Pozorování u Prahy
Pozorování u Prahy
Suchomasty - budu tam dnes před setměním.
Seeing v Meteoblue je velice zelený - někdy to prý dokonce může mít i nepříliš silnou souvislost se skutečným seeingem.
A hlavně mám absťák a je mi tedy jedno, že nebude pořádná tma.
Seeing v Meteoblue je velice zelený - někdy to prý dokonce může mít i nepříliš silnou souvislost se skutečným seeingem.
A hlavně mám absťák a je mi tedy jedno, že nebude pořádná tma.
SW 450P (Vobluda), Poncetka, přestavěný Meade LB 12'' (Dřevák) ve SplitRingu (Hvězdostroj), G3-16200, C1-3000, ED100 na SkyTee II, Panoptic 24, Ethos 13, Nagler Zoom 3-6mm, TV Barlow 2x+3x, Meostar B1 10x42 HD
Pozorování u Prahy
Večer se objevím na Suchomastech, možná trochu dříve, za účelem koupání v místním lomu.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Pozorování u Prahy
Já bez koupání 

SW 450P (Vobluda), Poncetka, přestavěný Meade LB 12'' (Dřevák) ve SplitRingu (Hvězdostroj), G3-16200, C1-3000, ED100 na SkyTee II, Panoptic 24, Ethos 13, Nagler Zoom 3-6mm, TV Barlow 2x+3x, Meostar B1 10x42 HD
Pozorování u Prahy
Včera jsem moc nevěřil počasí a dnes pravda taky moc ne. Přesto ale, kdyby byla naděje, že se na noc trochu projasní, vyrazil bych na Suchomasty. Potřebuji něco odzkoušet. Klíče ale nemám, takže pokud by nejel nikdo s přístupem, asi bych skončil na Tobolce.
P.
P.
- Dansemacabre
Pozorování u Prahy
Včera jsem byl na Suchomastech sám až do tří do rána a nepřeběhl ani mráček (všechny se honily nad Prahou, jižní obzor úplně vymetený), viditelnost byla skvělá!
Jestli předpověď vydrží, pojedu dnes zas, parkovat se dá i před závorou
Nahodíte někdo prosím GPS souřadnice Tobolky? Tam jsem ještě nebyl. Má dobrý výhled jižní obzor?
EDIT: dnes to asi odpískám, oproti včerejšku radar tak slibný není
Jestli předpověď vydrží, pojedu dnes zas, parkovat se dá i před závorou

Nahodíte někdo prosím GPS souřadnice Tobolky? Tam jsem ještě nebyl. Má dobrý výhled jižní obzor?
EDIT: dnes to asi odpískám, oproti včerejšku radar tak slibný není

16" SW goto dobson + C9.25 na EQ6-R, ASI 2600mc
Pozorování u Prahy
Ja musel s malym na pohotovost. Kdyz uz nebudou zadne komplikace, vyrazim tak v devet. P.
- Dansemacabre
Pozorování u Prahy
Má to dnes vůbec smysl? Meteoblue vypadá pěkně, ale Aladin straší střední a vysokou. Docela bych i vyjel, ale nechce se mi strávit dvě hodiny na cestě zbytečně. http://portal.chmi.cz/files/portal/docs ... l#nebuldet?
16" SW goto dobson + C9.25 na EQ6-R, ASI 2600mc
Pozorování u Prahy
Nevim no... Uz se mi ale taky stalo ze Aladin predpovidal 80% a dest, a nakonec nebyl ani mracek... Ja bych pockal jak se to vyvine...
Dobson SW 250/1200
Pozorování u Prahy
Dobry den damy a panove,
ja jsem tady novej, a pred nekolika mesici jsem se dostehoval do prahy.
jak prijsti vikend budeme moc pozorovat perseidy, zajimalo by mne, kde doporucujete aby sel nekdo bez auta v praze.
nevim jestly je to stromovka nebo petriny nebo nekam jinam abysme mneli mene svetelneho znecisteni.
diky moc
ja jsem tady novej, a pred nekolika mesici jsem se dostehoval do prahy.
jak prijsti vikend budeme moc pozorovat perseidy, zajimalo by mne, kde doporucujete aby sel nekdo bez auta v praze.
nevim jestly je to stromovka nebo petriny nebo nekam jinam abysme mneli mene svetelneho znecisteni.
diky moc
- Honza Ebr (honza42)
Pozorování u Prahy
Počítejte s tím, že Měísc bude po první čtvrti, takže velkým zdrojem světla bude on. I tak ale Praha vadí úplně strašně a Stromovka je snad jedno z nejhorších představitelných míst, blízko centra, obklopená zdroji světla, nízko v údolí. Nejlepší je dojet aspoň někam na okraj Prahy a hlavně aby to bylo na kopci. Jezdívali jsme třeba na Háje a pak kus pěšky k Milíčovu, je tam metro i noční autobusy, takže spojení celou noc.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S