ,ktery se dotaze online na kazdou hvezdu a vysledek nekam ulozi. Ale je to 300000 zaznamu, takze to asi neni nejlepsi reseni.

Diky za rady.
Janek8

OpenCoeli

Příspěvek od Janek8 »

Mam dalsi verzi. Zamakal jsem na rychlosti, mapa ma daleko vic featur. Vyzkousejte a napiste svuj nazor.

http://code.google.com/p/opencoeli/downloads/list
Vabra

OpenCoeli

Příspěvek od Vabra »

Vizualne se mi to hodne libi, bohuzel se mi moc nedari pohybovat se po mape. Kombinace ALT+Y,U,I,H,K,N,M... dela nejake nepredvidatelne skoky v nahledovem okne.

Take rychlos neni nelepsi a zaslouzila by si optimalizaci, nakonec to nejak castecne zahltilo pocitac a prakticky vytuhlo...

Drzim palce, ale je tam jeste prace jako na kostele...
Pavel Vabrousek
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

OpenCoeli

Příspěvek od Konihlav »

tak jsem to taky zkusil. Musel jsem ale nejprve nainstalovat VMku od Sunu (1.6.0_13) nebo pod starsi mi to jaksi neslo a pod J9tkou uz vubec ne.

Pak jsem jeste upravil start skript:
#!/bin/bash
echo Starting OpenCoeli

# going to script dir
DIR=`dirname $0`
cd $DIR
LIBDIRS=lib:lib/db:lib/freeheap-graphicsio:lib/groovy:lib/openjpa:lib/other:lib/spring:lib/swing:lib/tools:lib/util
VMOPTS="-Xms64m -Xmx256m -XX:MaxPermSize=64m -ea -server"

# Starting up OpenCoeli
java -Djava.ext.dirs=$LIBDIRS $VMOPTS org.opencoeli.gui.CoeliApp $@

a pak uz to slo spustit. V pravem hornim okne se mi nic nevykreslovalo, jen to psalo neco o uhlu (zda velky ci maly, nevim).

Mapu jsem otevrel a koukal, vypada to sice hezky, ale kvuli ty pomalosti je to zcela nepouzitelne. Budes holt jeste muset na rychlosti "zamakat". Chtelo by to tak 5x zrychlit (a to mam uplne novy PC na kterym to zkousim).

Kdyby se alespon ta nova mapa po pohybu nakreslila (byt za 10 vterin) pres starou a ne, ze se to vsechno smaze, pak ceka a pak vidim novou. Proste nejaky "flip" vice jsem to nezkoumal, nemam cele dopoledne :-)
baranka

OpenCoeli

Příspěvek od baranka »

Mapa vypadá nádherně, rychlost 8s než se přemapuje ještě docela ujde ale jak psal Konihlav:překreslení přes starou je lepší,mě navíc schazí centrovat pomocí myši (jako dvojklik pravou-automatické centrování,klik - roletka kde bude centovat ,zoom,info atd)
Newton 114/900
Janek8

OpenCoeli

Příspěvek od Janek8 »

Podarilo se mi to zhruba 3x zrychlit. Hlavne pro velke mapy a pomale procesory.
Janek8

OpenCoeli

Příspěvek od Janek8 »

Zdar,
takze update: znova to cele prepisuju, tentokrat do jazyku Scala.

A rozhodl jsem se projekt prejmenovat na Asterope. Je to jedna z Plejad a domena byla volna...:-)

S OpenCoeli jsem musel porad vysvetlovat co to znamena, vyslovnost a ze to neni zadna bakterie.
amater

OpenCoeli

Příspěvek od amater »

Ak to prepises do nejakeho neznameho jazyka, tak cely opensource projekt mozes zahodit, pretoze uz source takmer nikoho zaujimat nebude.
Samozrejme, ty sa naucis novy jazyk, ale povodny zmysel, nechat moznost rozsirovania projektu aj na inych bude navzdy stratena
t0mas

OpenCoeli

Příspěvek od t0mas »

ako mam opencoeli skompilovat na solarise 10 x86? stiahol som si zdrojak a po rozbaleni som neasiel configure subor iba build.xml ...

ako amm teda ten balik skompilovat??
Hyperion 13mm,  SQM;  nikon CF 10x50
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

OpenCoeli

Příspěvek od Konihlav »

zkus Ant
t0mas

OpenCoeli

Příspěvek od t0mas »

tak som to skusil a vypisalo mi to takuto chybu:

bash-3.00# ant compile
Buildfile: build.xml

compile:
   [javac] Compiling 129 source files to /export/home/tomas/opencoeli/build/bin
   [javac] javac: invalid target release: 1.6
   [javac] Usage: javac <options> <source files>
   [javac] where possible options include:
   [javac]   -g                         Generate all debugging info
   [javac]   -g:none                    Generate no debugging info
   [javac]   -g:{lines,vars,source}     Generate only some debugging info
   [javac]   -nowarn                    Generate no warnings
   [javac]   -verbose                   Output messages about what the compiler is doing
   [javac]   -deprecation               Output source locations where deprecated APIs are used
   [javac]   -classpath <path>          Specify where to find user class files
   [javac]   -cp <path>                 Specify where to find user class files
   [javac]   -sourcepath <path>         Specify where to find input source files
   [javac]   -bootclasspath <path>      Override location of bootstrap class files
   [javac]   -extdirs <dirs>            Override location of installed extensions
   [javac]   -endorseddirs <dirs>       Override location of endorsed standards path
   [javac]   -d <directory>             Specify where to place generated class files
   [javac]   -encoding <encoding>       Specify character encoding used by source files
   [javac]   -source <release>          Provide source compatibility with specified release
   [javac]   -target <release>          Generate class files for specific VM version
   [javac]   -version                   Version information
   [javac]   -help                      Print a synopsis of standard options
   [javac]   -X                         Print a synopsis of nonstandard options
   [javac]   -J<flag>                   Pass <flag> directly to the runtime system

BUILD FAILED
file:/export/home/tomas/opencoeli/build.xml:53: Compile failed; see the compiler error output for details.

tu je ten riadok kodu:

bash-3.00# cat -n /export/home/tomas/opencoeli/build.xml | egrep "50|51|52|53|54|55|56|60"
   50          <mkdir dir="${bin}"/>
   51          <!-- compile skyview first -->
   52          <javac srcdir="skyview" destdir="${bin}" source="1.6" target="1.6"
   53                 debug="on" failonerror="true" classpathref="classpath"/>
   54
   55          <!-- compile groovy and java stuff -->
   56          <groovyc srcdir="src" destdir="${bin}" memoryMaximumSize="256m" failonerror="true" fork="true" >
   60          <copy todir="${bin}">

Hyperion 13mm,  SQM;  nikon CF 10x50
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

OpenCoeli

Příspěvek od Konihlav »

vypada to, ze mas VM verze 1.5 ci starsi, ze to pise "invalid target release: 1.6". Zkus bud upgradnout VMku na 1.6 nebo poupravit ten skript a nastavit target="1.5" - predpokladam ale, ze to bude chtit nastavit i source="1.5" a ze tedy vznikne i jiny problem jinde.

Tezko k tomu neco dodat (nez jen, ze mas vyzkouset spis CdC - Cartes du Ciel, coz funguje moc pekne - hlavne velmi rychle), ja jsem tento vyrobek jen 1x zkousel.

Vice k tomu doda asi jen autor...

Nicmene byl bys zrejme prvni, kdo by to pod Solarisem rozchodil :-)
Odpovědět